Ändra hur texten ser ut i Pages på Mac, iPhone eller iPad

Ändra färg, justering och avstånd i Pages-dokument.

Ändra hur texten ser ut i Pages på Mac

Markera texten och ändra sedan färg, justering eller avstånd. Du kan även markera och formatera delar av texten som inte är sammanhängande: tryck och håll ned kommandotangenten på tangentbordet och markera sedan texten.

Ändra färg på texten

1. Markera texten.

2. Klicka på knappen Format No alt supplied for Image i verktygsfältet för att visa sidofältet Format.

3. Klicka på knappen Stil i sidofältet. Om texten finns i en textruta, tabell eller form klickar du först på fliken Text högst upp i sidofältet och sedan på knappen Stil.

4. Klicka på popupmenyn under avsnittet Typsnitt, välj Textfärg och välj sedan ett alternativ för att välja färg:

• Om du vill välja en färg som matchar mallen klickar du på färgkällan och väljer en färg.

• Om du vill välja fritt klickar du på färghjulet och väljer en färg från en av färgpaletterna.

Du kan även fylla text med en övertoning eller en bild och ändra textfärgen på dina kommentarer och spårade ändringar.

Justera texten

Justering avgör hur textkanterna visas i dokumentet. Du kan justera texten i stycken, textrutor, former eller tabellceller.

1. Välj texten som du vill justera:

• Klicka var som helst i ett stycke för att justera all text i det stycket.

• Om du vill justera all text i flera stycken markerar du styckena.

• Om du vill justera text i en textruta eller form klickar du på textrutan eller formen.

• Om du vill justera text i en tabell markerar du cellerna, raderna eller kolumnerna.

2. Klicka på knappen Format No alt supplied for Image i verktygsfältet och klicka sedan på knappen Stil i sidofältet Format.

3. Om texten finns i en textruta, tabell eller form klickar du först på fliken Text högst upp i sidofältet och sedan på knappen Stil.

4. Klicka på justeringsknapparna för att justera texten horisontellt:

• Klicka på den vänstra justeringsknappen No alt supplied for Image för att vänsterjustera texten.

• Klicka på den mittersta justeringsknappen No alt supplied for Image för att centrera texten.

• Klicka på den högra justeringsknappen No alt supplied for Image för att högerjustera texten.

• Klicka på knappen för att inpassa text No alt supplied for Image för att justera texten så att den ligger i linje med vänster och höger marginal.

5. Klicka på textindragsknappen No alt supplied for Image för att göra indrag i texten.

6. Klicka på knappen för att minska indrag No alt supplied for Image för att minska indraget i texten.

7. Justera text i en textruta, form eller tabellcell vertikalt genom att klicka på knappen för vertikal justering och justera texten i linje med överkanten No alt supplied for Image, mitten No alt supplied for Image nederkanten No alt supplied for Image av området.

Ändra avstånd i texten

Du kan ändra utrymmet mellan textrader och utrymmet före eller efter ett stycke.

1. Markera en del av texten som du vill justera, klicka på en textruta eller en form med text eller klicka på en tabellcell eller markera en rad eller kolumn om du arbetar i en tabell.

2. Klicka på knappen Format No alt supplied for Image i verktygsfältet och klicka sedan på knappen Stil i sidofältet Format.

• Om texten finns i en textruta, tabell eller form klickar du först på fliken Text högst upp i sidofältet och sedan på knappen Stil.

3. Klicka på popupmenyn Avstånd och välj sedan ett alternativ för att ändra utrymmet mellan textrader.

4. Klicka på pilarna för Före stycke och Efter stycke för att ändra utrymmet före eller efter ett visst stycke.

Avancerade alternativ för textstil

Du kan även justera avståndet mellan enskilda tecken och höja upp och sänka ned text i förhållande till närliggande text. När du är klar med att anpassa texten kan du spara det som en anpassad teckenstil så att du enkelt kan tillämpa den på annan text i dokumentet.

Ändra hur texten ser ut i Pages på iPhone eller iPad

Markera texten och ändra sedan färg, justering eller avstånd. Om du har ett externt tangentbord och en extern mus eller styrplatta ansluten till din iPad kan du markera och formatera text som inte är sammanhängande: tryck och håll ned kommandotangenten på tangentbordet och markera sedan texten med musen eller styrplattan.

Om knappen Redigera visas i verktygsfältet när du öppnar dokumentet ska du trycka på den så att du kan redigera dokumentet.

Ändra färg på texten

1. Markera texten.

2. Tryck på knappen Format No alt supplied for Image i verktygsfältet.

• Tryck på Text om texten är i en textruta, tabell eller form.

3. Tryck på knappen Textfärg, tryck på Förinställning eller Färg och tryck sedan på en färg.

4. Tryck på Övertoning eller Bild för att fylla texten med övertoningar eller bilder.

5. Tryck på Text för att ställa in andra textalternativ som typsnitt, teckenstorlek och mer.

Justera texten

Justering avgör hur textkanterna visas i dokumentet. Du kan justera texten i stycken, textrutor, former eller tabellceller.

1. Välj texten som du vill justera:

• Tryck var som helst i ett stycke för att justera all text i det stycket.

• Om du vill justera all text i flera stycken markerar du styckena.

• Tryck på textrutan eller formen för att justera texten i en textruta eller form.

• Tryck på en tabellcell eller markera en rad eller kolumn för att justera texten i en tabell.

2. Tryck på knappen Format No alt supplied for Image i verktygsfältet.

• Tryck på Text om texten är i en textruta, tabell eller form.

3. Klicka på justeringsknapparna för att justera texten horisontellt:

• Tryck på den vänstra justeringsknappen No alt supplied for Image för att vänsterjustera texten.

• Tryck på den mittersta justeringsknappen No alt supplied for Image för att centrera texten.

• Tryck på den högra justeringsknappen No alt supplied for Image för att högerjustera texten.

• Tryck på knappen för att inpassa text No alt supplied for Image för att justera texten så att den ligger i linje med både vänster och höger marginal.

4. Tryck på indragsknappen No alt supplied for Image för att göra indrag i texten.

5. Tryck på knappen för att minska indrag No alt supplied for Image för att minska indraget i texten.

6. Justera text i ett område som en textruta, form eller tabellcell vertikalt genom att trycka på knappen för vertikal justering och justera texten i linje med överkanten No alt supplied for Image, mitten No alt supplied for Image nederkanten No alt supplied for Image av området.

Ändra avstånd i texten

Du kan ändra utrymmet mellan textrader och utrymmet före eller efter ett stycke.

1. Markera en del av texten som du vill justera, tryck på en textruta eller en form med text eller tryck på en tabellcell eller markera en rad eller kolumn om du arbetar i en tabell.

2. Tryck på knappen Format No alt supplied for Image i verktygsfältet och tryck sedan på Stil.

• Tryck på Text om texten är i en textruta, tabell eller form.

3. Tryck på Radavstånd.

4. Om du vill ändra avståndet mellan raderna trycker du på plus- eller minusknapparna för avstånd.

5. Om du vill ändra utrymmet före eller efter ett markerat stycke trycker du på plus- eller minusknapparna för Före eller Efter.

Avancerade alternativ för textstil

Du kan även justera avståndet mellan enskilda tecken och höja upp och sänka ned text i förhållande till närliggande text. När du är klar med att anpassa texten kan du spara det som en anpassad teckenstil så att du enkelt kan tillämpa den på annan text i dokumentet.