Lämna Familjedelning

Läs hur du kan lämna eller tas bort från en familjegrupp och vad som händer om du slutar att använda Familjedelning. Om du är familjesamordnare kan du ta bort familjemedlemmar när du vill eller upplösa familjegruppen helt.

Lämna en familjegrupp

Ta bort någon från din familjegrupp

Upplösa en familjegrupp

Vad händer när du slutar dela?

Lämna en familjegrupp

Alla familjemedlemmar som är 13 år eller äldre* kan lämna en familjegrupp. Om du använder Skärmtid på kontot måste familjesamordnaren ta bort dig.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar.

2. Tryck på Familj. Om Familj inte visas trycker du på ditt namn och sedan på Familjedelning.

3. Tryck på ditt namn.

4. Tryck på Sluta använda familjedelning.

ios-16-iphone-13-pro-settings-family-apple-id-stop-using-family-sharing-adult

På din Mac

macOS Ventura eller senare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Familj.

3. Klicka på ditt namn.

4. Klicka på Sluta använda familjedelning.

macos-ventura-system-settings-family-secondary-apple-id.

macOS Monterey eller tidigare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Familjedelning.

3. Klicka på Detaljer bredvid ditt namn.

4. Klicka på Sluta använda familjedelning.

När du lämnar Familjedelning förlorar du tillgången till delade inköp eller tjänster som delas av familjegruppen.

Ta bort ditt konto från en familjegrupp

Om ditt Apple-ID används för att dela inköp Gå till appleid.apple.com och logga in med det Apple-ID och lösenord som tillhör kontot du vill ta bort.

I avsnittet Familjedelning:

1. På din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac loggar du in på appleid.apple.com med ditt Apple-ID och lösenord.

2. På din iPhone eller iPod touch trycker du på den nedåtvända pilen högst upp på sidan och trycker sedan på Familjedelning. På din iPad eller Mac klickar du på Familjedelning till vänster på sidan.

3. Tryck eller klicka på Koppla från konto.

4. Tryck eller klicka på Koppla från.

När du har lämnat familjegruppen kan du starta din egen familjegrupp eller gå med i en annan.

Ta bort någon från din familjegrupp

Familjesamordnaren kan ta bort personer som är 13 år eller äldre* från familjegruppen. Om du behöver kan du överföra ett barn till en annan familj.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar.

2. Tryck på Familj. Om Familj inte visas trycker du på ditt namn och sedan på Familjedelning.

3. Tryck på namnet på den familjemedlem som du vill ta bort.

4. Tryck på Ta bort [familjemedlemmens namn] från familjen.

ios-16-iphone-13-pro-settings-family-apple-id-remove-from-family.

På din Mac

macOS Ventura eller senare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familj.

2. Klicka på namnet på den familjemedlem som du vill ta bort.

3. Klicka på Ta bort [familjemedlemmens namn] från familjen.

macos-ventura-system-settings-family-remove-from-family.
  4. Klicka på Ta bort [familjemedlemmens namn] för att bekräfta.

macOS Monterey eller tidigare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning.

2. Klicka på Detaljer bredvid namnet på den familjemedlem som du vill ta bort.

3. Klicka på Ta bort [familjemedlemmens namn].

Upplösa en familjegrupp

När familjesamordnaren inaktiverar Familjedelning tas alla familjemedlemmar bort från gruppen samtidigt. Innan du kan avsluta Familjedelning måste du överföra barn under 13 år* till en annan familj. Läs om hur du flyttar ett barn till en annan grupp med Familjedelning

På din iPhone, iPad eller iPod touch

iOS 16 eller senare:

1. Gå till Inställningar.

2. Tryck på Familj.

3. Tryck på ditt namn.

4. Tryck på Sluta använda familjedelning.

ios-16-iphone-13-pro-settings-family-apple-id-stop-using-family-sharing-organizer.

iOS 15 eller tidigare:

1. Gå till Inställningar.

2. Tryck på ditt namn och sedan på Familjedelning.

3. Tryck på ditt namn.

4. Tryck på Stoppa familjedelning.

På din Mac

macOS Ventura eller senare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familj.

2. Klicka på ditt namn.

3. Klicka på Sluta använda familjedelning.

macos-ventura-system-settings-family-stop-using-family-sharing

macOS Monterey eller tidigare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning.

2. Klicka på Detaljer bredvid ditt namn.

3. Klicka på Stäng av och sedan på Stoppa familjedelning.

Skapades familjegruppen före iOS 14 behåller samordnaren familjens kalender, påminnelser och delade fotoalbum på sitt konto. De kan dela innehåll igen med enskilda familjemedlemmar. Läs om hur du delar kalendrar och påminnelser.

Vad händer när du slutar dela?

• Ditt Apple-ID tas bort från familjegruppen och du har inte längre tillgång till de tjänster som delas i familjen, som en familjeprenumeration på Apple Music eller en delad lagringsplan för iCloud.

• Du slutar dela plats med dina familjemedlemmar och dina enheter tas bort från familjens Hitta-lista.

• Om din familj delar inköp i iTunes, Apple Books och App Store slutar du direkt att dela dina inköp och förlorar tillgången till inköp som gjorts av andra familjemedlemmar. Du behåller alla köp som du genomförde när du var medlem i familjegruppen. Andra familjemedlemmar kan inte använda innehåll som har hämtats från din samling.

• Innehåll som din familj delat med dig tas inte bort automatiskt från din enhet. Du kan köpa det igen eller ta bort det för att frigöra utrymme på din enhet. Om du har hämtat en app från en familjemedlems köphistorik och gjort köp inuti appen, måste du själv köpa appen för att komma åt dina köp i appen.

• Om familjesamordnaren ställt in ett Apple Cash-konto åt dig som en del av Apple Cash Family stängs kontot automatiskt och eventuellt saldo överförs till familjesamordnarens Apple Cash-konto. Om du är familjesamordnare och löser upp en familjegrupp kommer eventuella Apple Cash-konton som du ställt in åt familjemedlemmarna att stängas och saldona från dessa överförs till ditt konto.

• Har du en Apple Watch som använder Familjeinställning kan du inte hantera denna Apple Watch.

• Om du delar ett fotoalbum, en kalender eller påminnelser med familjemedlemmar kommer du inte längre att dela dem. Om du vill fortsätta att använda Familjedelning men inte dela alla funktioner med din familj, kan du istället sluta att prenumerera på dessa i apparna Bilder, Kalender eller Påminnelser på din enhet eller på iCloud.com.

• Om du använder Apple Card Family och du lämnar en familjedelningsgrupp tas du inte automatiskt bort från Apple Card Family-kontot. Läs om hur du tar bort dig själv eller en deltagare från ett delat Apple Card-konto.

*Åldersgränserna varierar beroende på land och region. Under 14 år i Österrike, Bulgarien, Fastlandskina, Cypern, Israel, Italien, Litauen, Sydkorea och Spanien. Under 15 år i Tjeckien, Frankrike, Grekland, Peru och Slovenien. Under 16 år i Brasilien, Kroatien, Tyskland, Ungern, Irland, Kosovo, Liechtenstein, Luxemburg, Malaysia, Nederländerna, Filippinerna, Polen, Rumänien, Singapore och Slovakien. Under 13 år i alla andra länder.