Använda Delas med dig på din iPhone, iPad och iPod touch

Med iOS 15 och iPadOS 15 kan du använda Delas med dig när andra delar innehåll med dig i apparna Musik, Apple TV, News, Bilder, Podcaster och Safari.

Hitta delat innehåll

Innehåll som delas med dig i appen Meddelanden ordnas automatiskt i avsnittet Delas med dig i apparna Musik, Apple TV, News, Bilder, Podcaster och Safari.

Apple Music-symbol

Musik: Tryck på fliken Lyssna nu. Du bör se ett avsnitt som heter Delas med dig.

Symbol för appen Apple TV

TV: Tryck på fliken Titta nu. Delas med dig visar filmer och tv-program som har delats med dig.

Symbol för appen Safari

Safari: öppna en ny webbläsarflik och rulla förbi dina Favoriter som visas på startsidan. Rulla ned till du ser Delas med dig.

Symbol för appen Bilder

Bilder: Tryck på fliken För dig och rulla sedan ned till Delas med dig. Flera bilder i Meddelanden visas som ett bildkollage som du enkelt kan svepa igenom.

Symbol för appen Podcaster

Podcaster: Tryck på fliken Lyssna nu och rulla tills du ser Delas med dig.

Symbol för appen News

News: Tryck på fliken Idag och rulla tills du ser Delas med dig.

Du kan enkelt svara personen som skickade innehållet i alla appar som har stöd för Delas med dig. Tryck på personens namn som anges under eller nära innehållet de delade och svara sedan i Meddelanden.

Fortsätt samtalet

Innehållet som delas med dig märks automatiskt i motsvarande appar. På det här sättet kan du senare visa vem som har delat innehållet med dig och fortsätta samtalet om det online. Gör så här:

1. Öppna avsnittet Delas med dig i appen.

2. Tryck på innehållet som har delats med dig.

3. Tryck på etiketten Från [namn] som är placerat nära innehållet.

4. Svara på det delade innehållet och tryck sedan på Skicka-knappenIngen bildtext för denna bild.

Nåla fast innehåll

Du kan snabbt nåla fast särskilt intressant innehåll i appen Meddelanden för att ha det nära till hands i Delas med dig, sökningar i Meddelanden och samtalets detaljvy. Gör så här:

1. Gå till konversationen i Meddelanden.

2. Tryck och håll in innehållet i tråden.

3. Tryck på knappen FästIngen bildtext för denna bild.

Alt text needed

Upprepa stegen för att ta bort det fastnålade innehållet.

Så här hittar du det fastnålade innehållet:

1. Gå till konversationen i Meddelanden.

2. Tryck på namnet överst i tråden.

3. Rulla ned tills du ser avsnittet Nålar.

Du kan också trycka i sökfältet i Meddelanden för att se avsnittet Nålar.

Bilder kan sparas i ditt bibliotek men inte nålas fast.

Dela innehåll

Så här delar du innehåll via appen Meddelanden i olika appar som har stöd för Delas med dig:

Musik: Välj låten eller albumet du vill dela, tryck på Mer-knappenIngen bildtext för denna bild och tryck sedan på Dela låt eller Dela albumIngen bildtext för denna bild, välj Meddelanden, välj sedan din kontakt och skicka meddelandet.

TV: Välj tv-programmet eller filmen, tryck på Dela-knappenIngen bildtext för denna bild, välj Meddelanden, välj sedan din kontakt och skicka meddelandet.

Safari: Gå till webbplatsen du vill dela, tryck på Dela-knappenIngen bildtext för denna bild, välj Meddelanden, välj sedan din kontakt och skicka meddelandet.

Bilder: Välj bilden du vill dela, tryck på Dela-knappenIngen bildtext för denna bild, välj Meddelanden, välj sedan din kontakt och skicka meddelandet.

Podcaster: Välj den podcast du vill dela, tryck på Mer-knappenIngen bildtext för denna bild och tryck sedan på Dela-knappenIngen bildtext för denna bild. Välj Meddelanden och sedan en kontakt och skicka meddelandet.

News: Välj artikeln du vill dela, tryck på Mer-knappenIngen bildtext för denna bild och tryck sedan på Dela artikel Dela artikelIngen bildtext för denna bild. Välj Meddelanden och sedan en kontakt och skicka meddelandet.

Kontrollera vilket delat innehåll som visas i avsnittet Delas med dig

Så här anpassar du vilket innehåll som visas i avsnittet Delas med dig:

1. Öppna Meddelanden och tryck på konversationen som har innehållet du vill dölja.

2. Tryck på namnet överst i tråden.

alt text needed
  3. Stäng av Visa i Delas med dig.

4. Tryck på Klar.

Innehållet visas fortfarande i tråden Meddelanden men inte i avsnittet Delas med dig.

Ta bort delat innehåll

1. Öppna avsnittet Delas med dig i appen.

2. Tryck och håll in miniatyren av innehållet, till exempel en News-artikel eller en podd.

3. Tryck på Ta bort.

Du kanske ser olika alternativ för att ta bort det delade innehållet beroende på vilken app du använder.

Anpassa det delade innehållet som du ser i Delas med dig i motsvarande appar:

1. Gå till Inställningar > Meddelanden.

2. Tryck på Delas med dig.

3. Välj apparna där du vill se delat innehåll.

alt text needed