iPhone SE - Teknisk information

Finish

• Silver

• Guld

• Rymdgrå

• Rosa guld

Kapacitet1

• 16 GB

• 32 GB

• 64 GB

• 128 GB

Mått och vikt2

• Höjd: 123,8 mm

• Bredd: 58,6 mm

• Djup: 7,6 mm

• Vikt: 113 g

Skärm

• Retina-skärm

• 4-tums (diagonalt) lcd-skärm med Multi-Touch och ips-teknik

• 1136 × 640 pixlars upplösning med 326 ppi

• Kontrastförhållande (normalt): 800:1

• Maximal ljusstyrka (normalt): 500 cd/m²

• Full srgb-standard

• Fingeravtryckstålig och fettavvisande ytbehandling

• Stöd för visning av flera språk och teckensystem samtidigt

Chip

• A9-chip med 64-bitars arkitektur

• Inbäddad M9-rörelsecoprocessor

Frontkamera

• Kamera med 12 megapixlar

• Bländare på ƒ/2,2

• Objektiv med fem element

• 5× digital zoom

• Live Photos med bildstabilisering

• Lokal tonmappning

• Ansiktsfokus

• True Tone-blixt

• Linsskydd i safirglas

• Bakbelyst sensor

• Ir-filter av hybridtyp

• Autofokus med Focus Pixels

• Tryck för att fokusera med Focus Pixels

• Exponeringskontroll

• Brusreducering

• Automatisk hdr för bilder

• Panorama (upp till 63 megapixlar)

• Automatisk bildstabilisering

• Bildserieläge

• Självutlösare

• Geotaggning av bilder

Videoinspelning

• Inspelning av video i 4K (30 bilder/s)

• Inspelning av video i 1080p hd (30 eller 60 bilder/s)

• Inspelning av video i 720p hd (30 bilder/s)

• 3× digital zoom

• True Tone-blixt

• Förbättrad videostabilisering (1080p och 720p)

• Kontinuerlig autofokus för video

• Ansiktsfokus

• Brusreducering

• Stöd för slowmotionvideo i 1080p med 120 bilder/s och 720p med 240 bilder/s

• Timelapse-video med stabilisering

• Ta stillbilder i 8 MP medan du spelar in video i 4K

• Zooma under uppspelning

• Geotaggning av video

FaceTime HD-kamera

• Bilder i 1,2 MP

• Bländare på ƒ/2,4

• Retina Flash

• Inspelning av video i 720p hd

• Automatisk hdr för bilder

• Bakbelyst sensor

• Ansiktsfokus

• Bildserieläge

• Exponeringskontroll

• Självutlösare

Touch ID

• Fingeravtrycksläsare inbyggd i hemknappen

Apple Pay

• Använd Touch ID för att betala med iPhone i butiker, i appar och på nätet

• Slutför Apple Pay-köp som påbörjats på din Mac

Läs mer om Apple Pay

Mobilnät och trådlöst

• Modell A1662*

• LTE (band 1, 2, 3, 4, 5, 8, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 29)

• CDMA EV‑DO Rev. A (800, 1700/2100, 1900, 2100 MHz)

• UMTS/HSPA+/DC‑HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900 och 2100 MHz)

• GSM/EDGE (850, 900, 1800 och 1900 MHz)

• Modell A1723*

• LTE (band 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 17, 18, 19, 20, 25, 26, 28)

• TD‑LTE (band 38, 39, 40 och 41)

• TD‑SCDMA 1900 (F), 2000 (A)

• CDMA EV-DO Rev. A (800, 1700/2100, 1900 och 2100 MHz)

• UMTS/HSPA+/DC‑HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900 och 2100 MHz)

• GSM/EDGE (850, 900, 1800 och 1900 MHz)

• Alla modeller

• Wifi med 802.11ac

• Trådlös anslutning med Bluetooth 4.2

• NFC

Platstjänster

• A-gps och Glonass

• Digital kompass

• Wifi

• Mobilnät

• iBeacon-mikrolokalisering

Videosamtal3

• FaceTime-videosamtal via wifi eller mobilnät

Röstsamtal3

• FaceTime-röstsamtal

• Voice over LTE (VoLTE)4

• Wifi-samtal4

Ljuduppspelning

• Ljudformat som stöds: aac (8 till 320 Kbit/s), skyddad aac (från iTunes Store), he-aac, MP3 (8 till 320 Kbit/s), MP3 vbr, Dolby Digital (ac-3), Dolby Digital Plus (e-ac-3), Audible (formaten 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, aax och aax+), Apple Lossless, aiff och wav

