Ställ in din trådlösa mus, ditt tangentbord och din styrplatta från Apple

Om dina trådlösa Apple-enheter köptes med en ny iMac startar du enheterna för att börja använda dem. Om du köpte enheterna separat eller om du behöver parkoppla dem med din Mac på nytt följer du de här stegen.

Apple Magic Mouse 2, Magic Keyboard, Magic Keyboard med numeriskt tangentbord och Magic Trackpad 2 fungerar trådlöst med din Mac via Bluetooth när de är parkopplade och i gång.

Om dina enheter köptes med en ny iMac är de redan parkopplade med datorn. Du behöver bara starta dem när du slår på din Mac-dator första gången. För att se till att enheten är på kontrollerar du strömbrytaren. Om det gröna syns är enheten på.

Om du köpte dina enheter separat, eller om parkopplingen till din Mac har upphört, följer du stegen nedan för att parkoppla dem.

Så här ställer du in aktuella trådlösa Apple-enheter

Följ dessa steg när du ska ställa in Magic Mouse 2, Magic Keyboard, Magic Keyboard med numerisk del eller Magic Trackpad 2:

1. Anslut en Lightning-till-USB-kabel1 eller en USB-C till Lightning-kabel i Lightning-porten på enheten2 och anslut den andra änden av kabeln på Mac-datorn.
  2. Kontrollera att enhetens strömbrytare är i PÅ-läget. (När enheten är på syns ett grönt ljus under reglaget.)
  3. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka på Bluetooth för att öppna fönstret med inställningar för Bluetooth. När enheten parkopplats med din Mac visas den i listan över enheter.
  4. Din enhets laddningsnivå ser du i fönstret för Bluetooth-inställningar. När enheten är laddad kan du dra ut den och använda den trådlöst.

1. Om du köpte din Bluetooth-enhet samtidigt som en iMac följde en Lightning-till-USB-kabel med i lådan.
2. Magic Mouse 2 kan inte användas när den är ansluten till kabeln.

Så här ställer du in tidigare trådlösa Apple-enheter

Om du inte vet vilken enhet du har kan du läsa Så här identifierar du en trådlös mus, ett tangentbord eller en styrplatta från Apple

Använd en trådansluten mus eller styrplatta, eller den inbyggda styrplattan om du använder en bärbar Mac-dator, och följ de här stegen för att ställa in din äldre trådlösa enhet från Apple (som Apple Wireless Keyboard, Magic Mouse och Magic Trackpad):

1. Starta enheten.
  2. Vänta tills enhetens LED-lampor börja blinka, vilket betyder att den är i upptäckbart läge. Om LED-lamporna är på men inte blinkar är din enhet redan parkopplad med en annan värd. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på Bluetooth för att ta bort parkopplingen. Håll muspekaren över enheten du vill ta bort och klicka sedan på knappen Avbryt som visas bredvid enhetens namn. Stäng av enheten och börja sedan på nytt från steg 1.
  3. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka sedan på Bluetooth.
  4. Vänta medan din Mac söker efter din enhet. När enheten visas i Bluetooth-inställningar klickar du på Parkoppla1.

1. Apple Wireless Keyboard kräver den lösenkod som visas på Mac-datorn. Ange den åttasiffriga lösenkoden på tangentbordet och tryck på Retur. Äldre modeller av Apple Wireless Mouse eller Apple Magic Trackpad ansluts automatiskt, eller så visas en dialogruta. Om en dialogruta visas klickar du på Parkoppla eller trycker på retur.