Flytta appar och skapa mappar på din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan ordna apparna på hemskärmen, lägga dem i mappar och flytta dem till andra sidor eller skärmar.

Så här ordnar du dina appar

1. Tryck på och håll ned en app på skärmen och tryck sedan på Ändra hemskärmen Ändra hemskärmen .

2. Dra appen till en annan plats, som Dock längst ned på skärmen.

3. På iPhone X och senare sparar du genom att trycka på Klar. På iPhone 8 och tidigare trycker du på hemknappen.

ios16-iphone13-pro-home-screen-edit

Så här lägger du dina appar i en mapp

1. Tryck på och håll ned en app tills den börjar vibrera för att göra en mapp. Dra sedan appen till en annan app.

2. Dra fler appar till mappen.

ios16-iphone13-pro-home-screen-make-folder

Tryck på och håll ned mappen tills snabbvalsmenyn visas för att namnge mappen. Tryck på Byt namn, skriv namnet och tryck sedan på Klar.

Så här flyttar du en app till en annan sida

Du kan börja med en sida med appar. Om du vill skapa en ny sida trycker du på och håller ned en app tills apparna vibrerar och drar sedan en app till högerkanten av skärmen. Du kan behöva vänta en sekund innan den nya sidan visas. Om du vill radera en sida placerar du alla dina appar på en annan hemskärm. Sidan raderas när det inte finns några appar på sidan.

När du har mer än en sida visar en ljus prick i en rad med prickar ovanför Dock vilken sida du befinner dig på. Du kan flytta en app till en annan sida och skapa nya sidor.

ios16-home-page2-callout

Om det finns prickar till höger eller vänster om den ljusa pricken flyttas en app till nästa sida när du drar den till höger skärmkant. Eller svep till vänster för att se apparna på den sidan.

ios16-home-page2-callout

Om det inte finns prickar till höger om den ljusa pricken skapas en ny sida om du drar en app till den sidan av skärmen.

På iOS 16 finns Sökning längst ner istället för prickarna tills du bläddrar genom sidorna på hemskärmen. Alternativet Sökning finns endast på iPhone.

ios16-iphone13-pro-home-screen-pages-callout

Läs mer om appar på hemskärmen