• Inställningsbar maximal volymgräns

Tv och video

• AirPlay-dubblering, bild-, ljud- och videoutsignal till Apple TV (andra generationen eller senare)

• Skärmdubblering och videoutsignal: Upp till 1080p med Lightning till digital a/v-adapter och Lightning till vga-adapter (adaptrar krävs, säljs separat)

• Videoformat som stöds: H.264-video upp till 4K, 30 bilder/s, High Profile nivå 4.2 med aac-lc-ljud upp till 160 Kbit/s, 48 kHz, stereoljud eller Dolby Audio upp till 1008 Kbit/s, 48 kHz, stereo- eller flerkanalsljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov; MPeg-4-video upp till 2,5 Mbit/s, 640 ⨉ 480 pixlar, 30 bilder/s, Simple Profile med aac-lc-ljud upp till 160 Kbit/s per kanal, 48 kHz, stereoljud eller Dolby Audio upp till 1008 Kbit/s, 48 kHz, stereo- eller flerkanalsljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov; Motion jpeg (m-jpeg) upp till 35 Mbit/s, 1280 ⨉ 720 pixlar, 30 bilder/s, ljud i ulaw, pcm-stereoljud i filformatet .avi

Siri5

• Använd din röst för att skicka meddelanden, ställa in påminnelser och mycket mer

• Aktivera med rösten – säg ”Hej Siri”

• Lyssna på och identifiera låtar

Läs mer om Siri

Utvändiga knappar och anslutningar

• Touch ID-sensor

• Volym upp/ner

• Ringsignal/​ljud av

• På/av - Vila/väckning

• 3,5 mm hörlursplugg

• Lightning-kontakt

• Mikrofon

• Inbyggd högtalare

Ström och batteri6

• Samtalstid:

• Upp till 14 timmar med 3G

• Internetanvändning:

• Upp till 12 timmar med 3G,

• upp till 13 timmar med 4G LTE,

• upp till 13 timmar med wifi

• Videouppspelning:

• Upp till 13 timmar

• Ljuduppspelning:

• Upp till 50 timmar

• Standby-tid:

• Upp till 10 dagar

Inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri

Laddas via usb till dator eller strömadapter

Sensorer

• Fingeravtrycksläsaren Touch ID

• Gyro med tre axlar

• Accelerometer

• Avståndssensor

• Sensor för omgivande ljus

Operativsystem

iOS 11

iOS 11 har nya funktioner som hjälper dig att få mer gjort, på enklare och snabbare sätt. Därför är iPhone nu ännu mer kraftfull, personlig och intelligent.

Se allt nytt i iOS 11

Hjälpmedel

Tack vare hjälpmedelsfunktioner kan personer med särskilda behov få ut mesta möjliga av sin nya iPhone SE. Med inbyggda hjälpmedel för syn, hörsel, fysik och motorik samt inlärning och läsning får du mer glädje av världens mest personliga enhet.

Bland funktionerna finns:

• VoiceOver

• Zoom

• Förstorare

• TTY-mjukvara

• Siri och diktering

• Skriv till Siri

• Reglagestyrning

• Dold textning

• AssistiveTouch

• Läs upp skärm

Inbyggda appar

• Kamera

• Bilder

• Hälsa

• Meddelanden

• Telefon

• FaceTime

• Mail

• Musik

• Wallet

• Safari

• Kartor

• Siri

• Kalender

• iTunes Store

• App Store

• Anteckningar

• Kontakter

• iBooks

• Hem

• Väder

• Påminnelser

• Klocka

• TV

• Aktier

• Kalkylator

• Röstmemon

• Kompass

• Podcaster

• Watch

• Tips

• Filer

• Hitta min iPhone

• Hitta mina vänner

• Inställningar

Kostnadsfria appar från Apple7

Pages, Numbers, Keynote, iMovie, GarageBand, iTunes U och Clips är förinstallerade.

