Använda Apple Pay i butiker, i appar och på webben

Aldrig tidigare har det varit enklare, säkrare eller mer privat att betala i butiker, restauranger, taxibilar, varuautomater, inuti appar och på webben. Lär dig var och hur du kan betala med Apple Pay.

Betala i butiker och på andra ställen

Med din iPhone eller Apple Watch kan du använda Apple Pay där du ser en av dessa symboler.1,2 Du kan betala med Apple Pay i butiker, restauranger, taxibilar, varuautomater och många andra ställen.

Betala med iPhone med Face ID

1. Om du vill använda ditt standardkort ska du dubbelklicka på sidoknappen och sedan titta snabbt på iPhone för att autentisera med Face ID eller ange din lösenkod.
  2. Håll den övre delen av din iPhone inom några centimeter från den kontaktfria läsaren tills Klar och en bock visas på skärmen.

Titta på demonstrationen för att se hur det fungerar.

Betala med iPhone med Touch ID

1. Om du vill använda ditt standardkort håller du ditt finger på Touch ID.
  2. Håll den övre delen av din iPhone inom några centimeter från den kontaktfria läsaren tills Klar och en bock visas på skärmen.

Titta på demonstrationen för att se hur det fungerar.

Betala med Apple Watch

1. Om du vill använda ditt standardkort dubbelklickar du på sidoknappen och håller Apple Watch-skärmen inom ett par centimeter från den kontaktfria läsaren.
  2. Vänta tills du känner ett lätt tryck.

Om terminalen kräver att du anger om du använder kredit- eller betalkort väljer du kreditkort. Beroende på butik och transaktionsbelopp kan du behöva signera ett kvitto eller ange din PIN-kod.

Om du betalar med Apple Pay Cash i USA kan du autentisera med Face ID, Touch ID eller en säker lösenkod.3 En del terminaler kanske fortfarande begär en PIN-kod för att slutföra betaltransaktioner. Om du uppmanas anger du bara 0000 eller en annan fyrsiffrig kod.

Om du befinner dig i Japan

I kassan berättar du att du betalar med Suica, iD eller QUICPay. Titta bara efter logotypen på ditt kort i Wallet. Du behöver bara hålla den övre delen av din iPhone nära läsaren för att använda det Suica-kort som du har ställt in som ditt Express Transit-kort.

Om du befinner dig i Kina

Du behöver göra följande för att betala i butiker med ditt kredit- eller betalkort:

1. På en iPhone med Touch ID dubbelklickar du på hemknappen när iPhone-enheten är låst eller väljer kortet i Wallet och autentiserar innan du håller din iPhone nära läsaren.
  2. På iPhone X och senare dubbelklickar du på sidoknappen och autentiserar med Face ID innan du håller din iPhone nära läsaren.

Betala med ett annat kort än ditt standardkort

Så här byter du kort:

• iPhone X eller senare: Dubbelklicka på sidoknappen. När ditt standardkort visas trycker du på det och trycker sedan för att välja ett annat kort. Titta snabbt på din iPhone för att autentisera med Face ID och håll sedan den övre delen av enheten nära läsaren för att betala.
  • iPhone 8 eller tidigare: Håll enheten nära läsaren utan att låta fingret vila på Touch ID. När ditt standardkort visas trycker du på det och trycker sedan för att välja ett annat kort. Håll fingret på Touch ID för att betala.
  • Apple Watch: Dubbelklicka på sidoknappen. När ditt standardkort visas sveper du till vänster eller höger för att välja ett annat kort. Håll din Apple Watch nära läsaren för att betala.

Betala i appar

Med iPhone, iPad och Apple Watch kan du använda Apple Pay för att betala i appar när du ser Apple Pay som ett betalningsalternativ. Leta efter en av dessa knappar i appar.

Så här betalar du med Apple Pay inuti en app:

1. Tryck på knappen för Apple Pay eller välj Apple Pay som din betalningsmetod.
  2. Kontrollera att fakturerings-, leverans- och kontaktinformation är korrekt. Tryck på  bredvid ditt kort om du vill betala med ett annat kort.
  3. Om det behövs anger du fakturerings-, leverans- och kontaktinformation på din iPhone eller iPad. Informationen sparas i Apple Pay så att du inte behöver ange den igen.
  4. Bekräfta betalningen. När din betalning blir godkänd visas Klar och en bock på skärmen.
    • iPhone X eller senare: Dubbelklicka på sidoknappen och använd sedan Face ID eller din lösenkod.
    • iPhone 8 eller tidigare eller iPad: Använd Touch ID eller din lösenkod.
    • Apple Watch: Dubbelklicka på sidoknappen.

I Kina kan du behöva ange din PIN-kod.

