Ändra, lägga till eller ta bort betalningssätt för Apple-ID

Du kan hantera betalningsinformation för ditt Apple-ID i Inställningar på iPhone, iPad eller iPod touch, på Mac eller pc, eller i Apple Music-appen på en Android-enhet.

Ditt Apple-ID är det konto som du använder för att få åtkomst till Apples tjänster, till exempel App Store, iTunes Store och iCloud. När du ändrar betalningssätt eller faktureringsadress uppdateras uppgifterna överallt där du använder ditt Apple-ID.

Ändra betalningsmetoder

Ändra betalningsmetod på en iPhone, iPad eller iPod touch

Innan du ändrar betalningsinformationen bör du kontrollera att du har den senaste versionen av iOS.

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store.*
  2. Tryck på ditt Apple-ID och sedan på Visa Apple-ID. Du kan bli ombedd att logga in.
  3. Tryck på Hantera betalningar. (Om du använder en äldre iOS-version trycker du på Betalningsinformation.) Lägg sedan till, uppdatera, ändra ordning på eller ta bort dina betalningsmetoder:

Uppdatera eller lägga till

Sidan Hantera betalningar på iPhone visar Apple-ID-saldot och några bankkort.

• Uppdatera en betalningsmetod: Tryck på den betalningsmetod du vill ändra och redigera sedan uppgifterna. Se till att informationen stämmer överens med uppgifterna från banken. Du kan behöva ange säkerhetskoden som står på kredit- eller betalkortet.
  • Lägga till en betalningsmetod: Tryck på Lägg till betalningsmetod. (Om du lägger till ett kredit- eller betalkort kan du se ett alternativ för att lägga till det nya kortet i Apple Pay.)

Ta bort eller ändra ordning

När du har tryckt på Redigera på sidan Hantera betalningar, kan du trycka för att ta bort eller ändra ordning på betalningsmetoderna.

• Ta bort en betalningsmetod: Tryck på Redigera och tryck sedan på borttagningssymbolen  eller svep åt vänster och tryck på Radera.
  • Ändra ordning på betalningsmetoderna: Tryck på Redigera och använd sedan symbolen för att flytta  för att ändra ordning på betalningsmetoderna. Betalningsmetoderna debiteras av Apple uppifrån och ned. Du kan inte ändra i vilken ordning ditt Apple-ID-saldo debiteras.

*Med iOS 12.2 eller senare kan du också hantera dina betalningsmetoder från Inställningar > [ditt namn] > Betalning och leverans. Om du har en enhet med iOS 12.1.x eller tidigare och du ändrar dina betalningsmetoder från Betalning och leverans, raderas alla dina registrerade betalningsmetoder.

Ändra betalningsmetod på Mac eller pc

På en Mac kan du ändra betalningsinformation i iTunes eller App Store. På en pc använder du iTunes.

Så här ändrar du betalningsmetod i iTunes

Innan du ändrar betalningsinformationen bör du kontrollera att du har den senaste versionen av iTunes.

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
  3. Logga in med ditt Apple-ID.
  4. Kontrollera att det som står på sidan Kontoinformation stämmer med uppgifterna från din bank.
  5. Klicka på Hantera betalningar till höger om Betalningsinformation. (Om du använder en äldre version av iTunes klickar du på Redigera till höger om Betalningsmetod.) Lägg sedan till, uppdatera, ta bort eller ändra ordning på betalningsmetoderna:
    • Uppdatera en betalningsmetod: Klicka på Redigera bredvid det betalningssätt du vill ändra. Du kan behöva ange säkerhetskoden som står på kredit- eller betalkortet.
    • Lägga till en betalningsmetod: Klicka på Lägg till betalning.
    • Ta bort en betalningsmetod: Klicka på Redigera bredvid den betalningsmetod du vill ta bort och klicka sedan på Radera.
    • Ändra ordning på betalningsmetoder: Håll pekaren över en betalningsmetod och flytta den sedan uppåt eller nedåt med hjälp av symbolen för att flytta . Betalningsmetoderna debiteras av Apple uppifrån och ned. Du kan inte ändra i vilken ordning ditt Apple-ID-saldo debiteras.

