Använda Meddelanden på iPhone, iPad och iPod touch

Håll kontakten med dem som betyder mest. Skicka sms, bilder, videor med mera. Anpassa sedan dina meddelanden med animerade effekter, nåla fast dina viktiga samtal, svara i tråden och lägg till omnämnanden.

Skicka ett meddelande

1. Öppna Meddelanden.
  2. Tryck på knappen Skapa  för att skapa ett nytt meddelande. Du kan också gå till en befintlig konversation.
  3. Skriv ditt meddelande och tryck sedan på knappen Skicka knappen skicka meddelande.

Med iOS 14 och iPadOS 14 och senare kan du också svara i tråden och använda omnämnanden för att uppmärksamma specifika meddelanden och personer i meddelandena.

Svara från låsskärmen

1. Tryck på och håll ned meddelandet som du vill svara på från låsskärmen. På vissa enheter behöver du svepa åt vänster över notisen och trycka på Visa.*
  2. Skriv meddelandet.
  3. Tryck på knappen Skicka knappen Skicka meddelande.

Om du har en iPhone X eller senare eller en iPad med Face ID och inte kan svara på ett meddelande från låsskärmen går du till Inställningar > Face ID och lösenkod och aktiverar Svara med meddelande. Om du har en iPhone SE (2:a generationen), iPhone 8 eller tidigare eller iPad går du till Inställningar > Touch ID och lösenkod > Tillåt åtkomst från låst skärm och aktiverar Svara med meddelande.

* Det fungerar att trycka på och hålla ned på de flesta enheter som har stöd för iOS 13 och senare eller iPadOS. På iPhone SE (2:a generationen) behöver du svepa åt vänster på notisen och sedan trycka på Visa för att svara på meddelandet från låsskärmen.

Använda Delas med dig

Med iOS 15 och iPadOS 15 organiseras innehåll som delas med dig i appen Meddelanden automatiskt i avsnittet Delas med dig i motsvarande app. Delas med dig fungerar med Bilder, Safari, News, Musik, Podcaster och Apple TV-appen.

Innehåll som delas med dig får en etikett i motsvarande app så att du kan se vem som har delat innehållet med dig. Med ett enkelt tryck på namnet kan du svara på delningen och fortsätta samtalet i Meddelanden.

Inaktivera Automatisk delning eller hindra en viss app från att använda Delas med dig genom att gå till Inställningar > Meddelanden > Delas med dig och inaktivera Automatisk delning eller appen.

Läs mer om att hitta och dela innehåll med Delas med dig.

iPhone som visar hur du nålar fast ett meddelande genom att svepa åt vänster över meddelandet.

Nåla fast viktiga kommentarer

Med Meddelanden i iOS 14 och iPadOS 14 och senare kan du nåla fast upp till nio samtal. När du nålar fast en konversation visas den högst upp i appen Meddelanden, så att den är lätt att komma åt.

För att nåla fast en konversation öppnar du Meddelanden och sveper sedan åt höger över konversationen. Du kan även följa dessa steg:

1. Öppna Meddelanden och tryck sedan på Redigera eller knappen Mer .
  2. Tryck på Redigera knappnålar  och sedan på knappen Nåla fast .
  3. Tryck på Klar.

iPhone som visar hur du ändrar ditt namn eller din bild i Meddelanden.

Ändra namn och bild

1. Öppna Meddelanden och tryck på Ändra i det övre vänstra hörnet.
  2. Tryck på Redigera namn och bild Tryck på Redigera namn och bild
  3. Redigera ditt namn. Du kan även trycka på bildcirkeln för att välja en bild, ett emoji- eller Memoji-märke.
  4. Tryck på Klar.

Du kan dela ditt namn och foto med alla som använder iMessage, men du behöver bekräfta att du vill dela dem när du skickar eller svarar på ett nytt meddelande. Du kan även stänga av och slå på delning. Slutför steg 1–2 och aktivera eller inaktivera delning av namn och foto.

Radera ett meddelande eller en konversation

När du raderar ett meddelande eller en konversation kan du inte få tillbaka dem. Spara därför viktig information från dina meddelanden.

Så här raderar du ett enskilt meddelande:

1. Tryck på och håll ned meddelandebubblan som du vill radera och tryck sedan på Mer .
  2. Tryck på papperskorgen  och sedan på Radera meddelande. Tryck på Radera alla längst upp till vänster om du vill ta bort alla meddelanden i tråden. Tryck sedan på Radera konversation.

Så länge konversationen inte är fastnålad kan du också svepa åt vänster över konversationen, trycka på Radera och sedan på Radera igen för att bekräfta. Öppna Meddelanden och tryck på Ändra längst upp till vänster om du vill radera flera konversationer. Tryck på Välj meddelanden och sedan på cirkeln bredvid konversationen och sedan på Radera längst ned till höger.

Om du vill behålla dina meddelanden under en viss tid går du till Inställningar > Meddelanden > Behåll meddelanden. Välj sedan hur länge du vill behålla dina meddelanden.

iPhone som visar hur du aktiverar Göm notiser genom att svepa åt vänster över ett meddelande.

Aktivera Göm notiser

1. Öppna Meddelanden.
  2. Svep åt vänster över konversationen med notiser som du vill stänga av.
  3. Tryck på knappen Notiser .

När Göm notiser är på visas knappen Varningar  bredvid konversationen. Då stoppas notiser endast för den konversationen, inte för enheten. Du får fortfarande alla andra meddelanden och ser notiser för dem på låsskärmen.

Hitta bilagor från en konversation

1. Öppna meddelandet.
  2. Tryck på kontaktens namn längst upp i meddelandet. Om du använder iOS 14 eller tidigare, eller iPadOS, trycker du på informationsknappen
  3. Du kommer att se Bilder och Länkar. Tryck på och håll ned en bild eller bilaga om du vill visa alternativ som Spara, Kopiera, Dela och Radera.

iPhone som visar hur du skickar och delar din plats i Meddelanden.

Skicka och dela din plats

1. Tryck på namnet på kontakten längst upp i konversationen. Om du använder iOS 14 eller tidigare, eller iPadOS, trycker du på informationsknappen .
  2. Tryck på Skicka min nuvarande plats. Mottagaren får se din plats på kartan. Eller tryck på Dela min platsinfo. Sedan väljer du hur länge du vill dela din plats.