Vad du kan förvänta dig när du kontaktar Apple-supporten

Om du kontaktar eller blir kontaktad av Apple-supporten kan du bli ombedd att ge lite information som underlättar felsökningen av problemet.

Apple-supporten kan be dig att ange en PIN-kod för support. En PIN-kod för support är tillfällig och genereras på appleid.apple.com när du loggar in på ditt konto. På så sätt kan Apple-supporten bekräfta att du äger kontot. PIN-koden för support ger inte åtkomst till din enhet, ditt konto eller dina data. Om du får en länk för att generera PIN-koden för support ska du inte klicka på den, eftersom det kan vara ett bedrägeri. Följ länken ovan eller skriv in https://appleid.apple.com i din webbläsare.

Apple-representanter kommer aldrig att:

• Skicka en länk till en webbplats och be dig logga in.

• Be dig att ange ditt lösenord, din lösenkod för enheten eller din tvåfaktorsautentiseringskod, och inte heller ange den på en webbsida, även om den ser ut som en officiell Apple-webbplats.

• Be dig trycka på Tillåt på din enhet så att en annan enhet kan logga in på ditt konto.

• Be dig att ändra säkerhetsinställningarna för ditt konto, till exempel lägga till ett nytt betrott telefonnummer för ditt konto.

• Be dig att inaktivera säkerhetsfunktioner som tvåfaktorsautentisering, Hitta eller skydd för stulen enhet.

Om någon som påstår sig vara från Apple ber dig om något av ovanstående är den personen en bedragare som använder sig av riktad social manipulation. Lägg på samtalet eller avsluta kontakten med personen på annat sätt.

Läs mer om hur du skyddar dig mot riktade attacker och andra typer av bedrägerier