Så här samarbetar du på en spellista i Apple Music på din iPhone, iPad eller Android

Med Apple Music kan du starta en gemensam spellista. Bjud in vänner att gå med i din spellista. Lägg till dina favoritlåtar. Och reagera på låtar som andra lägger till med emojis.

Detta behöver du

• En iPhone eller iPad med den senaste versionen av iOS eller iPadOS, eller en Android-enhet med den senaste versionen av appen Apple Music

• En prenumeration på Apple Music*

*Barn under 13 år kan inte samarbeta i spellistor.

Så här samarbetar du på en spellista i Apple Music

1. Öppna appen Apple Music.

2. Skapa ny spellista eller öppna en befintlig spellista.

3. Tryck på knappen Samarbetaknappen Samarbeta längst upp på spellistan. Här går det att göra följande:

• Aktivera Godkänn medarbetare för att godkänna de du bjuder in till din spellista.*

• Inaktivera Godkänn samarbetare för att tillåta alla med länken till din spellista att gå med.

4. Tryck på Börja samarbeta.

5. Bjud in andra att gå med i din spellista i ett meddelande, e-postmeddelande eller annat listat alternativ.

Om du vill bjuda in fler personer att gå med i din spellista trycker du på knappen Samarbetaknappen Samarbeta. Tryck sedan på Dela inbjudningslänk eller generera en QR-kod som andra kan skanna.

Ser du inget alternativ för att samarbeta?

*Godkänn medarbetare är aktiverat som standard om du är mellan 13 och 17 år.

Så här godkänner du eller tar bort medarbetare

1. Öppna spellistan som du bjöd in andra att gå med i Apple Music-appen.

2. Tryck på knappen Samarbetaknappen Samarbeta längst upp på spellistan.

3. Godkänn en person genom att trycka på knappen Godkännknappen Godkänn. Ta bort en person genom att trycka på knappen Ta bortknappen Ta bort.

Så här godkänner du en inbjudan att samarbeta på en spellista

1. Öppna inbjudan.

2. Tryck på Anslut till spellista.

Om du ser Anslutning kräver godkännande trycker du på Begär att få ansluta och väntar sedan på personen som bjöd in dig att godkänna.

Så här lägger du till eller redigerar låtar i en gemensam spellista

1. Öppna den gemensamma spellistan i Apple Music-appen.

2. Högst upp i spellistan trycker du på knappen Merknappen Mer och redan Redigera. Här går det att göra följande:

• Lägga till låtar: Tryck på Lägg till musik, sök efter musik att lägga till och tryck sedan på knappen Lägg tillknappen Lägg till.

• Ta bort låtar: tryck på knappen Ta bortknappen Ta bort och tryck sedan på Radera.

• Ändra ordning på låtar: Dra symbolen med tre linjersymbolen med tre linjer vid en låt uppåt eller nedåt.

Kan du inte lägga till eller redigera låtar i en gemensam spellista?

Så här lägger du till reaktioner på låtar i en gemensam spellista

1. Gå till en gemensam spellista i Apple Music-appen.

2. Spela en låt.

3. Tryck på låten som spelas längst ner på skärmen.

4. I Spelas nu trycker du på reaktionsknappenreaktionsknappen.

5. Tryck på en emoji.

iPhone som visar emojis som du kan välja mellan efter att du tryckt på reaktionsknappen i Spelas nu

Så här stoppar du eller lämnar en gemensam spellista

1. Öppna den gemensamma spellistan i Apple Music-appen.

2. Tryck på knappen Samarbetaknappen Samarbeta.

3. Tryck på Stoppa eller Lämna.

Om du inte kan samarbeta i en spellista

Se till att din iPhone eller iPad är uppdaterad till den senaste versionen av iOS eller iPadOS. Om du använder en Android-enhet, se till att appen Apple Music är uppdaterad till den senaste versionen.

Samarbeta i en spellista på din Mac

Läs om hur du samarbetar på en spellista i Apple Music-appen på datorn

Samarbetsspellistor är inte tillgängliga i Förenade Arabemiraten, Kamerun, Kina (fastlandet), Malawi, Mali, Ryssland, Turkiet och Uruguay. Tillgänglighet till Apple Music kan variera beroende på land eller region. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.