Ordna hemskärmen och appbiblioteket på din iPhone

Med iOS 14 och senare finns det nya sätt att hitta och organisera apparna i din iPhone. Läs om hur du använder appbiblioteket och ordnar din hemskärm.

Använda appbiblioteket för att hitta dina appar

Svep åt vänster på hemskärmen tills du ser appbiblioteket. Dina appar delas automatiskt in i kategorier. Du kan till exempel se dina sociala medier-appar under kategorin Socialt. De appar som du använder oftast ordnas om automatiskt baserat på hur ofta du använder dem. När du installerar nya appar läggs de till i ditt appbibliotek, men du kan ändra var nya appar hämtas.

Söka efter en app i appbiblioteket

1. Gå till appbiblioteket.

ios-17-iphone-15-pro-app-bibliotek
  2. Tryck på sökfältet och ange sedan appen som du letar efter.

3. Tryck på appen så att den öppnas.

Radera en app från appbiblioteket

1. Gå till appbiblioteket och tryck på sökfältet för att öppna listan.

2. Tryck länge på appsymbolen och tryck sedan på Radera appRadera app .

3. Bekräfta genom att trycka på Radera en gång till.

Om du inte kan ta bort en app som inte har skapats av Apple avaktiverar du föräldrakontroll och försöker sedan ta bort appen igen.

Flytta appar till appbiblioteket

1. Tryck på och håll ned appen.

2. Tryck på Ta bort app.

3. Tryck på Ta bort från hemskärmen.

Hitta, dölja och ta bort sidor på din hemskärm

Med iOS 14 och senare kan du dölja sidor för att göra din hemskärm smidigare och lägga tillbaka dem när som helst. Så här döljer du en sida:

1. Tryck på och håll ned ett tomt område på hemskärmen.

2. Tryck på punkterna längst ned på skärmen.

3. Tryck på cirkeln under sidan som du vill dölja.

ios-17-iphone-15-pro-home-screen-remove-page
  4. Tryck på Klar.

För att visa en sida igen upprepar du stegen ovan. Använd sedan appbiblioteket för att snabbt hitta appar som är dolda på olika sidor.

Ta bort sidor från hemskärmen:

1. Tryck på och håll ned ett tomt område på hemskärmen.

2. Tryck på punkterna längst ned på skärmen.

3. Tryck på cirkeln under sidan som du vill ta bort.

4. Tryck på Ta bort-knappenTa bort-knappen och tryck sedan på Ta bort.

När du tar bort en sida från hemskärmen visas apparna fortfarande i appbiblioteket.

Ändra ordningen på sidor på hemskärmen

Med iOS 15 och iPadOS 15 och senare kan du flytta sidor på hemskärmen. Gör så här:

1. Tryck på och håll ned ett tomt område på hemskärmen.

2. Tryck på punkterna längst ned på skärmen.

3. Tryck länge på en sida för att ändra ordning på den.

4. Tryck på Klar.

ios-17-iphone-15-pro-organize-home-app-animation

Ändra var nya appar hämtas

Så här ändrar du vilken plats nya appar hämtas till på din iPhone eller väljer om notiserna du ser i appbiblioteket ska visas eller döljas:

1. Gå till Inställningar > Hemskärm och Appbibliotek.

2. Välj ett alternativ, till exempel Lägg till på hemskärmen eller Endast appbiblioteket.

ios-17-iphone-15-pro-settings-home-screen-and-app-library

Läs mer

Läs om hur du anpassar widgetarna på din hemskärm för att ha all information nära till hands.