Synkronisera din iPhone, iPad eller iPod med iTunes på din dator

Läs om hur du synkroniserar till exempel musik och filmer med iTunes på din Mac eller pc.

Innan du använder iTunes för att synkronisera innehåll med din iOS-enhet bör du överväga att använda iCloud, Apple Music eller liknande tjänster för att lagra innehållet på din Mac eller pc i molnet. På så sätt man du komma åt bland annat din musik och dina bilder på dina iOS-enheter när du inte är i närheten av din dator. Läs mer om att använda Apple Music eller iCloud-bilder istället för iTunes.

Synkronisering med iTunes kan stängas av om du använder iCloud eller tjänster som Apple Music för att hålla ditt material uppdaterat på alla enheter.

Det här kan du synkronisera med iTunes

• Album, låtar, spellistor, filmer, tv-program, podcaster, böcker och ljudböcker.
  • Bilder och videor.
  • Kontakter och kalendrar.
  • Enheters säkerhetskopior som du skapat med iTunes.

Funktioner i iTunes kan variera beroende på land och region.

Synkronisera eller ta bort innehåll med iTunes

1. Öppna iTunes och anslut enheten till din dator med en USB-kabel.
  2. Klicka på enhetssymbolen i det övre vänstra hörnet på iTunes-fönstret. Lär dig vad du ska göra om du inte ser symbolen
    Enhetssymbolen i det övre vänstra hörnet på iTunes-fönstret.
  3. I listan under Inställningar på vänstra sidan an iTunes-fönstret klickar du på den typ av innehåll som du vill synkronisera eller ta bort.1 Slå på synkronisering för en innehållstyp genom att markera kryssrutan intill Synkronisera.

Kryssrutan intill Synkronisera musik i iTunes.

4. Markera kryssrutan intill varje objekt som du vill synkronisera.
  5. Klicka på knappen Utför i det nedre högra hörnet på skärmen. Klicka på knappen Synkronisera om synkroniseringen inte startar automatiskt.

1. Du kan endast synkronisera en iOS-enhet med ett iTunes-bibliotek i taget. Om du ser ett meddelande om att din iOS-enhet synkroniseras med ett annat iTunes-bibliotek så har din enhet tidigare anslutits till en annan dator. Om du i det meddelandet klickar på "Radera och synkronisera" så kommer allt innehåll för den valda typen på iOS-enheten att tas bort och ersättas av innehåll från datorn.

Synkronisera ditt innehåll via wifi

När du har ställt in synkronisering med iTunes via USB kan du ställa in iTunes så att det synkar med dina enheter via wifi istället för USB. Gör så här:

1. Anslut din iOS-enhet till datorn med en USB-kabel och öppna sedan iTunes och välj din enhet.
  2. Klicka på Sammanfattning på iTunes-fönstrets vänstra sida.
  3. Välj "Synkronisera denna [enhet] via Wi-Fi".
  4. Klicka på Verkställ.

När datorn och iOS-enheten finns på samma wifi-nätverk, visas iOS-enheten i iTunes. iOS-enheten synkroniseras automatiskt när den är ansluten till ström och iTunes är öppet på datorn.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.