Ladda och underhålla batteriet i din iPad

Läs om hur du kan förlänga batteriets livslängd genom att ladda och använda din iPad under idealiska förhållanden.

Om batteriets livslängd

Ett litiumjonbatteris livslängd är relaterad till den kemiska åldern. En kombination av temperaturhistorik, laddningsmönster och andra faktorer orsakar kemiskt åldrande. Med ökat kemiskt åldrande minskar mängden laddning ett batteri kan hålla, vilket minskar topprestanda och batterilivslängd.

Din iPad arbetar automatiskt för att ge bästa möjliga prestanda när batteriet åldras kemiskt. Din iPad övervakar sitt strömbehov och anpassar prestandan för att tillgodose dessa behov.

Även om påverkan på prestandan har undvikits så långt det är möjligt kan ett äldre batteri i förlängningen ändå påverka prestanda på ett eller annat sätt. Vilken påverkan det medför beror på batteriets skick och vilken typ av uppgifter iPad-enheten hanterar, men det kan till exempel vara längre starttid för appar, lägre bildfrekvens, längre bearbetningstider, minskad genomströmning av trådlösa data, sänkt bakgrundsbelysning och lägre volym på högtalaren.

iPad-batterier är utformade för att behålla 80 procent av sin ursprungliga kapacitet efter 1 000 fullständiga laddningscykler* beroende på hur de regelbundet används och laddas. Den ettåriga garantin (tvååriga garantin i Turkiet) omfattar rätt till service av batteriet utöver de rättigheter som anges i lokala konsumentköplagar.

Läs mer om laddningscykler för iPad

Hur laddningen påverkar batteriet

För de flesta kunder bör iPad-batteriet räcka hela dagen. Du kan ladda din iPad varje natt även om batteriet inte är helt urladdat.

Laddningen avbryts automatiskt när batteriet är fulladdat så det är säkert att hålla din iPad ansluten till en laddare under natten. Laddningen återupptas automatiskt om batterinivån sjunker under 95 procent.

Koppla bort din iPad så fort den är fulladdad om du har möjlighet.

Ett batteri värms upp när det laddas och det kan minska dess livslängd. För att minska effekten av värme och förhindra överhettning minskas gradvis laddningsströmmen när iPad-batteriet når full laddning.

Att minska tiden som din iPad är fulladdad minskar slitaget på ditt batteri. Med iPad Pro (M4) och iPad Air (M2) kan du välja att begränsa laddningen till 80 procent, vilket kan bidra till att förlänga ditt batteris livslängd. Väljer du 80 % laddningsgräns laddas din iPad till ungefär 80 procent laddning och slutar sedan laddas. Om batteriets laddningsnivå sjunker till 75 procent återupptas laddningen tills batteriets laddningsnivå når ungefär 80 procent igen. Du kan aktivera eller inaktivera den här funktionen i Inställningar > Batteri > Batterihälsa.

När 80 % laddningsgräns har aktiverats laddas din iPad ibland till 100 procent för att bibehålla korrekta beräkningar av batteriets laddningsstatus.

Läs mer om batteriinformation för iPad

Hur temperaturen påverkar batteriet

iPad är utformad för att fungera väl i ett stort intervall av omgivningstemperaturer, helst 16–22 °C.

Undvik att använda eller ladda iPad-enheten i temperaturer över 35 °C. Det kan minska batteriets livslängd permanent.

När du använder din iPad i en mycket kall miljö kan du märka att batteritiden minskar eller att din enhet slutar ladda. Detta är bara tillfälligt. När batteriets temperatur återgår till det normala intervallet återgår batteriets prestanda till det normala.

Laddningen kan begränsas till 80 procent laddning av mjukvaran när de rekommenderade batteritemperaturen har överskrids.

Läs mer om hur temperaturen kan påverka din iPad

Hur Wi-Fi och Bluetooth påverkar batteriet

Wifi och Bluetooth är utformade för att dra minimal ström från batteriet när de inte är anslutna till ett nätverk eller ett tillbehör. Håll Wi-Fi och Bluetooth aktiverade för att få bästa möjliga upplevelse på din iPad.

Vissa funktioner kanske inte fungerar om du stänger av Wi-Fi eller Bluetooth

*En fullständig laddningscykel normaliseras mellan 80 procent och 100 procent av den ursprungliga kapaciteten för att ta hänsyn till den förväntade minskningen av batterikapaciteten över tid.