Lämna Familjedelning

Läs om hur du kan lämna eller tas bort från en familjegrupp och vad som händer om du slutar att använda Familjedelning. Om du är familjesamordnare kan du ta bort familjemedlemmar när du vill eller upplösa den helt.

Lämna din familjegrupp

Alla familjemedlemmar som är äldre än 13 år* kan själva ta bort sitt konto från familjegruppen.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud > Familj.
  2. Tryck på [ditt namn].
  3. Tryck på Lämna familj.

På Mac-datorn:

1. Gå till Apple-menyn > Systeminställningar > iCloud > Hantera familj.
  2. Klicka på [ditt namn].
  3. Klicka på knappen Ta bort (–) i det nedre vänstra hörnet.

När du lämnar Familjedelning förlorar du tillgången till delade inköp eller tjänster som delas av familjegruppen.

Ta bort någon från din familjegrupp

Familjesamordnaren kan ta bort alla som är äldre än 13 år* från familjegruppen. Om du behöver kan du överföra ett barn till en annan familj.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud > Familj.
  2. Tryck på namnet på den familjemedlem som du vill ta bort.
  3. Tryck på Ta bort.

På Mac-datorn:

1. Gå till Apple-menyn > Systeminställningar > iCloud > Hantera familj.
  2. Klicka på namnet på den familjemedlem som du vill ta bort.
  3. Klicka på knappen Ta bort (–) i det nedre vänstra hörnet.

Upplösa en familjegrupp

När familjesamordnaren stänger av Familjedelning tas alla medlemmar bort från familjegruppen samtidigt. Om det finns barn under 13 år* i familjegruppen måste du överföra dem till en annan familj innan du kan upplösa din familj.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud > Familj.
  2. Tryck på ditt namn som samordnare.
  3. Tryck på Avbryt Familjedelning.

På Mac-datorn:

1. Gå till Apple-menyn > Systeminställningar > iCloud > Hantera familj.
  2. Klicka på ditt namn som samordnare.
  3. Klicka på knappen Ta bort (–) i det nedre vänstra hörnet.

Administratören hanterar familjekalendern, påminnelser och delade fotoalbum i sitt konto. De kan dela innehåll igen med enskilda familjemedlemmar. Läs om hur du delar kalendrar och påminnelser.

Vad händer med ditt innehåll när du slutar dela det?

När du lämnar Familjedelning tas ditt Apple-ID bort från familjegruppen och du förlorar tillgången till alla tjänster som delas av familjen. Det kan vara tjänster som ett Apple Music-familjemedlemskap eller en delad iCloud-lagringsplan. Du slutar dela plats med dina familjemedlemmar och dina enheter tas bort från familjens lista i Hitta min iPhone. Om din familj delar inköp i iTunes, iBooks och App Store slutar du direkt att dela dina inköp och förlorar tillgången till inköp som gjorts av andra familjemedlemmar.

Innehåll som din familj delat med dig tas inte bort automatiskt från din enhet. Du kan köpa det igen eller ta bort det om du behöver frigöra utrymme på din enhet. Om du har hämtat en app från en familjemedlems köphistorik och använt Köp inuti app, måste du själv köpa appen för att komma åt dina köp.

All DRM-skyddad musik, filmer, TV-serier, böcker och appar som du tidigare har hämtat från andra familjemedlemmars samlingar går inte längre att använda. Andra familjemedlemmar kan inte heller använda innehåll som de har hämtat från din samling.

Du behåller alla köp som du genomförde när du var medlem i familjegruppen. Om samordnaren däremot betalar för pågående prenumerationer måste du börja betala för dem själv med en giltig betalningsmetod för ditt konto. Läs om hur du lägger till ett kredit- eller betalkort till ditt iTunes Store-konto.

Om du delar ett fotoalbum, en kalender eller påminnelser med familjemedlemmar kommer du inte längre att dela dem. Om du vill fortsätta att använda Familjedelning men inte dela vissa funktioner med din familj, kan du istället sluta att prenumerera på dessa i apparna Bilder, Kalender eller Påminnelser på din enhet eller på iCloud.com.

Läs mer

För Familjedelning krävs att du loggar in på iCloud och iTunes med ett personligt Apple-ID. Musik, filmer, TV-program och böcker kan hämtas till upp till tio enheter per konto. Av dessa får fem vara datorer. iOS 8 eller senare och OS X Yosemite eller senare krävs för att konfigurera eller gå med i en familjedelningsgrupp. Allt innehåll är inte berättigat att använda med Familjedelning. Innehåll kan döljas av familjemedlemmar. Dolt innehåll är inte tillgängligt för hämtning. Innehåll som hämtats av familjemedlemmar eller köpts med inlösningskoder omfattas inte av Be om köp.

*Åldersgränserna varierar beroende på land och region.