Auktorisera eller avauktorisera datorn för iTunes Store-köp

Läs om att auktorisera datorn för att spela upp dina köp i iTunes Store, avauktorisera en dator från åtkomst till dina köp i iTunes Store och kontrollera hur många auktoriserade datorer du har.

Vad du behöver veta om att auktorisera datorn

• Det går att auktorisera upp till fem datorer åt gången för att spela upp dina köp i iTunes Store.
  • Varje dator som du auktoriserar räknas som en auktorisering även om du auktoriserar samma dator flera gånger.
  • Om du har fem auktoriserade datorer och vill auktorisera en ny dator måste du avauktorisera en av datorerna.
  • Det går bara att auktorisera en dator som du har åtkomst till. Det går inte att auktorisera en dator med en annan dator eller en iPhone, iPad eller iPod touch.
  • Det går att auktorisera din Mac i Apple Music-appen, Apple TV-appen eller i Apple Books-appen. När du har auktoriserat din Mac i någon av dessa appar får du åtkomst till alla dina köp i iTunes Store.

Auktorisera eller avauktorisera din Mac

1. Öppna Apple Music-appen eller Apple TV-appen. Välj Konto på menyraden och kontrollera att du är inloggad med ditt Apple-ID.
  2. Välj Konto > Auktoriseringar och välj sedan Auktorisera den här datorn eller Avauktorisera den här datorn.
    Apple Music-appen som visar menyn Konto, Auktoriseringar och Auktorisera den här datorn.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord. Har du glömt ditt Apple-ID?
  4. Klicka på Auktorisera eller Avauktorisera.

Visa hur många datorer som är auktoriserade

1. Öppna Apple Music-appen eller Apple TV-appen.
  2. Välj Konto > Kontoinställningar.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord. Har du glömt ditt Apple-ID?
  4. Visa hur många datorer som är auktoriserade genom att titta intill Datorauktoriseringar högst upp på sidan Kontoinformation.
    Apple Music-appen som visar sidan Kontoinformation

Om du vill avauktorisera en dator som du inte har åtkomst till

Avauktorisera en dator som du inte har åtkomst till genom att avauktorisera alla dina datorer. Auktorisera sedan varje dator du har på nytt. Du får avauktorisera alla datorer en gång om året.

1. Öppna Apple Music-appen eller Apple TV-appen.
  2. Välj Konto > Kontoinställningar.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord. Har du glömt ditt Apple-ID?
  4. Öppna avsnittet Apple-ID-sammanfattning högst upp på sidan Kontoinformation.
  5. Klicka på Avauktorisera alla intill Datorauktoriseringar.
  6. Auktorisera varje dator som du använder på nytt.

Auktorisera eller avauktorisera datorn

1. Öppna iTunes. Välj Konto högst upp i iTunes-fönstret och kontrollera att du är inloggad med ditt Apple-ID.
  2. Välj Konto > Auktoriseringar och välj sedan Auktorisera den här datorn eller Avauktorisera den här datorn.
    iTunes visar menyn Konto, Auktoriseringar och Auktorisera den här datorn.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord. Har du glömt ditt Apple-ID?
  4. Klicka på Auktorisera eller Avauktorisera.

Läs om vad du gör om iTunes hela tiden ber dig auktorisera datorn när du försöker spela upp köpt innehåll.

Visa hur många datorer som är auktoriserade

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord. Har du glömt ditt Apple-ID?
  4. Visa hur många datorer som är auktoriserade genom att titta intill Datorauktoriseringar högst upp på sidan Kontoinformation.
    iTunes som visar sidan Kontoinformation

Om du vill avauktorisera en dator som du inte har åtkomst till

Avauktorisera en dator som du inte har åtkomst till genom att avauktorisera alla dina datorer. Auktorisera sedan varje dator du har på nytt. Du får avauktorisera alla datorer en gång om året.

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord. Har du glömt ditt Apple-ID?
  4. Öppna avsnittet Apple-ID-sammanfattning högst upp på sidan Kontoinformation.
  5. Klicka på Avauktorisera alla intill Datorauktoriseringar.
  6. Auktorisera varje dator som du använder på nytt.

Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.