• iMovie

• Pages

• Numbers

• Keynote

• iTunes U

• GarageBand

• Apple Store

• Fjärrkontroll

• iTunes Remote

• Musikmemon

• Clips

Hörlurar

• EarPods med 3,5 mm hörlursplugg

• Fodral

SIM-kort

• Nano-sim

• iPhone SE är inte kompatibel med befintliga mikro-sim-kort

Kompatibilitet med hörapparater

• Modell A1662, A1723: M3, T4

E-postbilagor som stöds

• Visningsbara dokumenttyper

• .jpg, .tiff, .gif (bilder), .doc och .docx (Microsoft Word), .htm och .html (webbsidor), .key (Keynote), .numbers (Numbers), .pages (Pages), .pdf (Förhandsvisning och Adobe Acrobat), .ppt och .pptx (Microsoft PowerPoint), .txt (text), .rtf (formaterad text), .vcf (kontaktinformation), .xls och .xlsx (Microsoft Excel), .zip, .ics

Systemkrav

• Apple‑ID (krävs för vissa funktioner)

• Internetåtkomst8

Synkning med iTunes på en Mac eller PC kräver:

• Mac: OS X 10.9.5 eller senare

• PC: Windows 7 eller senare

• iTunes 12.5 eller senare (kan laddas ner kostnadsfritt från www.itunes.com/se/download)

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0 °C till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: –20 °C till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 % till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet: testad för användning upp till 3 000 m

Språk

• Språkstöd

• Arabiska, danska, engelska (Australien, Storbritannien, USA), finska, franska (Kanada, Frankrike), grekiska, hebreiska, hindi, indonesiska, italienska, japanska, katalanska, kinesiska (förenklad, traditionell, traditionell från Hongkong), koreanska, kroatiska, malajiska, nederländska, norska, polska, portugisiska (Brasilien, Portugal), rumänska, ryska, slovakiska, spanska (Latinamerika, Mexiko, Spanien), svenska, thailändska, tjeckiska, turkiska, tyska, ukrainska, ungerska, vietnamesiska

• QuickType-tangentbordsstöd

• Arabiska (modern standard, najdi), armeniska, azerbajdzjanska, bengali, bulgariska, cherokesiska, danska, emoji, engelska (Australien, Indien, Kanada, Singapore, Storbritannien, USA), estniska, filipino, finska, flamländska, franska (Belgien, Frankrike, Kanada, Schweiz), georgiska, grekiska, gujarati, hawaiiska, hebreiska, hindi (devanagari, translitteration), hinglish, indonesiska, iriska, isländska, italienska, japanska (kana, romaji), kannada, katalanska, kinesiska – förenklad (handskrift, pinyin, streck), kinesiska – traditionell (cangjie, handskrift, pinyin, streck, sucheng, zhuyin), koreanska, kroatiska, kymriska, lettiska, litauiska, makedonska, malajiska, malayalam, maori, marathi, nederländska, norska, oriya, persiska, polska, portugisiska (Brasilien, Portugal), punjabi, rumänska, ryska, serbiska (kyrilliska, latin), slovakiska, slovenska, spanska (Latinamerika, Mexiko, Spanien), svenska, swahili, tamil (skrift, translitteration), telugu, thailändska, tibetanska, tjeckiska, turkiska, tyska (Schweiz, Tyskland, Österrike), ukrainska, ungerska, urdu, vietnamesiska, vitryska

• QuickType-tangentbordsstöd med förutseende textförslag

• Engelska (Australien, Indien, Kanada, Singapore, Storbritannien, USA), franska (Belgien, Frankrike, Kanada, Schweiz), italienska, japanska, kinesiska (förenklad, traditionell), koreanska, portugisiska (Brasilien, Portugal), ryska, spanska (Mexiko, Latinamerika, Spanien), thailändska, turkiska, tyska (Schweiz, Tyskland, Österrike)

• Siri-språk

• Arabiska (Förenade Arabemiraten, Saudiarabien), danska (Danmark), engelska (Australien, Indien, Irland, Kanada, Nya Zeeland, Singapore, Storbritannien, Sydafrika, USA), finska (Finland), franska (Belgien, Frankrike, Kanada, Schweiz), hebreiska (Israel), italienska (Italien, Schweiz), japanska, kantonesiska (Kina – fastlandet, Hongkong, Macao), koreanska, malajiska (Malaysia), mandarin (Kina – fastlandet, Taiwan), nederländska (Belgien, Nederländerna), norska (Norge), portugisiska (Brasilien), ryska (Ryssland), spanska (Chile, Mexiko, Spanien, USA), svenska (Sverige), thailändska (Thailand), turkiska (Turkiet), tyska (Schweiz, Tyskland, Österrike)

