Om batterianvändningen på din iPhone, iPad och iPod touch

Läs om hur du kontrollerar batterianvändningen för varje app på din iPhone, iPad och iPod touch.

Kontrollera batterianvändningen

Gå till Inställningar > Batteri för att se en översikt över din batterinivå och aktivitet under det senaste dygnet och upp till de senaste 10 dagarna.

När du trycker på en av tidsperioderna ovanför aktivitetsdiagrammet (senaste 24 timmarna eller senaste [X] dagarna) kan du se vilka appar som bidrog till din batterianvändning under den tidsperioden och hur stor andel av batteriet som användes för appen.

För att se hur länge varje app har använts på skärmen (de mörkblå staplarna) eller i bakgrunden (de ljusblå staplarna), tryck på Visa aktivitet. Under varje app kan du se följande användningstyper:

• Bakgrundsaktivitet innebär att det mesta av appens batterianvändning – som att spela musik eller spåra plats – skedde medan appen var i bakgrunden.

• Ingen celltäckning och svag signal betyder att din enhet sökte efter en signal eller användes med en svag signal.

• Ansluten till laddare betyder att appen endast användes när din enhet laddades.

Du kan även se när din enhet senast var ansluten till en laddare och senaste laddningsnivån. Med iOS 16 kan du se om laddningen pausades på grund av optimerad batteriladdning, ren energiladdning eller temperatur.

iPhone som visar batteriskärmen i Inställningar

Justera inställningarna för att förbättra batteritiden

När du visar batteriförbrukningen kan du få förslag som Aktivera automatisk ljusstyrka eller Justera bildskärmens ljusstyrka. Det beror på att mjukvaran fastställer att ändringar av dessa inställningar kan förbättra batteritiden.

Läs mer om hur du maximerar batteriets prestanda och livslängd på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Använda Strömsparläge

Om du vill förlänga batteritiden på din iPhone aktiverar du Strömsparläge. Detta minskar strömförbrukningen tills du stänger av den eller laddar din iPhone till 80 procent. När Low Power Mode är aktiverat reduceras eller inaktiveras vissa inställningar och funktioner, som appuppdateringar, nedladdningar av nya TV-program eller poddcastavsnitt, e-posthämtning och vissa visuella effekter som True Tone.

Läs mer om Strömsparläge.

Läs mer

Med iOS 11.3 och senare kan du se din batterihälsa och om ett batteri behöver ersättas. Läs mer i iPhone-enhetens batteri och prestanda.