Ändra bakgrundsbild på din iPhone

Vill du ändra låsskärmen eller hemskärmens bakgrund på din iPhone? Du kan välja en föreslagen bakgrundsbild eller en av dina egna bilder.

Lägga till en ny bakgrundsbild för din låsskärm eller hemskärm

1. Tryck på Bakgrundsbild i appen Inställningar.

2. Tryck på Lägg till en ny bakgrundsbild.

3. Tryck på Bilder, Personer, Bildblandning eller Live Photo för att välja din egen bild. Du kan också välja en bakgrundsbild från en kategori som Väder och astronomi, Kalejdoskop, Emoji, Sammanhållning, Pride, Samlingar eller Färg.

Alternativen för att lägga till en ny bakgrundsbild i iOS 16.
  4. Om du vill så kan du anpassa din bakgrundsbild Tryck sedan på Lägg till.

5. Tryck på Ställ in som bakgrundspar så visas valet både på startskärmen och låsskärmen. Tryck på Anpassa startskärmen för att skapa en separat bakgrundsbild för startskärmen som du kan ändra.

Ändra din bakgrundsbild från låsskärmen

1. Se till att du tidigare har ställt in Face ID på din iPhone. För att ändra din bakgrundsbild från låsskärmen måste Face ID tydligt se dina ögon och områdena runt dem.

2. På låsskärmen trycker du och håller ner låsskärmen för att öppna ditt galleri med bakgrundsbilder.

3. För att välja en bakgrundsbild som du redan har skapat sveper du åt vänster och höger. Lägg till en ny bakgrundsbild genom att trycka på knappen Lägg tillknappen Lägg till.

Du kan rotera mellan bakgrundsbilder du skapar från låsskärmen i iOS 17.

Från alternativen för bakgrundsbild på låsskärmen kan du också trycka på fokusknappen för att länka ett fokus till en specifik bakgrundsbild, anpassa befintliga bakgrundsbilder eller svepa uppåt på en bakgrundsbild och trycka för att radera den.

Om du inte kan använda Face ID för att ändra låsskärmen trycker du på och håller ner låsskärmen tills knappen Anpassa visas. Om knappen Anpassa inte visas trycker du på och håller ner låsskärmen igen och anger sedan din lösenkod.

Anpassa en bakgrundsbild på låsskärmen med filter, widgetar och stilar

1. Tryck på Bakgrundsbild i appen Inställningar.

2. Under förhandsvisningen av din låsskärm trycker du på Anpassa.

3. Tryck på rutorna för att lägga till favoritwidgetar och välj ett typsnitt för tid.

4. Tryck på Klar när du vill spara anpassningarna.

Ingen bildtext för den här bilden
  • För att välja ett typsnitt och textfärg trycker du på tiden.

• För att lägga till eller ta bort widgetar, som Kalender, Klocka, Väder, Fitness eller Påminnelser, trycker du på rutorna ovanför eller under tiden.

• För att använda fotografiska stilar, som Svartvitt, Tvåton eller Färgtoning, sveper du åt vänster eller höger.

• För att beskära och flytta bilden nyper du på och drar bilden.

• För att välja alternativ för bakgrundsbild trycker du på knappen Mer. Perspektivzoom flyttar bakgrundsbilden när du vinklar skärmen. Djupeffekt gör att du kan lägga lager med motivet på din bild.*

Typsnitt och färgalternativ för att anpassa tidsvisningen på din låsskärm i iOS 17.

Anpassning av bakgrundsbilden på låsskärmen är tillgänglig i iOS 16 och senare.

* Det går inte att använda Djupeffekt på bakgrundsbilder med widgetar.

Rotera flera bilder som bakgrundsbild på låsskärmen

1. Tryck på Bakgrundsbild i appen Inställningar.

2. Tryck på Lägg till en ny bakgrundsbild.

3. Välj Bildblandning från den översta raden med alternativ.

4. På skärmen Bildblandning ställer du in en frekvens (Vid tryck, När skärmen låses, Varje timme eller Varje dag). Välj sedan en uppsättning bilder som kommer att blandas under hela dagen när du använder din iPhone.

Frekvensalternativen för Bildblandning när du väljer att låta flera bilder rotera på låsskärmen på din iPhone.
  5. Tryck på Klar.