Vad är nytt för företag i iOS 17

Läs om företagsinnehållet som Apple har släppt för iOS 17.

iOS 17-uppdateringarna förbättrar enhetens stabilitet, prestanda och kompatibilitet, och rekommenderas till alla användare. Enhetsadministratörer kan hantera mjukvaruuppdateringar genom att använda en MDM-lösning.

Information om generella förbättringar finns i Om iOS 17-uppdateringar.

Mer information om säkerhetsinnehållet i de här uppdateringarna finns i Apples säkerhetssläpp.

iOS 17.5

• En ny MDM-begränsning är tillgänglig för att förhindra installation av appar via webbdistribution.

• Appen Bilder tillämpar korrekt begränsningar mot utskrift, ställa in bakgrundsbilder och aktivera iCloud-bilder.

• Förbättrar stabiliteten för uppdatering av appar i Single App Mode.

• VPN per app ansluter tillförlitligt vid första användningen.

• Meddelanden förblir kopplade till rätt telefonnummer på enheter med dubbla SIM-kort.

iOS 17.4

• Användare behöver inte längre inaktivera Skydd för stulen enhet för att registrera sig i Mobile Device Management (MDM) eller konfigurera ett Exchange-konto, men om de befinner sig på en okänd plats kan de behöva vänta en timme.

• Förbättrar stabiliteten när du ringer telefonsamtal och söker efter kontakter på enheter med tusentals kontakter och Open In-hanteringsbegränsningar.

• Användare med hanterade Apple-ID:n kan nu lägga till Student-ID:n eller personalbrickor i Apple Plånbok, om skolan eller företaget tillåter det.

• Nya MDM-begränsningar och kommandon finns tillgängliga för hantering av alternativa marknadsplatser.

• MDM-lösningar kan installera förtunnade appar för att spara tid, lagringsutrymme och bandbredd.

• Kommandot för att ställa in bakgrundsbild misslyckas inte längre vid upprepade försök.

iOS 17.3

Skydd för stulen enhet måste först inaktiveras för att kunna installera konfigurationsprofiler, registrera sig manuellt i Mobile Device Management eller manuellt konfigurera Exchange-konton.

iOS 17.2

• Introducerade en nyckel, allowLiveVoicemail, för att möjliggöra eller inaktivera Live Voicemail via MDM.

• Enheter misslyckas inte längre med att slutföra Extensible SSO-autentisering som kräver flera steg.

• Lösenkodspolicyradering raderar inte längre konfigurerade eSIM-kort när den nya forcePreserveESIMOnErase-nyckeln är inställd på sant.

• Den globala proxyprofilen leder inte längre till att AirDrop-förfrågningar om upptäckt avslutas.

• Löste ett problem där sharingd-kraschar orsakade för mycket mobildata och Wi-Fi-dataanvändning.

• Exchange-kalendrar visas nu som ett alternativ i standardinställningarna för Kalender.

• Enheter kan nu hitta AirPrint-skrivare utanför den lokala domänen.

iOS 17.1

• Synkad-funktioner kan användas med hanterade Apple-ID:n.

• Always on VPN-användare kan nu ringa mobil- och Wi-Fi-samtal, använda mobildata och skicka sms och mms.

• Åtgärdar ett problem med iOS-enheter som tappar kommunikationen med MDM.

iOS 17.0.3

• Löser ett problem där Apple Business Essentials-användare inte kunde slutföra installationen efter uppdatering till iOS 17.

• iOS 17-enheter slutar inte längre svara när de anslutit till ett hanterat Wi-Fi-nätverk.

• Kalender-appen skickar inte längre om inbjudningar till alla deltagare efter att ha accepterat eller avvisat en inbjudan till ett Exchange-event.

iOS 17

iOS innehåller nya funktioner, buggfixar och förbättringar för driftsättning inom företag och utbildning.

Enhetshantering

• MDM-lösningar möjliggör kontostyrd enhetsregistrering så att användarna kan registrera sina iOS- eller iPadOS-enheter i hanteringen med organisationens hanterade Apple‑ID i Inställningar.

• Apple Configurator i iOS 17 kan nu tilldela en enhet till en MDM-server medan den läggs till i Apple School Manager, Apple Business Manager eller Apple Business Essentials.

• Logga in med Apple använder automatiskt det hanterade Apple-ID:t för hanterade appar och ett personligt Apple-ID för appar som inte är hanterade.

• MDM kan nu upprätthålla en minsta version av operativsystemet för enheter som registreras med automatisk enhetsregistrering.

• Deklarativa hanteringsmöjligheter kan nu användas för att hantera uppdateringar i iOS och iPadOS.

• iOS erbjuder nu stöd för privata mobilnät för endast data med LTE, icke fristående 5G (NSA) eller fristående 5G (SA).

• Med Nollställ för användning kan MDM skicka ett raderingskommando med Wi-Fi-information och en valfri MDM-registreringsprofil, så att enheten kan radera alla data och automatiskt gå till hemskärmen, redo att användas.

• En Apple Watch kan registreras och hanteras av MDM när den är parkopplad till en övervakad iPhone.

• Nya deklarationer stöder distribution av certifikat och identiteter med ACME, SCEP eller en krypterad PKCS#12-behållare och certifikat som pem- eller der-kodade filer.

• Certifikat från en självsignerad certifikatutfärdare (CA) läggs automatiskt till i enhetens betrodda rotcertifikat.

• Enheter som har registrerats med användarregistrering kan nu ställas in så att de inte tillåter att autolås ställs in på Aldrig, vilket bidrar till att skydda organisationsdata.

• MDM kan nu rapportera om iOS-enheters batterihälsa.

Buggfixar och andra förbättringar

• Avbokade Exchange-event finns inte längre kvar i kalendern om de har raderats någon annanstans.

• Enheterna svarar mer tillförlitligt på MDM.

• Apple-enheter stöder nu anslutning till 802.1X-nätverk med hjälp av EAP-TLS med TLS 1.3 (EAP-TLS 1.3).

• Med nätverksrelä kan ett säkert HTTP/3- eller HTTP/2-relä konfigureras för att proxybehandla all TCP- och UDP-trafik.

• iOS- och iPadOS-enheter stöder konfigurering av 802.1X över Ethernet.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.