Ändra, lägga till eller ta bort betalningsmetoder för Apple-ID

Hantera betalningsinformationen som du använder till App Store, iTunes Store, iCloud med mera. När du ändrar din betalningsinformation uppdateras den automatiskt för alla appar och tjänster som du använder med ditt Apple-ID.

Tryck eller klicka på den här knappen för att ändra din betalningsinformation:

Ändra betalningsmetoder

Ser du inte din betalningsinformation när du trycker eller klickar på knappen? Välj din enhet och gör sedan så här:

Så ändrar du betalningsmetod på en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn och sedan på iTunes & App Store.*
  3. Tryck på ditt Apple-ID (som brukar vara din e-postadress) och sedan på Visa Apple-ID. Du kan bli ombedd att logga in.
  4. Tryck på Hantera betalningsmetoder. (Om du använder en äldre iOS-version trycker du på Betalningsinformation.) Lägg sedan till, uppdatera, ändra ordning på eller ta bort dina betalningsmetoder:

Uppdatera eller lägga till

iPhones som visar skärmen Hantera betalningsmetoder med tre kreditkort i listan.

Uppdatera en betalningsmetod
Tryck på en betalningsmetod och ändra din information. Du kan behöva ange säkerhetskoden som står på kredit- eller betalkortet.

Om du ser Apple Pay efter kortnumrets fyra sista siffror, går du till appen Wallet för att ändra kortinformationen.

Lägga till en betalningsmetod
Tryck på Lägg till betalningsmetod.

Ta bort eller ändra ordning

iPhone som visar skärmen Hantera betalningsmetoder med borttagningsknappen intill kreditkorten.

Ta bort en betalningsmetod
Tryck på Ändra och sedan på borttagningssymbolen  eller svep åt vänster och tryck på Ta bort.

Ändra ordningen på dina betalningsmetoder
Tryck på Ändra och använd sedan flyttasymbolen  för att arrangera om dina betalningsmetoder. Betalningsmetoderna debiteras av Apple uppifrån och ned. Du kan inte ändra i vilken ordning ditt Apple-ID-saldo debiteras.

*Med iOS 12.2 eller senare kan du också hantera dina betalningsmetoder från Inställningar > [ditt namn] > Betalning och leverans. Om du har en enhet med iOS 12.1.x eller tidigare och du ändrar dina betalningsmetoder från Betalning och leverans, raderas alla dina registrerade betalningsmetoder.

Ändra betalningsmetod på Mac eller pc

På en Mac-dator ändrar du betalningsinformationen i App Store. På en pc använder du iTunes.

Ändra betalningsmetod på Mac

1. Öppna App Store på din Mac.
  2. Klicka på ditt namn eller inloggningsknappen  i nedre delen av sidofältet.
  3. Klicka på Visa information.
  4. Intill Betalningsinformation klickar du på Hantera betalningsmetoder. (Om du använder en äldre version av macOS klickar du på Redigera till höger om Betalningsmetod.) Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
  5. Härifrån kan du göra dessa saker:
    • Uppdatera en betalningsmetod – klicka på Ändra intill betalningsmetoden. Du kan behöva ange säkerhetskoden som står på kredit- eller betalkortet.
    • Lägg till en betalningsmetod – klicka på Lägg till en betalningsmetod.
    • Ta bort en betalningsmetod – klicka på Ändra intill betalningsmetoden och sedan på Ta bort.
    • Ändra ordningen på dina betalningsmetoder – håll muspekaren över en betalningsmetod och använd sedan symbolen flytta . Betalningsmetoderna debiteras av Apple uppifrån och ned. Du kan inte ändra i vilken ordning ditt Apple-ID-saldo debiteras.

App Store på Mac visar sidan Hantera betalningsmetoder där du kan ändra, arrangera om, lägga till eller ta bort betalningsmetoder.

Byta betalningsmetod i iTunes för Windows på din pc

1. Öppna iTunes.
  2. I menyraden överst i iTunes-fönstret klickar du på Konto och därefter på Visa mitt konto.
  3. Logga in med ditt Apple-ID.
  4. Kontrollera att det som står på sidan Kontoinformation stämmer med uppgifterna från din bank.
  5. Klicka på Hantera betalningsmetoder till höger om Betalningsinformation. (Om du använder en äldre version av iTunes klickar du på Redigera till höger om Betalningsmetod.)
  6. Uppdatera en betalningsmetod genom att klicka på Ändra. Lägg till en betalningsmetod genom att klicka på Lägg till.
  7. Härifrån kan du uppdatera, ta bort eller lägga till betalningsmetoder. Du kan ändra ordningen om du har flera betalningsmetoder. Betalningsmetoderna debiteras av Apple uppifrån och ned. Du kan inte ändra i vilken ordning ditt Apple-ID-saldo debiteras.

Ändra betalningsmetod på en Android-enhet

Du kan ändra din betalningsinformation på en Android-enhet men då raderas alla betalningsmetoder förutom din primära metod från ditt Apple-ID och från andra enheter som du använder med Apple-ID. Du kan undvika det här genom att uppdatera betalningsinformationen på en Mac eller pc.

1. Öppna appen Apple Music på Android-enheten.
  2. Tryck på menyknappen knappen Sorteringsalternativ längst upp till höger.
  3. Tryck på Konto.
  4. Tryck på Betalningsinformation.
  5. Ändra eller ta bort din information. Välj Ingen om du vill ta bort betalningsmetoden.
  6. Kontrollera att ditt namn och din faktureringsadress stämmer överens med uppgifterna hos din bank. Tryck sedan på Klar.

Om du inte kan ändra din betalningsinformation

Uppdatera till den senaste versionen av iOS, iPadOS or macOS.

Du kan inte ta bort all betalningsinformation om du har prenumerationer, en obetald skuld eller delar köp med din familjedelningsgrupp. Få hjälp om du inte vill ha någon betalningsinformation i ditt Apple ID.

Hantera betalningsmetoder som används av familjemedlemmar

När du ställer in Familjedelning och aktiverar delade köp, är det en vuxen i familjen, familjesamordnaren, som styr den betalningsmetod som gäller för alla i familjegruppen. Läs mer om köp och betalningar inom en familj.

Om du är familjesamordnare kan du lägga till flera betalningsmetoder i ditt eget Apple-ID men dina familjemedlemmar kan bara använda den första betalningsmetoden i listan. Om en familjemedlem inte kan göra ett inköp kan familjesamordaren flytta en annan betalningsmetod överst i listan.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.