I USA kan du använda Apple Pay för att betala i Företagschatt.4

Betala på webben i Safari

På din iPhone, iPad eller Mac-dator kan du använda Apple Pay för att betala på webben i Safari.5,6

Med iPhone eller iPad

1. Tryck på knappen Apple Pay.
  2. Kontrollera att fakturerings-, leverans- och kontaktinformation är korrekt. Tryck på  bredvid ditt kort om du vill betala med ett annat kort.
  3. Om det behövs anger du fakturerings-, leverans- och kontaktinformation. Informationen sparas i Apple Pay så att du inte behöver ange den igen.
  4. När du är klar gör du ditt köp och bekräftar betalningen.
    • iPhone X eller senare: Dubbelklicka på sidoknappen och använd sedan Face ID eller din lösenkod.
    • iPhone 8 eller tidigare eller iPad: Använd Touch ID eller din lösenkod.
    • Apple Watch: Dubbelklicka på sidoknappen.
  5. När din betalning är slutförd visas Klart och ett bockmärke på skärmen.
  1. Tryck på knappen Apple Pay.
  2. Kontrollera att fakturerings-, leverans- och kontaktinformation är korrekt. Klicka på symbol för Expandera-menyn bredvid ditt kort om du vill betala med ett annat kort än ditt standardkort.
  3. Om det behövs anger du fakturerings-, leverans- och kontaktinformation. Informationen sparas i Apple Pay så att du inte behöver ange den igen.
  4. När du är klar kan du göra ditt köp. Följ anvisningarna på Touch Bar och håll fingret på Touch ID. Om Touch ID är av trycker du på Apple Pay-symbolen på Touch Bar och följer anvisningarna på skärmen. När din betalning är slutförd visas Klart och ett bockmärke på skärmen.

Apple Pay Cash är inte tillgängligt på macOS.3

Med andra Mac-modeller

1. Du behöver en iPhone eller Apple Watch för att bekräfta betalningar. Kontrollera att du är inloggad med samma Apple-ID på alla dina enheter.
  2. Kontrollera att du har slagit på Bluetooth på din Mac.
  3. Tryck på knappen Apple Pay.
  4. Kontrollera att fakturerings-, leverans- och kontaktinformation är korrekt. Klicka på symbol för Expandera-menyn bredvid ditt kort om du vill betala med ett annat kort än ditt standardkort. Du kan välja kredit- eller betalkort eller Apple Pay Cash från alla iPhone- och Apple Watch-enheter som finns i närheten och som är inloggade på samma iCloud-konto.3
  5. Om det behövs anger du fakturerings-, leverans- och kontaktinformation. Apple Pay sparar den informationen på iPhone så att du inte behöver ange den igen.
  6. När du är klar gör du ditt köp och bekräftar betalningen.
    • iPhone X eller senare: Dubbelklicka på sidoknappen och använd sedan Face ID eller din lösenkod.
    • iPhone 8 eller tidigare: Använd Touch ID eller din lösenkod.
    • Apple Watch: Dubbelklicka på sidoknappen.
  7. När din betalning blir godkänd visas Klar och en bock på skärmen.

Använda ett förmånskort

Du kan ta emot eller lösa in förmåner med Apple Pay på deltagande butiker. Du behöver bara lägga till ditt förmånskort till Wallet och använda det när du betalar med Apple Pay. Om du vill att ditt förmånskort visas automatiskt i en butik går du till kortet och trycker på . Slå sedan på Automatiskt val.

När du använt ditt förmånskort växlar Apple Pay till ditt standardkort för betalningen av köpet. I vissa butiker kan du använda ditt förmånskort och ditt betalkort i ett enda steg. På andra kan du behöva vänta tills du tillfrågas om betalning vid kassan.

Visa din transaktionshistorik

När du visar ditt kort i Wallet ser du den senaste transaktionen för varje kredit- och betalkort. Du kan även visa de tio senaste transaktionerna för dina kort. Du behöver bara trycka på kortet och sedan på . Tryck sedan på transaktionsfliken. Beroende på din bank eller kortutfärdare kanske bara transaktioner som utförts med din enhet visas. I andra fall kan du se alla transaktioner som gjorts med ditt kredit- eller betalkort, inklusive alla med Apple Pay-enheter och ditt fysiska kort.

Om du har ställt in din Apple Watch med Apple Pay kan du kontrollera din transaktionshistorik i appen Watch på din iPhone. I appen Apple Watch trycker du på Wallet och Apple Pay. Sedan trycker du på ditt kort och på fliken Transaktioner.

Vissa banker eller utfärdare ger endast initiala auktorisationsbelopp till Wallet. Dessa belopp kan skilja sig från det slutliga transaktionsbeloppet. Beroende på din bank eller utfärdare kan du se olika transaktionsbelopp från platser som restauranger, bensinstationer, hotell och biluthyrningsfirmor. Kontrollera alltid kredit- eller betalkortsutdraget från banken eller utfärdaren om du vill se den slutliga transaktionsinformationen.

Kontakta din bank eller utfärdare om transaktionen nekas.

1. Du behöver en iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus eller senare, eller en Apple Watch Series 3 eller senare för att använda Apple Pay till att betala kollektivtrafik och butiksköp i Japan. Eller så kan du använda en iPhone 7, iPhone 7 Plus eller Apple Watch Series 2 som är köpt i Japan. Läs om hur du avgör om din enhet är köpt i Japan.
2. Om du har lagt till ditt student-ID-kort i Wallet använder du din iPhone eller Apple Watch för att betala där du kan betala med ditt fysiska student-ID-kort.
3. Apple Pay Cash är bara tillgänglig i USA. Kortet för Apple Pay Cash är utfärdat av Green Dot Bank, medlem i FDIC. Du får endast använda Apple Pay Cash där Apple Pay och Discover godtas.
4. Företagschatt är för närvarande en betaversion som endast är tillgänglig i USA.
5. I Kina kan du endast använda Apple Pay på webben i Safari på iPhone- och iPad-enheter som stöds med iOS 11.2 eller senare.
6. I Italien kan du använda iPhone och Apple Watch för att handla med Apple Pay i butiker med ditt Maestro-kort. Maestro-kort kan inte användas i appar eller på webben. I Japan kan Visa-kort inte användas i appar eller på webben.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.