Vad är nytt för företag i iOS 17

Läs om företagsinnehållet som Apple har släppt för iOS 17.

iOS 17-uppdateringarna förbättrar enhetens stabilitet, prestanda och kompatibilitet, och rekommenderas till alla användare. Enhetsadministratörer kan hantera mjukvaruuppdateringar genom att använda en MDM-lösning.

Information om generella förbättringar finns i Om iOS 17-uppdateringar.

Mer information om säkerhetsinnehållet i de här uppdateringarna finns i Apples säkerhetssläpp.

iOS 17.4

• Användare behöver inte längre inaktivera Skydd för stulen enhet för att registrera sig i Mobile Device Management (MDM) eller konfigurera ett Exchange-konto, men om de befinner sig på en okänd plats kan de behöva vänta en timme.

• Förbättrar stabiliteten när du ringer telefonsamtal och söker efter kontakter på enheter med tusentals kontakter och Open In-hanteringsbegränsningar.

• Användare med hanterade Apple-ID:n kan nu lägga till Student-ID:n eller personalbrickor i Apple Plånbok, om skolan eller företaget tillåter det.

• Nya MDM-begränsningar och kommandon finns tillgängliga för hantering av alternativa marknadsplatser.

• MDM-lösningar kan installera förtunnade appar för att spara tid, lagringsutrymme och bandbredd.

• Kommandot för att ställa in bakgrundsbild misslyckas inte längre vid upprepade försök.

iOS 17.3

Skydd för stulen enhet måste först inaktiveras för att kunna installera konfigurationsprofiler, registrera sig manuellt i Mobile Device Management eller manuellt konfigurera Exchange-konton.

iOS 17.2

• Introducerade en nyckel, allowLiveVoicemail, för att möjliggöra eller inaktivera Live Voicemail via MDM.

• Enheter misslyckas inte längre med att slutföra Extensible SSO-autentisering som kräver flera steg.

• Lösenkodspolicyradering raderar inte längre konfigurerade eSIM-kort när den nya forcePreserveESIMOnErase-nyckeln är inställd på sant.

• Den globala proxyprofilen leder inte längre till att AirDrop-förfrågningar om upptäckt avslutas.

• Löste ett problem där sharingd-kraschar orsakade för mycket mobildata och wifi-dataanvändning.

• Exchange-kalendrar visas nu som ett alternativ i standardinställningarna för Kalender.

• Enheter kan nu hitta AirPrint-skrivare utanför den lokala domänen.

iOS 17.1

• Synkad-funktioner kan användas med hanterade Apple-ID:n.

• Always on VPN-användare kan nu ringa mobil- och wifi-samtal, använda mobildata och skicka sms och mms.

• Åtgärdar ett problem med iOS-enheter som tappar kommunikationen med MDM.

iOS 17.0.3

• Löser ett problem där Apple Business Essentials-användare inte kunde slutföra installationen efter uppdatering till iOS 17.

• iOS 17-enheter svarar inte längre när de går med i ett hanterat wifi-nätverk.

• Kalender-appen skickar inte längre om inbjudningar till alla deltagare efter att ha accepterat eller avvisat en inbjudan till ett Exchange-event.

iOS 17

iOS innehåller nya funktioner, buggfixar och förbättringar för driftsättning inom företag och utbildning.

Enhetshantering

• MDM-lösningar möjliggör kontostyrd enhetsregistrering så att användarna kan registrera sina iOS- eller iPadOS-enheter i hanteringen med organisationens hanterade Apple‑ID i Inställningar.

• Apple Configurator i iOS 17 kan nu tilldela en enhet till en MDM-server medan den läggs till i Apple School Manager, Apple Business Manager eller Apple Business Essentials.

• Logga in med Apple använder automatiskt det hanterade Apple-ID:t för hanterade appar och ett personligt Apple-ID för appar som inte är hanterade.

• MDM kan nu upprätthålla en minsta version av operativsystemet för enheter som registreras med automatisk enhetsregistrering.

• Deklarativa hanteringsmöjligheter kan nu användas för att hantera uppdateringar i iOS och iPadOS.

• iOS erbjuder nu stöd för privata mobilnät för endast data med LTE, icke fristående 5G (NSA) eller fristående 5G (SA).

• Med Nollställ för användning kan MDM skicka ett raderingskommando med wifi-information och en valfri MDM-registreringsprofil, så att enheten kan radera alla data och automatiskt gå till hemskärmen, redo att användas.

• En Apple Watch kan registreras och hanteras av MDM när den är parkopplad till en övervakad iPhone.

• Nya deklarationer stöder distribution av certifikat och identiteter med ACME, SCEP eller en krypterad PKCS#12-behållare och certifikat som pem- eller der-kodade filer.

• Certifikat från en självsignerad certifikatutfärdare (CA) läggs automatiskt till i enhetens betrodda rotcertifikat.

• Enheter som har registrerats med användarregistrering kan nu ställas in så att de inte tillåter att autolås ställs in på Aldrig, vilket bidrar till att skydda organisationsdata.

• MDM kan nu rapportera om iOS-enheters batterihälsa.

Buggfixar och andra förbättringar

• Avbokade Exchange-event finns inte längre kvar i kalendern om de har raderats någon annanstans.

• Enheterna svarar mer tillförlitligt på MDM.

• Apple-enheter stöder nu anslutning till 802.1X-nätverk med hjälp av EAP-TLS med TLS 1.3 (EAP-TLS 1.3).

• Med nätverksrelä kan ett säkert HTTP/3- eller HTTP/2-relä konfigureras för att proxybehandla all TCP- och UDP-trafik.

• iOS- och iPadOS-enheter stöder konfigurering av 802.1X över Ethernet.