Auktorisera datorn i iTunes

Läs om hur du auktoriserar din dator i iTunes innan du kan använda den till att synkronisera eller spela upp innehåll som du hämtar från iTunes Store.

När du auktoriserar din Mac eller PC ger du den behörighet att komma åt dina program, ljudböcker, böcker, musik, filmer och annat innehåll.

• Du kan auktorisera upp till fem datorer, vilket innebär att du kan spela upp innehåll på fem olika datorer.
  • Du kan endast auktorisera en dator via iTunes på den berörda datorn.
  • Det går inte att auktorisera en dator från en annan dator eller från iPhone, iPad eller iPod touch.

Läs om hur du auktoriserar din dator i iTunes.

Auktorisera en Mac eller PC

Innan du auktoriserar en dator kontrollerar du att du har den senaste versionen av iTunes.

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Välj Konto > Auktoriseringar > Auktorisera den här datorn i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.

Om du använder Windows och inte kan se menyraden kan du lära dig hur man aktiverar den.
  4. Ange lösenordet och tryck sedan på returtangenten på tangentbordet eller klicka på Auktorisera.

Om du uppmanas att auktorisera datorn igen i iTunes räknas det inte som en ny auktorisering. iTunes använder samma auktorisering för samma dator.

Kontrollera antalet auktoriseringar

Öppna iTunes genom att klicka och logga in på din kontoinformationssida, eller följ dessa steg:

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret.

Om du använder Windows och inte kan se menyraden kan du lära dig hur du aktiverar den.
  4. Ange ditt lösenord och tryck sedan på returtangenten på tangentbordet. Du kan också klicka på Visa konto.

På sidan Kontoinformation:

Bläddra till avsnittet Apple-ID-sammanfattning. Där visas antalet datorer som du auktoriserat med ditt Apple-ID. Namnen på datorerna visas inte. Det här avsnittet visas inte om du inte har auktoriserat två eller fler datorer.

Om antalet auktoriserade datorer i listan är fler än du förväntade dig så kanske du inte har avauktoriserat datorer som du inte längre använder, har gett bort eller sålt. Du måste avauktorisera alla datorer och sedan auktorisera om de som du fortfarande använder.

Om du saknar auktoriseringar

Du kan avauktorisera en dator om någon av dina fem auktoriseringar avser en dator som du inte använder så ofta. Om du har sålt eller gett bort en dator som använde en av dina fem auktoriseringar måste du avauktorisera alla dina datorer och sedan auktorisera om de som du fortfarande använder.

Windows-användare

Om du inte avauktoriserade din dator innan du installerade om Windows eller uppgraderade ditt RAM-minne, din hårddisk eller andra systemkomponenter kan det ha lett till att datorn använder flera auktoriseringar. Prova att avauktorisera datorn några gånger tills den inte längre är auktoriserad. När du sedan auktoriserar datorn igen kommer den inte att använda mer än en auktorisering.

Auktoriseringsinformation för iOS-enheter

Du behöver inte auktorisera din iPhone, iPad eller iPod touch. Dina iOS-enheter använder inte dina tillgängliga auktoriseringar.

Få hjälp

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: