Lämna Familjedelning

Läs hur du kan lämna eller tas bort från en familjegrupp och vad som händer om du slutar att använda Familjedelning. Om du är familjesamordnare kan du ta bort familjemedlemmar när du vill eller upplösa familjegruppen helt.

Lämna din familjegrupp

Alla familjemedlemmar som är 13 år eller äldre* kan lämna en familjegrupp. Använder du Skärmtid på kontot måste familjesamordnaren ta bort dig

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn och sedan på Familjedelning.
  3. Tryck på ditt namn.
  4. Tryck på Sluta använda familjedelning.
    En iPhone som visar Sluta använda familjedelning.

På din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning.
  2. Klicka på Detaljer bredvid ditt namn.
  3. Klicka på Lämna under Familjedelning.

Om du använder macOS Mojave eller tidigare väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar > iCloud och klickar sedan på Hantera familj. Klicka på ditt namn och sedan på knappen Ta bort (–).

När du lämnar Familjedelning förlorar du tillgången till delade inköp och tjänster som delas av familjegruppen.

Ta bort ditt konto från en familjegrupp

Om ditt Apple-ID används för att dela inköp med en familjegrupp som du inte längre vill ingå i kan du gå till kontosidan för ditt Apple-ID och ta bort kontot från familjen. Gå till appleid.apple.com och logga in med det Apple-ID och lösenord som tillhör kontot du vill ta bort. Gå till avsnittet Familjedelning och klicka på Ta bort konto > Ta bort. När du har lämnat familjegruppen kan du starta din egen familjegrupp eller gå med i en annan.

Ta bort någon från din familjegrupp

Familjesamordnaren kan ta bort personer som är 13 år eller äldre* från familjegruppen. Om du behöver kan du överföra ett barn till en annan familj.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn och sedan på Familjedelning.
  3. Tryck på namnet på den familjemedlem som du vill ta bort.
  4. Tryck på Ta bort [familjemedlemmens namn] från familj.
    En iPhone som visar Ta bort Karina från familj.

På din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning.
  2. Klicka på Detaljer bredvid namnet på den familjemedlem som du vill ta bort.
  3. Klicka på Ta bort under Familjedelning.

En Mac som visar knappen Ta bort från Familjedelning för Karina Cavanna.

Om du använder macOS Mojave eller tidigare väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar > iCloud och klickar sedan på Hantera familj. Klicka på namnet på den familjemedlem som du vill ta bort och klicka sedan på knappen Ta bort (–) längst ned till vänster.

Upplösa en familjegrupp

När familjesamordnaren inaktiverar Familjedelning tas alla familjemedlemmar bort från gruppen samtidigt. Om det finns barn under 13* i familjegruppen kan familjesamordnaren inte upplösa gruppen förrän barnet flyttas till en annan familjedelningsgrupp.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn och sedan på Familjedelning.
  3. Tryck på ditt namn.
  4. Tryck på Sluta använda familjedelning.
    En iPhone som visar Sluta använda familj.

På din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning.
  2. Klicka på Stäng av och sedan på Stoppa familjedelning.

Om du använder macOS Mojave eller tidigare:

1. Gå till Apple-menyn  > Systeminställningar > iCloud och klicka sedan på Hantera familj.
  2. Klicka på ditt namn som samordnare.
  3. Klicka på knappen Ta bort (–) i det nedre vänstra hörnet.

Skapades familjegruppen före iOS 14 behåller samordnaren familjens kalender, påminnelser och delade fotoalbum på sitt konto. De kan dela innehåll igen med enskilda familjemedlemmar. Läs om hur du delar kalendrar och påminnelser.

Vad händer när du slutar dela?

• Ditt Apple-ID tas bort från familjegruppen och du har inte längre tillgång till de tjänster som delas i familjen, som en familjeprenumeration på Apple Music eller en delad lagringsplan för iCloud.
  • Du slutar dela plats med dina familjemedlemmar och dina enheter tas bort från familjens lista i Hitta min iPhone.
  • Om din familj delar inköp i iTunes, Apple Books och App Store slutar du direkt att dela dina inköp och förlorar tillgången till inköp som gjorts av andra familjemedlemmar. Du behåller alla köp som du genomförde när du var medlem i familjegruppen. Andra familjemedlemmar kan inte använda innehåll som har hämtats från din samling.
  • Innehåll som din familj delat med dig tas inte bort automatiskt från din enhet. Du kan köpa det igen eller ta bort det om du behöver frigöra utrymme på din enhet. Om du har hämtat en app från en familjemedlems köphistorik och använt Köp inuti app, måste du själv köpa appen för att komma åt dina köp.
  • Om familjesamordnaren ställt in ett Apple Cash-konto åt dig som en del av Apple Cash Family kommer kontot stängas automatiskt och eventuellt saldo överförs till familjesamordnarens Apple Cash-konto. Om du är familjesamordnare och löser upp en familjegrupp kommer eventuella Apple Cash-konton som du ställt in åt familjemedlemmarna att stängas och saldona från dessa överförs till ditt konto.
  • Har du en Apple Watch som använder Familjeinställning kan du inte hantera denna Apple Watch.
  • Om du delar ett fotoalbum, en kalender eller påminnelser med familjemedlemmar kommer du inte längre att dela dem. Om du vill fortsätta att använda Familjedelning men inte dela alla funktioner med din familj, kan du istället sluta att prenumerera på dessa i apparna Bilder, Kalender eller Påminnelser på din enhet eller på iCloud.com.
  • Om du använder Apple Card Family och du lämnar en familjedelningsgrupp tas du inte bort automatiskt från Apple Card Family-kontot. Läs om hur du tar bort dig själv eller en deltagare från ett delat Apple Card-konto.

*  Åldersgränserna varierar beroende på land och region. Under 14 år i Österrike, Bulgarien, Cypern, Italien, Litauen och Spanien. Under 15 år i Tjeckien, Frankrike och Grekland. Under 16 år i Brasilien, Kroatien, Tyskland, Ungern, Irland, Kosovo, Liechtenstein, Luxemburg, Nederländerna, Polen, Portugal, Rumänien, Singapore, Slovakien och Slovenien. Under 13 år i alla andra länder.