Om batteriförbrukningen på iPhone, iPad och iPod touch

Läs om hur du kontrollerar batterianvändningen för varje app på iOS-enheten.

Kontrollera batteriförbrukningen

Gå till Inställningar > Batteri för att se en översikt över din batterinivå och aktivitet under det senaste dygnet och upp till de senaste 10 dagarna.

När du trycker på en av kolumnerna på skärmen kan du se vilka appar som har påverkat batterianvändningen under den tidsperioden och hur stor andel av batterikraften som varje app förbrukar.

Tryck på Visa aktivitet för att se hur länge varje app användes på skärmen eller i bakgrunden. Under varje app kan du se följande användningstyper:

• Bakgrundsaktivitet betyder att ditt batteri används medan appen körs i bakgrunden.
  • Ljud betyder att appar spelar upp ljud medan appen körs i bakgrunden.
  • Ingen mobiltäckning och Svag signal betyder att enheten söker efter en signal eller används med låg signal.
  • Säkerhetskopiering, återskapning indikerar att enheten har säkerhetskopierats till iCloud eller återskapats från en iCloud-säkerhetskopia.
  • Ansluten till laddare betyder att appen endast användes när din enhet laddades.

Du kan även se när din enhet senast var ansluten till en laddare och senaste laddningsnivån.

Justera inställningarna för att förbättra batteritiden

När du visar batteriförbrukningen kan du få förslag som Aktivera automatisk ljusstyrka eller Justera skärmens ljusstyrka. Det beror på att iOS fastställer att ändringar av dessa inställningar kan förbättra batteritiden.

Lär dig mer om hur du maximerar batteriets prestanda och iOS-enhetens livslängd.

Använda Strömsparläge

Om du vill förlänga batteritiden på din iPhone aktiverar du Strömsparläge. Det minskar energiförbrukningen tills du kan stänga av det eller ladda din iPhone till 80 %. När Strömsparläge är aktiverat är vissa inställningar och funktioner som appuppdateringar, hämtningar av nya TV-serier eller podcastavsnitt, hämtning av e-post och vissa effekter med True Tone reducerade eller inaktiverade.

Läs mer om Strömsparläge.

Läs mer

Med iOS 11.3 och senare kan du se din batterihälsa och om ett batteri behöver ersättas. Läs mer i iPhone-enhetens batteri och prestanda.