Om Delade album inte fungerar

När du har aktiverat Delade album kanske du har frågor om kommentarer, gilla-markeringar, inbjudningar, videor eller annat.

Om Delade album

Läs mer om att ställa in och använda Delade album.

I tidigare versioner av iOS, macOS, tvOS och iCloud för Windows kallades Delade album för iCloud-bilddelning.

Hur säkerhetskopierar jag ett delat album?

Innehåll i delade album säkerhetskopieras inte automatiskt. Lägg till bilder eller videor som du vill spara från ett delat album i ditt fotobibliotek innan du säkerhetskopierar din enhet.

• På din iPhone, iPad eller iPod touch: Tryck på bilden, tryck sedan på Dela-knappenNo alt supplied for Image och tryck sedan på Spara bild.

• På din Mac: Markera bilden eller videon och kontrollklicka på > Importera.

Kommentarer eller gilla-markeringar för en bild eller video i ett delat album sparas inte med bilden eller videon.

Vad behöver jag för att visa och dela videor, bidra till någon annans delade album och lägga till kommentarer eller gilla foton och videor?

• iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 7 eller senare

• Mac med OS X Mavericks 10.9 eller senare

• Apple TV (2:a, 3:e eller 4:e generationen) med version 6.0 eller senare av mjukvaran

• Pc med Windows 7 eller senare och iCloud för Windows

Om ägaren till det delade albumet aktiverar alternativet Offentlig webbplats och delar länken med dig kan du visa bilder och videor som läggs till av ägaren och alla som bidrar i vilken webbläsare som helst.

Kommentarer och gilla-markeringar

Läs mer om kommentarer och gilla-markeringar.

Varför kan jag inte se nya kommentarer i mitt delade album, eller varför ser jag kommentarer som har tagits bort?

1. Besök sidan Systemstatus och kontrollera om det är problem med Bilder.

2. Kontrollera internetanslutningen på alla dina enheter genom att besöka apple.com och iCloud.com. Du måste vara ansluten till Internet för att kunna kommentera.

3. Kontrollera om antalet kommentarer är detsamma på din iOS-enhet och din Mac eller pc.

Testa följande steg om du har en aktiv Internetanslutning och en bild eller video har olika många kommentarer på olika enheter.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Stäng appen Bilder. Följ dessa steg om du inte vet hur du gör det.

2. Tryck på Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Bilder.

3. Inaktivera Delade album.

4. Tryck på OK. Albumen och bilderna läggs till igen automatiskt när du aktiverar inställningen igen.

5. Gå tillbaka till hemskärmen. Vänta ungefär en minut.

6. Tryck på Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Bilder.

7. Aktivera Delade album.

8. Gå tillbaka till hemskärmen.

9. Öppna Bilder och tryck på fliken Album.

10. Tryck på det delade albumets namn.

11. Kontrollera kommentarerna om bilden eller videon.

På din Mac:

1. Välj Bilder i appen Bilder > Inställningar.

2. Avmarkera Delade album.

3. Vänta ungefär en minut.

4. Markera Delade album.

5. Gå till det delade albumet och kontrollera kommentarerna om bilden eller videon.

På en pc med Windows 7 eller senare och iCloud för Windows:

1. Stäng alla öppna instanser av Utforskaren som du använder för att visa delade album.

2. Öppna startskärmen och öppna sedan iCloud för Windows genom att klicka på iCloud-symbolen.

3. Klicka på Alternativ bredvid Bilder.

4. Avmarkera Delade album. Klicka på OK och sedan på Använd.

5. Vänta ungefär en minut och klicka sedan på Alternativ.

6. Markera Delade album. Klicka på OK och sedan på Utför.

7. Öppna iCloud-bilder.

8. Dubbelklicka på det delade albumet och klicka sedan på Kommentarer.

9. Kontrollera kommentarerna om bilden eller videon.

Kan jag ändra namnet som jag använder för att kommentera ett delat album?

Ditt namn i kommentarer är det fullständiga namnet för det Apple-ID som du använde för att gå med i det delade albumet. Så här ändrar du visningsnamnet:

1. Ta bort kommentaren. Du kan inte ändra visningsnamn efter att en kommentar har lagts upp.

2. Sluta prenumerera på det delade albumet.

3. Gå till Mitt Apple-ID, logga in och ändra ditt namn. Om det finns ett kreditkort på kontot som du använder för att handla måste namnet stämma med det på kortet.

