Varningar om sömnapné på din Apple Watch

Funktionen för varningar om sömnapné kan leta efter andningsstörningar medan du sover och meddela dig om tecknen är konsekventa med måttlig till svår sömnapné.

Om sömnapné och andningsstörningar

Sömnapné är ett andningssyndrom där du upplever upprepade uppehåll i andningen medan du sover. Dessa andningsstörningar är ganska vanliga och människor upplever vanligtvis några störningar om natten. Ditt alkoholintag, sjukdomar som påverkar de övre luftvägarna och till och med vissa läkemedel kan leda till förhöjda andningsstörningar. När du har på dig din Apple Watch i sängen använder den accelerometern för att leta efter andningsstörningar medan du sover. Antalet av dessa kategoriseras som Förhöjt eller Inte förhöjt. Om du konsekvent upplever ett förhöjt antal andningsstörningar under en 30-dagars utvärderingsperiod får du en varning om att tecken på sömnapné har upptäckts. Om du inte har fått diagnosen sömnapné bör du tala med din läkare.

En iPhone med den första inställningsskärmen för Varningar om sömnapné och en Apple Watch som visar en varning om möjlig sömnapné.

Detta behöver du

• En Apple Watch Series 9 eller senare eller Apple Watch Ultra 2 med den senaste versionen av watchOS.

• Uppdatera din iPhone till den senaste versionen av iOS.

• Sömn måste ställas in genom att aktivera Spåra sömnen med Apple Watch.

• Du måste ha på dig din Apple Watch när du sover i minst 10 nätter under en period på 30 dagar. Dina data kommer att analyseras var 30:e dag.

• Varningar om sömnapné är avsedda att användas av personer som är 18 år eller äldre och som inte har diagnostiserats med sömnapné.

Aktivera varningar om sömnapné

1. Öppna appen Hälsa på din iPhone.

2. Tryck på Bläddra och sedan på Andning.

3. Under Varningar om sömnapné trycker du på Ställ in och sedan på Nästa.

4. Bekräfta ditt födelsedatum och om du någonsin har diagnostiserats med sömnapné. Tryck sedan på Fortsätt.

5. Tryck på Nästa och sedan på Klar.

Visa dina varningar om sömnapné eller andningsstörningar

1. Öppna appen Hälsa på din iPhone.

2. Tryck på Bläddra och sedan på Andning.

3. Tryck antingen på Varningar om sömnapné eller Andningsstörningar.

En iPhone som visar ett diagram över ett inte upphöjt antal andningsstörningar under en viss månad.

Du kan se dina andningsstörningar under den senaste månaden, de senaste sex månaderna eller det senaste året.

Om du får en varning kan du också dela en detaljerad rapport med din vårdgivare. Om du vill dela en PDF-fil rullar du nedåt och trycker på Exportera PDF.

Saker du bör känna till

• Funktionen Varningar om sömnapné är inte avsedd att diagnostisera, behandla eller hjälpa till vid hantering av sömnapné.

• Inte alla personer med sömnapné får varningar.

• Prata med din läkare om du tror att du har sömnapné.