Auktorisera datorn i iTunes

Auktorisera din dator innan du kan använda den till att synkronisera eller spela upp innehåll som du hämtar från iTunes Store.

När du auktoriserar din Mac eller PC ger du den behörighet att komma åt dina program, ljudböcker, böcker, musik, filmer och annat innehåll. Du kan auktorisera upp till fem datorer, vilket innebär att du kan spela upp innehåll på fem olika datorer. Du kan bara auktorisera en dator via iTunes på den berörda datorn. Det går inte att auktorisera en dator från en annan dator eller från iPhone, iPad eller iPod touch.

Hur auktoriserar jag en dator?

1. Öppna iTunes på datorn som du vill auktorisera.
  2. Välj Affär > Auktorisera den här datorn i menyraden.
    I Windows kan du behöva visa menyraden så att alternativet visas. I tidigare versioner av iTunes kommer du åt det här alternativet via menyn Avancerat.
  3. Ange ditt Apple-ID och klicka på Auktorisera.

Om du uppmanas att auktorisera datorn igen i iTunes räknas det inte som en ny auktorisering. iTunes använder samma auktorisering för samma dator.

Vad händer om jag får slut på mina auktoriseringar?

Om någon av dina fem auktoriseringar avser en dator som du inte använder så ofta, kan du avauktorisera den. Om du har sålt eller gett bort en dator som använde en av dina fem auktoriseringar, måste du avauktorisera alla dina datorer och sedan auktorisera om dem som du fortfarande använder.

Windows-användare:

Om du inte avauktoriserade din dator innan du installerade om Windows eller uppgraderade ditt RAM-minne, din hårddisk eller andra komponenter kan det ha lett till att din dator använder flera auktoriseringar. Prova med att avauktorisera datorn några gånger tills den inte längre är auktoriserad. När du sedan auktoriserar datorn igen kommer den inte att använda fler än en auktorisering.

Hur vet jag hur många datorer som jag har auktoriserat?

Om du har auktoriserat fler än två datorer kan du se hur många som är auktoriserade.

Öppna ditt konto i iTunes och logga in med ditt Apple-ID. (Eller så öppnar du iTunes, klickar på Affär > Logga in och anger ditt Apple-ID och lösenord.) I avsnittet Sammanfattning för Apple-ID visas hur många datorer som du har auktoriserat med ditt Apple-ID. Namnen på datorerna visas inte.

Behöver jag auktorisera min iPhone, iPad eller iPod touch?

Nej. Du behöver inte auktorisera din iPhone, iPad eller iPod touch, men du behöver koppla dina iOS-enheter till ditt Apple-ID. Dina iOS-enheter använder inte dina tillgängliga auktoriseringar.

Få hjälp

Senast ändrad: