Ändra eller ta bort din Apple-ID-betalningsinformation

Du kan ändra betalningsuppgifterna för ditt Apple-ID i Inställningar på din iPhone, iPad eller iPod touch. Gå till iTunes på din Mac eller PC.

Ditt Apple-ID är det personliga konto som du använder för att komma åt Apple-tjänster som till exempel App Store, iTunes Store, iCloud, iMessage, Apple Online Store och FaceTime. När du ändrar betalningssätt eller faktureringsadress uppdateras uppgifterna överallt där du använder ditt Apple-ID.

Om du ändrar betalningsmetoden kontrollerar du att kontoinformationen stämmer överens med uppgifterna om betalkortet hos din bank.

Använda din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på Inställningar > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID och tryck sedan på Visa Apple-ID. Du kan även behöva logga in.
    Inställningar för iTunes och App Store i iOS
  3. Tryck på Betalningsinformation. Om du använder Familjedelning kan endast familjesamordnaren uppdatera betalningsinformationen.
  4. Ändra eller ta bort din information. Välj Ingen om du vill ta bort ditt betalningssätt. Läs om vad du kan göra om Ingen inte visas eller om du inte kan välja det.
  5. Tryck på Klar.

När du har ändrat ditt betalningssätt till ett kreditkort gör iTunes Store en tillfällig kreditkortsreservation på kreditkortet för att verifiera den uppdaterade kontoinformationen.

Använda din Mac eller PC

Öppna iTunes genom att klicka och logga in på din Kontoinformation-sida eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.

Om du använder Windows och inte kan se menyraden kan du lära dig hur du aktiverar den.
  4. Ange lösenordet och tryck sedan på returtangenten på tangentbordet eller klicka på Visa konto.

På sidan Kontoinformation:

1. Klicka på Redigera till höger om Betalningssätt. Du kan se vilka betalningssätt som iTunes Store accepterar i avsnittet Betalningstyp. Om du använder Familjedelning kan endast familjesamordnaren uppdatera betalningsinformationen.
  2. Ändra eller ta bort din information. Välj Ingen om du vill ta bort betalningssättet. Läs om vad du kan göra om Ingen inte visas eller om du inte kan välja det.
  3. Klicka på Klar.

När du har ändrat ditt betalningssätt till ett kreditkort gör iTunes Store en tillfällig kreditkortsreservation på kreditkortet för att verifiera den uppdaterade kontoinformationen.

Ändra betalningsinformation för Familjedelning

Ingen annan än familjesamordnaren får ändra betalningsuppgifter för en familj. Om du inte är samordnare visas följande meddelande: ”Betalningsuppgifterna för din familj hanteras av [Apple-ID].”

Om du är samordnare kan du använda dessa betalningssätt. Du kan inte ställa in din betalningsinformation som Ingen.

Få hjälp

Om du vill uppdatera någon annan kontoinformation loggar du in på kontosidan för ditt Apple-ID.

Om din föregående betalning inte accepterades kan du behöva ändra betalningsuppgifterna.

Om du behöver hjälp med att ändra din betalningsinformation, kreditkortsinformation eller faktureringsinformation kontaktar du iTunes Store-supporten.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: