Taptic Engine på iPhone 16 Plus

Innan du börjar

Varning

• Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

• Läs Säkerhet för trasigt glas innan du börjar.

• Felaktigt utbyte, felaktig hantering av delar eller underlåtenhet att följa de medföljande anvisningarna kan orsaka funktionsfel. Dessutom kan trådlös laddning verka långsam eller så laddas iPhone-enheten inte ordentligt. De här händelserna medför risk för personskada eller skada på enheten, delar eller annan egendom.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

1. Vridmomentnyckel (orange, 0,85 kgf cm) (923-08131)

2. Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Nm) (923-02995)

3. Vridmomentnyckel (turkos, 0,75 kgf cm) (923-08085)

4. JCIS-bit för fast nyckel (923-0246)

5. JCIS-bit för justerbar vridmomentnyckel (923-09177)

6. ESD-säker pincett

7. Nylonpetverktyg (svart) (922-5065)

Se en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Taptic Engine på iPhone 16 Plus

Borttagning

1. Ta bort de två stjärnskruvarna från Taptic Engine-kontakthöljet och de två stjärnskruvarna från Taptic Engine med en vridmomentnyckel och JCIS-biten för den fasta nyckeln. Lägg skruvarna åt sidan. Ta bort Taptic Engine-kontakthöljet och spara det till återmonteringen.

•  Var försiktig! Skada inte jordningsfjädern på höljet.

2. Lyft bort änden på Taptic Engine-flexkabeln från kontakten. Ta bort Taptic Engine från höljet.

Återmontering

1. Placera Taptic Engine i höljet.

2. Tryck änden på Taptic Engine-flexkabeln mot kontakten.

3. Placera Taptic Engine-kontakthöljet över änden på flexkabeln.

4. Sätt fast en ny stjärnskruv (923-11187) (1) på Taptic Engine med den turkosa vridmomentnyckeln och JCIS-biten för den fasta nyckeln.

5. Skruva i följande två nya stjärnskruvar i Taptic Engine-kontakthöljet med den orange vridmomentnyckeln och JCIS-biten för den fasta nyckeln:

• 923-11205 (2)

• 923-11202 (3)

6. Ställ in vridmomentvärdet på den justerbara vridmomentnyckeln på 10 till 34 Ncm till 10 Ncm. Skruva i en ny stjärnskruv (923-11204) (4) i Taptic Engine med den justerbara vridmomentnyckeln och JCIS-biten.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen: