Säkerhet för trasigt glas på en iPhone 15

Varning

iPhone-skärmar och vissa bakstycken är av glas. Glaset kan spricka om iPhone-enheten tappas på hårt underlag, om den utsätts för stötar, slag och tryck eller om den böjs eller vrids. Försök inte att ta bort skärvor av sprucket eller trasigt glas utan skydd.

Trasigt skärmglas

Verktyg

• Skärtåliga handskar

• Skyddande skärmfodral

• ESD-säker dammsugare

• Skyddsglasögon med sidoskärmar

Om skärmglaset är trasigt följer du stegen nedan innan du påbörjar en reparation:

1. Ta på dig skyddsglasögon med sidoskärmar och skärtåliga handskar.

2. Använd en ESD-säker dammsugare för att ta bort glasbitarna från arbetsytan och iPhone-enheten.

3. Täck det trasiga glaset med ett skyddande hölje för att undvika glassplitter och förhindra skada. Under varje skydd finns ett släppskikt. Dra försiktigt fram släppskiktet under skyddet samtidigt som du trycker fast skyddet mot höljet.

4. Vik släppskiktet. Använd den glatta sidan av släppskiktet för att trycka fast skyddshöljet på det trasiga glaset och platta ut eventuella luftbubblor.

5. Vänta minst 12 minuter så att skyddshöljet fäster ordentligt på glaset.

Trasigt glas på baksidan

Verktyg

• Slipskydd för bakre glas

• Skyddsfodral

• Skärtåliga handskar

• ESD-säker dammsugare

• Etanoldukar eller isopropylalkoholservetter (IPA)

• Mikrofiberduk

• Skyddsglasögon med sidoskärmar

• Slipblock

• Reparationsbricka

Om det bakre glaset är trasigt följer du stegen nedan innan du påbörjar en reparation:

1. Ta på dig skyddsglasögon med sidoskärmar och skärtåliga handskar.

2. Använd en ESD-säker dammsugare för att ta bort glasbitar från arbetsytan och iPhone-enheten.

3. Rengör det bakre glaset med en etanolservett eller IPA-servett.

4. Lägg iPhone-enheten på reparationsbrickan med det bakre glaset vänt uppåt och usb-C-kontakten vänd mot utskärningen.

5. Placera det bakre glassets slipskydd på iPhone-enheten.

6. Använd slipblocket för att slipa det bakre glaset i slipskyddsfönstret i 10 till 15 sekunder. Rotera reparationsbrickan 90 grader. Upprepa processen för alla fyra sidorna.

•  Varning: Utför inte slipproceduren nära ansiktet eller kroppen.

• Viktigt: Se till att du slipar hörnen.

7. Ta bort slipskyddet och dammsug arbetsytan och iPhone-enheten igen. Torka det bakre glaset med en etanolservett eller IPA-servett.

8. Se till att det slipade området ser blankt ut. Om vätskan från duken formas till droppar eller om området inte ser blankt ut upprepar du steg 5 till 7.

• Viktigt: Om du inte slipar ordentligt kommer det bakre glasskyddet inte fästa vid iPhone-enheten eller släppa i förtid.

9. Torka av det slipade området med en mikrofiberduk.

10. Sätt fast det bakre skyddet mot det krossade glaset för att undvika glassplitter och förhindra skada. Det finns ett släppskikt under skyddet. Dra försiktigt fram släppskiktet under skyddet samtidigt som du trycker fast skyddet mot höljet.

11. Vik släppskiktet. Använd den glatta sidan av släppskiktet för att trycka fast skyddshöljet på det trasiga glaset och platta ut eventuella luftbubblor.

12. Vänta minst 12 minuter så att skyddshöljet fäster ordentligt på glaset.

Avbryt reparationen om något av följande gäller för iPhone-enheten:

• Det finns inget glas eller inte tillräckligt med glas som skyddshöljet kan fästa på.

• Skyddshöljet fäster inte på iPhone-enheten.

• iPhone-enheten ryms inte i den uppvärmda skärmfickan.

Du hittar servicealternativ på support.apple.com/sv-se/repair.