Dela inköp i App Store, iTunes Store och Apple Books med Familjedelning

Med delade inköp kan du ge dina familjemedlemmar direktåtkomst till varandras musik, filmer, tv-program, böcker och appar.*

köp visas på iPad och iPhone

Du kan ställa in delade inköp när du skapar din nya familjedelningsgrupp eller så kan du aktivera det för din befintliga familj. Delade inköp innebär att en vuxen i familjen, det vill säga familjesamordnaren, accepterar att betala för inköp i iTunes Store, Apple Books och App Store som familjemedlemmar gör medan de ingår i familjegruppen. Sedan kan alla i familjen komma åt musik, filmer, böcker och appar som andra familjemedlemmar köper, och njuta av dem på sina egna enheter.

Du kan se och hämta dina familjemedlemmars inköp från din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV och pc.

Hämta tidigare inköp från familjemedlemmar

När delade inköp är aktiverade för din familj kan du se och hämta objekt från alla familjemedlemmars inköpshistorik. Du kan hämta musik, filmer, tv-program och böcker på upp till tio enheter per konto. Av dessa kan fem vara datorer. Du kan hämta program till alla enheter som du äger eller kontrollerar.

På din iPhone eller iPod touch

1. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Öppna appen som du vill hämta innehåll från och gå sedan till sidan Köpt.
    • iTunes Store: Tryck på  > Köpt.
    • Apple Books: Tryck på  eller din bild i det övre högra hörnet.
    • App Store: Tryck på cirkel med blå man på vit bakgrund eller din bild i det övre högra hörnet och tryck sedan på Köpt.
  3. Visa familjemedlemmens innehåll genom att trycka på hans eller hennes namn. Läs om vad du kan göra om du inte ser något innehåll eller inte kan trycka på en familjemedlem.
  4. Hämta ett objekt genom att trycka på hämtningssymbolen bredvid det.

På din iPad

1. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Öppna butiksappen som du vill hämta innehåll från.
    • iTunes Store: Tryck på Köpt > Mina köp.
    • Apple Books: Tryck på  eller din bild i det övre högra hörnet.
    • App Store: Tryck på cirkel med blå man på vit bakgrund eller din bild i det övre högra hörnet och tryck sedan på Köpt.
  3. Visa familjemedlemmens innehåll genom att trycka på hans eller hennes namn. Läs om vad du kan göra om du inte ser något innehåll eller inte kan trycka på en familjemedlem.
  4. Hämta ett objekt genom att trycka på hämtningssymbolen bredvid det.

På Mac-datorn

1. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Öppna appen som du vill hämta innehåll från och gå sedan till sidan Köpt.
    • iTunes: Klicka först på Store och sedan på Köpt under Snabblänkar till höger i iTunes-fönstret.
    • Apple Books: Klicka på Bokhandel och sedan på Köpt under Snabblänkar på den högra sidan i fönstret för Apple Books.
    • App Store: Klicka på profilsymbol eller din bild i det nedre vänstra hörnet.
  3. Visa en familjemedlems innehåll genom att välja personens namn till höger om Köpt.
    Familjens köp från iTunes Store visas på Mac-datorn
  4. Hämta eller spela upp de objekt som du vill ha.

På en Apple TV

1. På din Apple TV väljer du Filmer, tv-program eller App Store.
  2. Välj Köpt > Familjedelning och välj sedan din familjemedlem för att visa innehållet. Du kan visa delade filmer, tv-program och appar på Apple TV, men inte musik.
    Familjens köp visas på Apple TV

På en Windows-dator

1. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. I menyfältet högst upp i iTunes-fönstret väljer du Konto > Familjens inköp.
  3. Välj familjemedlemmens namn för att visa hans eller hennes innehåll.
  4. Hämta eller spela upp de objekt som du vill ha.

Kontrollera dina inställningar för Familjedelning

När du går med i en familjegrupp blir du ombedd att bekräfta det Apple-ID som du använder för att handla på iTunes Store, Apple Books och App Store. När du har valt och bekräftat ditt Apple-ID kan du börja dela köp från det kontot med andra familjemedlemmar.

Granska dina inställningar för Familjedelning och se till att du är inloggad med rätt Apple-ID och att delade inköp är aktiverade.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning. På iOS 10.2 och tidigare trycker du på Inställningar > iCloud > Familj.
  2. Tryck på ditt namn.
  3. Kontrollera din kontoinformation under Familjens inköp.
  4. Kontrollera att Dela mina köp är på.

Mac

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Klicka på Hantera familj.
  3. Klicka på ditt namn och granska din kontoinformation bredvid Familjens inköp.
  4. Kontrollera att Dela mina köp är valt.

Om du vill ändra det Apple-ID som du använder för att dela inköp med din familj kan du logga in med ett annat konto en gång var 90:e dag.

Läs mer

För Familjedelning krävs att du loggar in på iCloud och iTunes med ett personligt Apple-ID. iOS 8 eller senare och OS X Yosemite eller senare krävs för att ställa in eller gå med i en familjedelningsgrupp och rekommenderas för att kunna använda alla funktioner. Allt innehåll kan inte väljas för delning. Innehåll kan döljas av familjemedlemmar. Dolt innehåll är inte tillgängligt för hämtning. Uppmaningen Be om köp visas inte för innehåll som hämtas från familjemedlemmar eller som skaffas via inlösningskoder.

Du kan skaffa ett familjemedlemskap i Apple Music och sedan dela med dig av alla fördelar med Apple Music med upp till sex personer.

*Allt innehåll och alla innehållstyper är inte tillgängliga i alla länder eller regioner. Alla familjemedlemmar måste använda samma Apple-ID i samma land eller region för att kunna dela köpt innehåll. Musik, filmer, tv-program och böcker kan hämtas till upp till tio enheter per konto. Av dessa får fem vara datorer. Program kan hämtas till alla enheter som familjemedlemmen äger eller kontrollerar.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.