• Dikteringsspråk

• Arabiska (Förenade Arabemiraten, Kuwait, Qatar, Saudiarabien), danska, engelska (Australien, Filippinerna, Förenade Arabemiraten, Indien, Indonesien, Irland, Kanada, Malaysia, Nya Zeeland, Saudiarabien, Singapore, Storbritannien, Sydafrika, USA), finska, franska (Belgien, Frankrike, Kanada, Luxemburg, Schweiz), grekiska, hebreiska, hindi (Indien), italienska (Italien, Schweiz), indonesiska, japanska, kantonesiska (Hongkong, Kina – fastlandet, Macao), katalanska, koreanska, kroatiska, malajiska, mandarin (Kina – fastlandet, Taiwan), nederländska (Belgien, Nederländerna), norska, polska, portugisiska (Brasilien, Portugal), rumänska, ryska, shanghainesiska (Kina – fastlandet), slovakiska, spanska (Argentina, Chile, Colombia, Costa Rica, Dominikanska republiken, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexiko, Panama, Paraguay, Peru, Spanien, Uruguay, USA), svenska, thailändska, tjeckiska, turkiska, tyska (Luxemburg, Schweiz, Tyskland, Österrike), ukrainska, ungerska, vietnamesiska

• Stöd för ordbok med definitioner

• Danska, engelska, franska, hindi, italienska, japanska, kinesiska (förenklad, traditionell), koreanska, nederländska, norska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, thailändska, turkiska, tyska

• Stöd för tvåspråkig ordbok

• Franska, italienska, japanska, kinesiska (förenklad), koreanska, nederländska, portugisiska, ryska, spanska, tyska

• Stavningskontroll

• Danska, engelska, finska, franska, italienska, koreanska, nederländska, norska, polska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, turkiska, tyska

Detta ingår

• iPhone med iOS 11

• EarPods med 3,5 mm hörlursplugg

• Lightning till usb-kabel

• Usb-strömadapter

• Dokumentation

iPhone och miljön

På Apple väger vi in produkternas hela livscykel när vi beräknar vår miljöpåverkan. Läs mer

iPhone SE är ett uttryck för Apples pågående arbete för miljön. För att minska effekterna på miljön har den utformats enligt följande principer:

• Kvicksilverfri LED-bakbelyst skärm

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri

• Fri från beryllium

• Återvinningsbart hölje av aluminium

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Eller läs våra miljörapporter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Apple GiveBack

Är du redo för din nästa iPhone är Apple GiveBack ett bra sätt att göra dig av med din gamla. Är den i bra skick kan du byta in den och få ett lägre pris på en ny. Annars hjälper vi dig att återvinna den utan att det kostar något. Bra för dig. Bra för vår planet.

Så funkar det

* Se https://support.apple.com/sv-se/HT201296 för information om hur du identifierar modellnumret på din iPhone. Mer information om 4G LTE-stöd kan du få av operatören samt på www.apple.com/iphone/LTE. Stödet för mobilteknik baseras på iPhone-enhetens modellnummer samt om den är konfigurerad för CDMA- eller GSM-nätverk.

1. Det lediga utrymmet är mindre och varierar beroende på många faktorer. En standardkonfiguration använder cirka 8 GB till 11 GB utrymme (med iOS och förinstallerade appar) beroende på modell och inställningar. De förinstallerade apparna tar upp ungefär 4 GB. Du kan ta bort dem och återställa dem om du vill.

2. Mått och vikt kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

3. För FaceTime-samtal krävs att både den som ringer och den som svarar har en FaceTime-kompatibel enhet och wifi-anslutning. Möjligheten att använda tjänsten via mobilnät varierar med mobiloperatörens villkor. Dataavgifter kan tillkomma.

4. Surfabonnemang krävs. 4G LTE, 4G LTE och wifi-samtal är endast tillgängliga på utvalda marknader och hos utvalda mobiloperatörer. Hastigheterna baseras på teoretisk genomströmning och påverkas av lokala förhållanden och ditt val av operatör. Mer information om 4G LTE-stöd kan du få av operatören samt på www.apple.com/iphone/LTE.

5. Det är inte säkert att Siri är tillgängligt på alla språk och i alla områden. Funktioner kan variera mellan olika områden. Internetanslutning krävs. Mobildataavgifter kan tillkomma.

6. Batteritiden varierar beroende på nätverkskonfiguration och många andra faktorer. De faktiska resultaten varierar. Batteriet har ett begränsat antal laddningscykler och kan så småningom behöva bytas ut av ett Apple-serviceställe. Batteritiden och antalet uppladdningar varierar beroende på användning och inställningar. Mer information finns på www.apple.com/se/batteries och www.apple.com/se/iphone/battery.html.

7. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers och Keynote finns på App Store. För att ladda ner appar behöver du ett Apple‑ID och en enhet som är kompatibel med iOS-versionen som krävs för varje app.

8. Bredband rekommenderas, avgifter kan tillkomma.

Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller områden. Klicka här om du vill se hela listan.