Om din Apple TV inte fungerar, inte startar eller visar en svart skärm

Läs om vad du ska göra om din Apple TV inte startar eller visar en svart skärm.

Läs om hur du skaffar Apple TV-appen eller Apple TV+-appen och vad du ska göra om du har problem med att titta på innehåll i Apple TV-appen.

Kontrollera HDMI-konfigurationen

Kontrollera om problemet har åtgärdats efter varje steg.

1. Koppla ur HDMI-kabelns båda ändar och koppla sedan in dem ordentligt igen.

2. Prova att använda en annan HDMI-kabel för att kontrollera om det är kabeln som orsakar problemet. För HDMI 2.1 använder du en Ultra High Speed HDMI-kabel. För HDMI 2.0 använder du en Premium High Speed HDMI-kabel.

3. I tv-menyn kontrollerar du sedan att du har valt den HDMI-ingång som stämmer överens med den HDMI-port som är ansluten till din Apple TV.

4. Börja med HDMI 1 eller Input 1 för att prova en annan HDMI-port på din tv. Läs manualen för tv-enheten om du behöver mer hjälp.

Kontrollera videoupplösningen

Använd din Apple TV-fjärrkontroll för att ändra videoupplösningar.

• För Apple TV 4K eller Apple TV HD trycker du på och håller ned menyknappen och volymsänkningsknappen i fem sekunder. Din Apple TV byter till en ny upplösning var 20:e sekund. Välj OK för att välja en upplösning eller Avbryt för att avsluta.

• För Apple TV (2:a eller 3:e generationen) håller du meny- och uppknappen intryckta i fem sekunder. Din Apple TV byter till en ny upplösning var 20:e sekund. Välj OK för att välja en upplösning eller Avbryt för att avsluta.

Identifiera Apple TV-modeller

Kontrollera konfigurationen för din HDMI-omkopplare eller AV-mottagare

Om du använder en HDMI-omkopplare eller AV-mottagare ansluter du din Apple TV direkt till tv:n istället för omkopplaren eller mottagaren för att fastställa om någon av dessa orsakar problemet.

Om problemet åtgärdas genom att ansluta din Apple TV direkt till din tv kontaktar du tillverkaren av HDMI-omkopplaren eller AV-mottagaren för hjälp.

Kontrollera matchningsinställningar för dynamiskt omfång och bildfrekvens

Om du aktiverar Matcha dynamiskt omfång eller Matcha bildfrekvens fastställer Apple TV automatiskt vilka dynamiska områden eller bildfrekvenser som tv:n stöder. Du kan se en svart eller flimrande skärm när tv:n växlar mellan format när uppspelningen startar eller slutar.

På din Apple TV går du till till Inställningar > Video och ljud > Matcha innehåll och kontrollerar om Matcha dynamiskt omfång eller Matcha bildfrekvens är på.

Kontrollera din strömförsörjning och strömkabel

Kontrollera om problemet har åtgärdats efter varje steg.

1. Koppla ur strömkabeln från Apple TV, vänta 30 sekunder och anslut den sedan igen.

2. Anslut strömsladden till ett annat strömuttag eller grenuttag.

3. Prova med en annan Apple TV-strömsladd om det är möjligt.

Få mer hjälp

Om du fortfarande inte kan slå på din Apple TV kontaktar du Apple-supporten.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.