Så här skapar du en spellista i Apple Music-appen

Se hur du skapar en ny spellista och lägger till musik i en befintlig spellista i Apple Music-appen.

Så här skapar du en ny spellista på din iPhone, iPad eller Android-enhet

1. Öppna appen Apple Music.

• På din iPhone eller Android-enhet, tryck på Bibliotek, tryck på Spellistor och tryck sedan på Ny spellista.

• På iPad rullar du ned till botten av sidofältet och trycker på Ny spellista.

2. Ge spellistan ett namn och tryck på Lägg till musik.

iPhone visar en ny spellista som har skapats
  3. Tryck på musiken som du vill lägga till.

4. På din iPhone eller iPad, tryck på OK. På din Android trycker du på bockmarkeringenBockmarkeringssymbolen på Android .

Så här lägger du till musik i en befintlig spellista på din iPhone, iPad eller Android-enhet

1. Öppna Apple Music-appen.

2. Hitta musiken som du vill lägga till.

3. Tryck på knappen MerKnappen Mer bredvid en låt eller högst upp i ett album.

4. Tryck på Lägg till i en spellista.

5. Tryck på en spellista.

iPad som visar musik som läggs till i en befintlig spellista

Så här skapar du och lägger till musik i en spellista på din Mac eller dator

1. Öppna Apple Music-appen eller iTunes.

• I appen Apple Music på Mac eller iTunes för Windows går du till menyfältet och väljer Arkiv > Ny > Spellista.

• I appen Apple Music för Windows går du till Spellistor i sidofältet, klickar på knappen Lägg tillPlussymbolen och klickar sedan på Ny spellista.

2. Namnge din spellista.

3. Dra och släpp musiken i en spellista i sidofältet.

Läs mer om spellistor

Tillgänglighet till Apple Music kan variera beroende på land eller region. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.