Så här delar du en Apple Music-spellista på din iPhone eller iPad

Läs om hur du delar en spellista i ett meddelande, mejl eller med AirDrop. Eller hur du delar en spellista till Facebook, Instagram eller någon annan app för sociala medier. Och om du prenumererar på Apple Music kan du läsa om hur du delar en spellista på din Apple Music-profil.

Så här delar du en spellista i ett meddelande, mejl eller med AirDrop

1. Öppna appen Apple Music.

2. Öppna en spellista.

3. Tryck på knappen Merknappen Mer längst upp på spellistan.

4. Tryck på Dela spellista.

En iPhone som visar Dela spellista i menyn som visas när du trycker på knappen Mer

5. Välj bland följande i delningsbladet:

• Tryck på AirDrop och välj sedan en Apple-enhet som finns i närheten. Läs mer om AirDrop.

• Tryck på Meddelanden, Mail eller en meddelandeapp från tredje part, ange en kontakt och tryck sedan på Skicka. Om du inte ser appen som du vill dela med kontrollerar du att appen är installerad på din iPhone eller iPad. Svep sedan åt vänster över apparna i delningsbladet och tryck på knappen Merknappen Mer.

Så här delar du en spellista till Facebook, Instagram, Snapchat eller någon annan app för sociala medier

1. Öppna appen Apple Music.

2. Öppna en spellista.

3. Tryck på knappen Merknappen Mer längst upp på spellistan.

4. Tryck på Dela spellista.

5. Tryck på Facebook, Instagram, Snapchat eller en annan app för sociala medier i appavsnittet på delningsbladet. Om du inte ser appen som du vill dela med kontrollerar du att appen är installerad på din iPhone eller iPad. Svep sedan åt vänster över apparna i delningsbladet och tryck på knappen Merknappen Mer.

En iPhone som visar delningsbladet

Så här delar du en spellista på din Apple Music-profil

Om du har en profil på Apple Music kan du göra en spellista offentlig så vem som helst kan hitta den när de söker i Apple Music.

1. Öppna appen Apple Music.

2. Högst upp i Apple Music-appen trycker du på bildsymbolenbildsymbolen eller din bild.

3. Om du har en profil trycker du på Visa profil. Om du inte har en profil trycker du på Skapa en profil.

4. Tryck på Ändra.

5. Välj de spellistor som du vill dela på din profil och i sökresultaten i Apple Music. Och avmarkera spellistorna som du vill gömma.

6. Tryck på Klar.

En iPhone som visar en spellista som har valts för att visas i en profil på skärmen för redigering av profil i Apple Music-appen

Samarbeta på en spellista

Läs om hur du samarbetar med andra på en spellista i Apple Music på din iPhone, iPad eller Android

Facebook, Instagram och Snapchat är inte tillgängliga i alla länder och regioner.

Tillgänglighet till Apple Music kan variera beroende på land eller region. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.