Sidan Hantera betalningar i iTunes visar Apple-ID-saldot och några bankkort.

Så här ändrar du betalningsmetod i App Store

Innan du ändrar betalningsinformationen bör du kontrollera att du har den senaste versionen av macOS.

1. Öppna App Store på din Mac.
  2. Klicka på ditt namn längst ned i sidofältet. Klicka på Logga in om du inte är inloggad.
  3. Klicka på  Visa information.
  4. Kontrollera att det som står på sidan Kontoinformation stämmer med uppgifterna från din bank.
  5. Klicka på Hantera betalningar till höger om Betalningsinformation. (Om du använder en äldre version av macOS klickar du på Redigera till höger om Betalningsmetod.) Lägg sedan till, uppdatera, ta bort eller ändra ordning på betalningsmetoderna:
    • Uppdatera en betalningsmetod: Klicka på Redigera bredvid det betalningssätt du vill ändra. Du kan behöva ange säkerhetskoden som står på kredit- eller betalkortet.
    • Lägga till en betalningsmetod: Klicka på Lägg till betalning.
    • Ta bort en betalningsmetod: Klicka på Redigera bredvid den betalningsmetod du vill ta bort och klicka sedan på Radera.
    • Ändra ordning på betalningsmetoder: Håll pekaren över en betalningsmetod och flytta den sedan uppåt eller nedåt med hjälp av symbolen för att flytta . Betalningsmetoderna debiteras av Apple uppifrån och ned. Du kan inte ändra i vilken ordning ditt Apple-ID-saldo debiteras.

Sidan Hantera betalningar i App Store visar Apple-ID-saldot och några bankkort.

Ändra betalningsmetod på en Android-enhet

Du kan ändra din betalningsinformation på en Android-enhet men då raderas alla betalningsmetoder förutom din primära metod från ditt Apple-ID och från andra enheter som du använder med Apple-ID. Du kan undvika det här genom att uppdatera betalningsinformationen genom iTunes på en Mac eller pc.

Innan du ändrar betalningsinformationen kontrollerar du att du har den senaste versionen av Apple Music för Android-enheten.

1. Öppna appen Apple Music på Android-enheten. Tryck på Bibliotek, För dig, Bläddra eller Radio längst ned på skärmen. Tryck sedan på menyknappen knappen Sorteringsalternativ längst upp till höger.
  2. Tryck på Konto > Betalningsinformation. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID. Om Konto inte visas trycker du på Inställningar > Logga in, loggar in med ditt Apple-ID, trycker på bakåtknappen knappen Navigera upp och trycker på menyknappen knappen Sorteringsalternativ igen.
  3. På skärmen Betalningsinformation kan du ändra eller ta bort informationen. Välj Ingen om du vill ta bort betalningsmetoden.
    En Android-telefon med avsnittet Betalningsinformation öppet i appen Apple Music. Ingen är valt under Betalningsmetod.
  4. Kontrollera att ditt namn och din faktureringsadress stämmer med uppgifterna från banken, och tryck sedan på Klar.

Hantera betalningsmetoder som används av familjemedlemmar

När du ställer in Familjedelning och aktiverar delade köp, är det en vuxen i familjen, familjesamordnaren, som styr den betalningsmetod som gäller för alla i familjegruppen. Läs mer om familjeköp och betalningar.

Om du är familjesamordnare kan du lägga till flera betalningsmetoder i ditt eget Apple-ID men dina familjemedlemmar kan bara använda den första betalningsmetoden i listan. Om en familjemedlem inte kan göra ett inköp kan familjesamordaren flytta en annan betalningsmetod överst i listan.

Om du inte kan ändra eller ta bort betalningsinformationen

Om du har frågor om en debitering

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.