Auktorisera datorn i iTunes

Auktorisera din dator innan du använder den till att synkronisera eller spela upp innehåll som du hämtar från iTunes Store.

När du auktoriserar din Mac eller PC ger du den behörighet att komma åt dina program, ljudböcker, böcker, musik, filmer och annat innehåll. Du kan auktorisera upp till fem datorer, vilket innebär att du kan spela upp innehåll på fem olika datorer. Du kan endast auktorisera en dator via iTunes på den berörda datorn. Det går inte att auktorisera en dator från en annan dator eller iPhone, iPad eller iPod touch.

Auktorisera en Mac eller PC

Innan du auktoriserar en dator måste du hämta och installera den senaste versionen av iTunes.

1. Öppna iTunes.
  2. Mac: I menyraden högst upp på skärmen väljer du Affär > Auktorisera den här datorn.

Windows: Tryck ned tangenterna Ctrl och B på tangentbordet. Då aktiveras iTunes menyrad. Välj sedan Affär > Auktorisera den här datorn. Läs mer om menyer i iTunes för Windows.

3. Ange ditt Apple-ID och klicka på Auktorisera.

Om du uppmanas att auktorisera datorn igen i iTunes räknas det inte som en ny auktorisering. iTunes använder samma auktorisering för samma dator.

Kontrollera antalet auktoriseringar

Öppna iTunes genom att klicka och logga in till din kontoinformation, eller följ stegen nedan:

1. Öppna iTunes.
  2. Klicka på Logga in och ange ditt Apple-ID och lösenord.
  3. Klicka på ditt namn och välj Kontoinformation från listrutan.
  4. Ange lösenordet igen.

I avsnittet Sammanfattning för Apple-ID på skärmen Kontoinformation visas hur många datorer som du har auktoriserat med ditt Apple-ID. Namnen på datorerna visas inte. Det här avsnittet visas inte om du inte har auktoriserat 2 eller fler datorer.

Om antalet auktoriserade datorer i listan är fler än du förväntade dig så kanske du inte har avauktoriserat datorer som du inte längre använder, har gett bort eller sålt. Du måste avauktorisera alla datorer och sedan auktorisera om de som du fortfarande använder.

Om du saknar auktoriseringar

Du kan avauktorisera en dator om någon av dina fem auktoriseringar avser en dator som du inte använder så ofta. Om du har sålt eller gett bort en dator som använde en av dina fem auktoriseringar måste du avauktorisera alla dina datorer och sedan auktorisera om de som du fortfarande använder.

Windows-användare

Om du inte avauktoriserade din dator innan du installerade om Windows eller uppgraderade ditt RAM-minne, din hårddisk eller andra systemkomponenter kan det ha lett till att datorn använder flera auktoriseringar. Prova att avauktorisera datorn några gånger tills den inte längre är auktoriserad. När du sedan auktoriserar datorn igen kommer den inte att använda mer än en auktorisering.

Auktoriseringinformation för iOS-enheter

Du behöver inte auktorisera din iPhone, iPad eller iPod touch. Dina iOS-enheter använder inte dina tillgängliga auktoriseringar.

Få hjälp

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: