Dela köp i App Store, iTunes Store och Apple Books med Familjedelning

Med delade köp kan du ge dina familjemedlemmar tillgång till varandras musik, filmer, tv-program, böcker och appar. Läs om hur du hämtar familjemedlemmarnas köp genom att följa dessa steg.

Vid delade köp går en vuxen i din familjedelningsgrupp med på att betala för köp från App Store, iTunes Store och Apple Books. Du kan sedan se och hämta dina familjemedlemmars köp från din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV och pc så att även du kan ha glädje av dem.* Följ stegen nedan för att hämta familjemedlemmarnas köp till din enhet och läs var du hittar dessa köp om du inte ser dem.

Så här hämtar du familjemedlemmarnas tidigare köp

När delade köp är aktiverade för din familj kan du se och hämta objekt från alla familjemedlemmars köphistorik. Du kan hämta musik, filmer, tv-program och böcker på upp till tio enheter. Av dessa kan fem vara datorer. Du kan hämta program till alla enheter som du äger eller kontrollerar.

Hämta köp på din iPhone, iPad eller iPod touch

Hämta köp på din iPhone eller iPod touch

1. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Öppna appen som du vill hämta innehåll från och gå sedan till sidan Köpt.*
    • App Store: Tryck på din profilbild  i det övre högra hörnet och tryck sedan på Köpt.
    • iTunes Store: Tryck på Mer   och sedan på Köpt.
    • Apple Books: Tryck på din profilbild  i det övre högra hörnet.
  3. Visa familjemedlemmens innehåll genom att trycka på hans eller hennes namn. Läs om vad du kan göra om du inte ser något innehåll eller inte kan trycka på en familjemedlem.
  4. Hämta ett objekt genom att trycka på Hämta hämtningssymbolen bredvid det.

Hämta köp på din iPad

1. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Öppna butiksappen som du vill hämta innehåll från.
    • App Store: Tryck på din profilbild  i det övre högra hörnet och tryck sedan på Köpt.*
    • iTunes Store: Tryck på Köpt och sedan på Mina köp.
    • Apple Books: Tryck på din profilbild  i det övre högra hörnet.
  3. Visa familjemedlemmens innehåll genom att trycka på hans eller hennes namn. Läs om vad du kan göra om du inte ser något innehåll eller inte kan trycka på en familjemedlem.
  4. Hämta ett objekt genom att trycka på Hämta hämtningssymbolen bredvid det.

Hämta inköp på Mac eller pc

Hämta inköp på din Mac

1. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Öppna appen som du vill hämta innehåll från och gå sedan till sidan Köpt.*
    • App Store: Klicka på din profilbild  i det nedre vänstra hörnet.
    • Apple Music-appen: I menyraden väljer du Konto > Familjeinköp.
    • Apple TV-appen: I menyraden väljer du Konto > Familjeinköp.
    • Apple Books: Klicka på Bokhandel och sedan på Köpt under Snabblänkar på den högra sidan i fönstret för Apple Books.
  3. Visa en familjemedlems innehåll genom att välja personens namn i menyn till höger om Köpt. Till exempel i App Store:
  4. Hämta eller spela upp de objekt som du vill ha.

Hämta köp på din Windows-dator

1. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. I menyfältet högst upp i iTunes-fönstret väljer du Konto > Familjens inköp.*
  3. Välj familjemedlemmens namn för att visa hans eller hennes innehåll.
  4. Hämta eller spela upp de objekt som du vill ha.

Hämta köp på din Apple Watch

1. Öppna App Store.
  2. Rulla ner till skärmens nederkant och tryck på Konto.
  3. Tryck på Köpt.*

* I butiken kommer objekt som dina familjemedlemmar redan har köpt att visas med sitt fulla pris. För att undvika att betala för objekten igen ska du hämta dem från sidan Köpt.

Hämta köp på din Apple TV, smart-tv eller strömningsenhet

Hämta köp på din Apple TV

1. På Apple TV väljer du iTunes Filmer, iTunes TV-program eller App Store.
  2. Välj Köpt, Familjedelning och välj sedan din familjemedlem för att visa innehållet.* Du kan visa delade filmer, tv-program och appar på Apple TV, men inte musik.

Hämta köp i Apple TV-appen på din smart-tv eller strömningsenhet

1. Öppna Apple TV-appen.
  2. Välj Bibliotek > Familjedelning och välj sedan din familjemedlem för att visa innehållet.* Du kan visa delade filmer och tv-program i Apple TV-appen på smarta tv-apparater och strömningsenheter.

* I butiken kommer objekt som dina familjemedlemmar redan har köpt att visas med sitt fulla pris. För att undvika att betala för objekten igen ska du visa dem från sidan Familjedelning.

Här hittar du hämtade köp

När du har hämtat en familjemedlems köp till din enhet kan du leta efter det på följande platser:

• Appar hämtas till hemskärmen på din iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV. Appar hämtas till Launchpad på din Mac.
  • Musik hämtas till Apple Music-appen på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller Apple Watch. Musik hämtas till iTunes för Windows på din pc.
  • Tv-program och filmer hämtas till Apple TV-appen på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV eller strömningsenhet. Tv-program och filmer hämtas till iTunes för Windows på din pc.
  • Böcker hämtas till Apple Books-appen på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller Apple Watch.

Läs vad du kan göra om du fortfarande inte ser familjens delade innehåll.

Läs mer om Familjedelning

* Allt innehåll och alla innehållstyper är inte tillgängliga i alla länder eller regioner. Alla familjemedlemmar måste använda samma Apple-ID i samma land eller region för att kunna dela köpt innehåll. Musik, filmer, tv-program och böcker kan hämtas till upp till tio enheter per konto. Av dessa får fem vara datorer. Program kan hämtas till alla enheter som familjemedlemmen äger eller kontrollerar.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.