4. Be att få en ny inbjudan av den som äger det delade albumet.

5. Acceptera inbjudan, leta upp bilden eller videon och lägg in kommentaren på nytt.

Inbjudningar och prenumeranter

Läs mer om inbjudningar och prenumeranter.

Hur bjuder jag in någon igen till ett delat album om de avböjde min inbjudan men vill gå med nu?

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Tryck på Bilder.

2. Tryck på fliken Album.

3. Tryck på ett delat album och öppna fliken Personer.

4. Välj personens namn i listan över deltagare.

5. Tryck på Skicka inbjudan igen.

6. Tryck på Bjud in vänner, ange e-postadressen och tryck på Lägg till om du tidigare har tagit bort personen från listan över deltagare.

På din Mac:

1. Öppna appen Bilder.

2. Öppna det delade albumet i sidofältet.

3. Klicka på Person-knappenNo alt supplied for Image.

4. Välj personens namn i listan över deltagare.

5. Klicka på Skicka inbjudan igen.

På en pc med iCloud för Windows:

1. Öppna iCloud-bilder och öppna det delade albumet genom att dubbelklicka på det.

2. Klicka på Alternativ.

3. Klicka på namnet på den person som vill gå med.

4. Klicka på Skicka inbjudan igen och sedan på Klar.

Jag avböjde en inbjudan att gå med i ett delat album. Hur går jag med i albumet?

Skicka ett meddelande till

Jag har skickat ut inbjudningar till mitt delade album, men vissa fick ingen inbjudan.

Prova de här stegen:

1. Be dem du bjöd in kontrollera om inbjudan har hamnat i skräppostmappen.

2. Skicka inbjudan igen. Meddelandet kommer kanske inte fram om personens inkorg är full eller om det finns ett filter som stoppar inbjudan.

3. Om personen inte fick inbjudan kan du be om en annan e-postadress att skicka inbjudan till. Du kan också skicka inbjudan till det telefonnummer som personen använder för Meddelanden.

4. Fråga om personen har fått en inbjudan tidigare, och om han eller hon kan ha valt att sluta prenumerera på e-post om delade album. Användaren kan börja få e-postinbjudningar igen genom att följa stegen nedan.

Om inbjudan ändå inte går fram kontaktar du Apple-supporten för hjälp.

Jag har valt att inte ta emot inbjudningar till delade album, men nu vill jag gå med i delade album.

Öppna din e-postinbjudan om du har en sådan och klicka på Skicka inte e-postmeddelanden om delade album till mig längst ned i meddelandet. Ett webbläsarfönster öppnas och visar att du inte längre tar emot inbjudningar till delade album. Klicka på Ångra ändringen.

Kontakta Apple-supporten Du får inte automatiskt tidigare inbjudningar, men du kan kontakta ägaren till ett delat album och be om en ny inbjudan.

Jag fick en länk till ett delat album, men när jag klickar på länken visas ett meddelande om att albumet inte längre delas.

Om ägaren har tagit bort albumet eller tagit bort dig från deltagarlistan får du ett meddelande om att albumet inte längre delas.

Kontakta ägaren till det delade albumet och fråga om det har tagits bort eller be om en ny inbjudan.

Jag fick en inbjudan till ett delat album från en avsändare jag inte känner.

Meddela oss om du får en inbjudan till ett delat album om du tror att det är spam eller skräp. Klicka på Rapportera skräp i e-postmeddelandet med inbjudan.

Du kan också gå till inbjudan från appen Bilder på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac och välja Rapportera skräp > Radera och rapportera skräp.

Videor

Vilka format och storlekar stöds i delade album?

Delade album har stöd för videofiltyperna MP4 och QuickTime och videofilformaten H.264 och MPEG-4. Videorna kan vara upp till 15 minuter långa.

Kan jag spela upp delade videor via en mobilnätsanslutning?

Delade album har stöd för videouppspelning med wifi och mobilnätsanslutning. Om du vill aktivera uppspelning via en mobilnätsanslutning på din iOS-enhet går du till Inställningar > Mobilnät och slår på Bilder.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.