Ordna hemskärmen och appbiblioteket på din iPhone

Med iOS 14 finns det nya sätt att hitta och ordna appar på din iPhone på nya sätt – så att du ser vad du vill, var du vill. Läs om hur du använder appbiblioteket och ordnar din hemskärm.

Använda appbiblioteket för att hitta dina appar

Svep åt vänster på hemskärmen tills du ser appbiblioteket. Dina appar delas automatiskt in i kategorier. Du kan till exempel se dina sociala medier-appar under kategorin Socialt. De appar som du använder oftast ordnas om automatiskt baserat på hur ofta du använder dem. När du installerar nya appar läggs de till i ditt appbibliotek, men du kan ändra var nya appar hämtas.

iPhone som visar skärmen för appbiblioteket.

Söka efter en app i appbiblioteket

1. Gå till appbiblioteket.
  2. Tryck på sökfältet och ange sedan appen som du letar efter.
  3. Tryck på appen så att den öppnas.

Radera en app från appbiblioteket

1. Gå till appbiblioteket och tryck på sökfältet för att öppna listan.
  2. Tryck på och håll ned appsymbolen. Tryck sedan på Radera app papperskorgen.
  3. Bekräfta genom att trycka på Radera en gång till.

Om du inte kan ta bort en app som inte har skapats av Apple inaktiverar du föräldrakontroll och försöker sedan ta bort appen igen.

iPhone som visar hur du döljer en sida på hemskärmen.

Hitta och dölja sidor på din hemskärm

Med iOS 14 kan du enkelt dölja sidor för att göra din hemskärm smidigare och lägga tillbaka dem när som helst. Gör så här:

1. Tryck på och håll ned ett tomt område på hemskärmen.
  2. Tryck på punkterna längst ned på skärmen.
  3. Tryck på cirkeln under sidan som du vill dölja.
  4. Tryck på Klar.

För att visa en sida igen upprepar du stegen ovan. Använd sedan appbiblioteket för att snabbt hitta appar som är dolda på olika sidor.

Flytta appar till appbiblioteket

Istället för att dölja en sida på din hemskärm kan du flytta enskilda appar från hemskärmen till appbiblioteket. Gör så här:

1. Tryck på och håll ned appen.
  2. Tryck på Radera app.
  3. Tryck på Flytta till appbiblioteket.

iPhone som visar var appar ska hämtas på din enhet.

Ändra var nya appar hämtas

Så här ändrar du var nya appar hämtas på din iPhone eller ändrar notiserna du ser i appbiblioteket:

1. Gå till Inställningar > Hemskärm.
  2. Välj ett alternativ.

Läs mer

Läs om hur du anpassar widgetarna på din hemskärm för att ha all information nära till hands.