Batteri till iMac (24 tum, 2023, två portar)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Nylonpetverktyg (svart)

• Sats med stödkilar (076-00507)

• Vridmomentnyckel (turkos, 0,75 kgf cm) (923-08085)

• Halvmåneformad Torx Plus 3IP-bit (923-08468)

Granska en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Viktigt

För den här modellen krävs ett CR2016-batteri. Ersättningsbatterier kan köpas hos återförsäljare av elektronikvaror.

Borttagning

1. Vänd på moderkortet för att komma åt batteriet.

2. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och 3IP-biten till att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-09787) från batterihöljet. Lyft sedan bort batterihöljet med batteriet från moderkortet.

3. Vänd på batterihöljet. Ta sedan bort batteriet från batterihöljet.

• Obs! Om det behövs tar du bort batteriet från batterihöljet med det svarta petverktyget.

Återmontering

Varning

Installera bara ett CR2016-batteri. Det finns en risk för explosion om batteriet installeras på fel sätt eller ersätts med fel typ av batteri. Lämna uttjänta batterier till återvinning i enlighet med lokala miljöskyddsföreskrifter.

1. Sätt i batteriet i batterihöljet med den positiva sidan (+) vänd nedåt.

2. Vänd på batterihöljet med batteriet och lägg det på moderkortet. Rikta in skruvutskärningarna i batterihöljet med skruvhålen i moderkortet.

3. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och 3IP-biten till att sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna (923-09787) i batterihöljet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: