Ändra eller ta bort din Apple-ID-betalningsinformation

Du kan ändra betalningsuppgifterna för ditt Apple-ID i Inställningar på din iPhone, iPad eller iPod touch. Använd iTunes på din Mac eller pc.

Ditt Apple-ID är det personliga konto som du använder för att komma åt Apple-tjänster som till exempel App Store, iTunes Store, iCloud, iMessage, Apple Online Store och FaceTime. När du ändrar betalningssätt eller faktureringsadress uppdateras uppgifterna överallt där du använder ditt Apple-ID.

Om du ändrar betalningsmetoden kontrollerar du att kontoinformationen stämmer överens med uppgifterna om kreditkortet hos din bank. Läs om olika betalningsmetoder som du kan använda.

När du ställer in Familjedelning och slår på delade inköp är det en vuxen i familjen, familjesamordnaren, som styr betalningsmetoden för alla i familjegruppen. Läs mer om familjeköp och betalningar.

Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Betalning och leverans.
  2. Tryck på Betalningsmetod och ändra sedan din betalningsinformation. Om du vill ta bort din betalningsmetod eller ändra till en annan betalningsmetod rullar du ned till slutet av skärmen Betalningsinformation och trycker på Ändra betalningsmetod. Välj sedan Ingen eller en annan betalningsmetod.
    Läs vad du gör om du inte ser Ingen eller inte kan välja det och om ytterligare betalningsmetoder är tillgängliga i ditt land eller region.
  3. Kontrollera att ditt namn och din faktureringsadress stämmer överens med uppgifterna hos din bank. Tryck sedan på Spara.

När du har ändrat din betalningsmetod till ett kreditkort gör iTunes Store en tillfällig betalkortsreservation på kreditkortet för att verifiera den uppdaterade kontoinformationen. Du kanske även ser ett alternativ för att lägga till det nya kortet i Apple Pay.

På din Mac eller pc

På din Mac eller pc kan du ändra din betalningsinformation med iTunes eller på webben.

Du kan även redigera din betalningsinformation i Systeminställningar på en Mac. Om du har en pc kan du använda iCloud för Windows.

iTunes

Om du vill öppna iTunes och logga in på sidan Kontoinformation klickar du på den här länken: Visa mitt konto. Eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret.
  3. Autentisera ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.

På sidan Kontoinformation:

1. Klicka på Redigera till höger om Betalningsmetod. Du kan se vilka betalningsmetoder som iTunes Store accepterar i avsnittet Betalningsmetod. Om du använder Familjedelning och delade inköp är aktiverade, är det endast din familjesamordnare som kan uppdatera din betalningsinformation.
  2. Ändra eller ta bort din information.
    Välj Ingen om du vill ta bort betalningsmetoden. Läs om vad du kan göra om Ingen inte visas eller om du inte kan välja det.
  3. Klicka på Klar.

När du har ändrat din betalningsmetod till ett kreditkort gör iTunes Store en tillfällig betalkortsreservation på kreditkortet för att verifiera den uppdaterade kontoinformationen.

På webben

Du kan ändra till ett annat kredit- eller betalkort genom att logga in på kontosidan för ditt Apple-ID. Du kan behöva verifiera din betalningsmetod första gången du försöker köpa något på en av dina Apple-enheter.

1. Gå till kontosidan för ditt Apple-ID genom att klicka på den här länken: Visa Apple-ID.
  2. Logga in med ditt Apple-ID. Du kan uppmanas att svara på säkerhetsfrågor.
  3. I avsnittet Betalning och leverans klickar du på knappen Ändra. Om du använder Familjedelning och delade inköp är aktiverade, är det endast din familjesamordnare som kan uppdatera din betalningsinformation.
  4. Ändra din betalningsinformation.
  5. Klicka på Spara.

Du kan även uppdatera din säkerhet på ditt konto eller andra inställningar på den här sidan men du kan inte ta bort en betalningsmetod från den här sidan.

Systeminställningar

1. Gå till Systeminställningar > iCloud.
  2. Klicka på Kontodetaljer. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
  3. Klicka på Betalning > Detaljer. Om du använder Familjedelning och delade inköp är aktiverade, är det endast din familjesamordnare som kan uppdatera din betalningsinformation.

Du kan inte ta bort en betalningsmetod i Systeminställningar.

iCloud för Windows

1. Öppna iCloud för Windows på din pc.
  2. Klicka på Kontouppgifter > Hantera Apple-ID. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
  3. Klicka på Redigera betalningsinformation i avsnittet Betalning och leverans. Om du använder Familjedelning och delade inköp är aktiverade, är det endast din familjesamordnare som kan uppdatera din betalningsinformation.

Du kan inte använda iCloud för Windows för att ta bort en betalningsmetod.

Uppdatera betalningsinformation automatiskt

Om du ser iTunes-debiteringar på ett nytt kreditkort kan din kortutfärdare automatiskt ha uppdaterat din information åt dig. Kortutfärdare uppdaterar betalningsinformation för att förhindra att tjänster med återkommande betalningar, som Apple Music-prenumerationer, pausas när ett nytt kreditkort utfärdas. Ibland kan kortutfärdare tillåta att återkommande betalningar fortsätter att göras på ett kreditkort som har gått ut.

Om du har frågor om den här processen kontaktar du din kortutfärdare eller ditt finansinstitut.

Få hjälp

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Publiceringsdatum:Mon Feb 26 15:19:14 GMT 2018