Så här tackar du ja till en inbjudan till ett delat album på en iPhone

Nya inbjudningar till delade album visas i Notiscenter. Om du inte hittar din inbjudan där kan du kolla i appen Bilder.

Hitta din inbjudan till ett delat album i Notiscenter

1. Gå till Inställningar > Bilder och kontrollera att Delade album är aktiverat. Om den här inställningen var avstängd ber du din vän eller familjemedlem att skicka inbjudan till det delade albumet igen.

2. Öppna Notiscenter: Svep uppåt från mitten av skärmen på låsskärmen. Eller svep nedåt från mitten av skärmens överkant på valfri annan skärm.

3. Tryck på inbjudan till det delade albumet och tryck sedan på Tacka ja eller Tacka nej för albumet i appen Bilder.

Inbjudan till ett delat album längst ned på hemskärmen.

Hitta din inbjudan till ett delat album i appen Bilder

1. Gå till Inställningar > Bilder och kontrollera att Delade album är aktiverat. Om den här inställningen var avstängd ber du din vän eller familjemedlem att skicka inbjudan till det delade albumet igen.

2. Öppna appen Bilder och tryck på fliken För dig.

3. Rulla ned till Aktivitet i delat album och tryck sedan på Tacka ja eller Tacka nej.

En begäran om delat album med alternativen Tacka ja eller Tacka nej på fliken För dig under Aktivitet i delat album.

Om du fortfarande inte kan hitta din inbjudan till ett delat album

1. Kontrollera att minimisystemkraven för Delade album är uppfyllda. Du kan behöva uppdatera din iPhone.

2. Kontrollera din e-postadress: Fråga personen som bjöd in dig vilken e-postadress som hen skickade inbjudan till. Sök sedan i inkorgen efter personens namn eller namnet på det delade albumet.

3. Om du av misstag tackat nej till inbjudan eller nu vill tacka ja till den ber du din vän eller familjemedlem att skicka inbjudan till det delade albumet igen.