Installera appar genom alternativ appdistribution inom EU

Om du befinner dig inom EU kan du installera appar för din iPhone med iOS 17.4 eller senare från andra källor än App Store.

Funktioner i den här artikeln är endast tillgängliga för användare i länder och regioner i Europeiska unionen.

Om att installera alternativa appmarknadsplatser och appar som erbjuds via alternativa appdistributionsplatser

Endast användare baserade inom EU kan installera appar genom alternativ appdistribution. Du måste ha angett ett av länderna eller regionerna i Europeiska unionen för ditt Apple-ID och fysiskt befinna dig i Europeiska unionen.

Alla appar som är tillgängliga via alternativ appdistribution skickas till en attesteringsprocess för Apple. Attestering är en grundläggande granskning som gäller för alla appar, oavsett distributionskanal, med fokus på plattformspolicyer för säkerhet och integritet och att upprätthålla enhetens integritet. Genom en kombination av automatiserade kontroller och mänsklig granskning hjälper attesteringen till att säkerställa att appar inte innehåller kända skadliga mjukvaror, virus eller andra säkerhetshot, och att de fungerar som utlovat och inte utsätter användare för grova bedrägeri. Apple tillämpar inte App Stores höga standarder för verksamhetsrutiner och innehåll på appar som distribueras via alternativ appdistribution.

Läs mer om tillgänglighet och hur alternativ appdistribution fungerar

Så här installerar du alternativa appmarknadsplatser

1. Använd en webbläsare på din iPhone med iOS 17.4 eller senare för att hitta en alternativ appmarknadsplats som du vill installera.

2. Tryck på länken för att installera.

3. Innan du kan slutföra installationen av en alternativ appmarknadsplats för första gången visas ett meddelande om att du måste godkänna den. Öppna appen Inställningar. Tryck på meddelandet till "Tillåt appar från [Utvecklare]" högst upp i Inställningar.

4. Läs informationen om vad det innebär för din iPhone att installera en alternativ appmarknadsplats och tryck sedan på Tillåt och bekräfta ditt val.

5. När du har tillåtit installationen går du tillbaka för att installera den alternativa appmarknadsplatsen igen och följer stegen på skärmen.

Så här installerar du appar från en utvecklares webbplats

1. Använd en webbläsare på din iPhone med iOS 17.5 eller senare för att hitta en app som du vill installera från webbdistribution.

2. Tryck på länken för att installera.

3. Innan du kan slutföra installationen av en given app från en utvecklarwebbplats ser du ett meddelande om att du måste godkänna den. Öppna appen Inställningar. Tryck på meddelandet till "Tillåt appar från [Utvecklare]" högst upp i Inställningar.

4. Läs informationen om vad det innebär för din iPhone att installera en app från en utvecklarwebbplats och tryck sedan på Tillåt och bekräfta ditt val.

5. När du har tillåtit installationen går du tillbaka för att installera den alternativa appen igen och följer stegen på skärmen.

Köp från appar installerade genom alternativ appdistribution

Köp som du gör utanför App Store eller App Stores system för köp inuti app stöds inte av Apple. Du kan kontrollera varifrån du hämtade en app i Inställningar och få support.

Om du behöver hjälp med köp av appar, köp inuti appar och prenumerationer kontaktar du den alternativa utvecklaren av appmarknadsplatsen eller apputvecklaren.

Om uppdateringar av appar från alternativ appdistribution

Varje appmarknadsplats avgör hur uppdateringar fungerar för deras appar. Du kanske måste öppna den alternativa appmarknadsplatsen manuellt eller besöka apputvecklarens webbplats för att uppdatera varje app var för sig.

Om du tar bort en alternativ appmarknadsplats eller om den upphör att fungera får du inte längre uppdateringar för apparna som du har installerat från den alternativa appmarknadsplatsen.

Använd App Store om du vill fortsätta få appar som har godkänts enligt Apples riktlinjer för App Store-granskning

Du kan använda App Store om du föredrar att använda appar som uppfyller alla Apples riktlinjer för App Store-granskning, inklusive Apples standarder för integritet, säkerhet och kvalitet. Din iPhone installerar inte alternativa appmarknadsplatser eller appar från andra marknadsplatser än App Store utan din tillåtelse. Om du vill skydda din iPhone eller en familjemedlems iPhone från att kunna installera alternativa appmarknadsplatser eller appar via webbdistribution kan du ändra inställningarna för föräldrakontroll på enheten.

Du kan även kontakta Apple-supporten för att få hjälp när du hämtar appar från App Store. Detta omfattar support för köp av appar, köp inuti appar, delning av dina köp med din familjedelningsgrupp med mera.