Identifiera din iPhone-modell

Läs om hur du identifierar din iPhone-modell med modellnumret och andra detaljer.

iPhone 7

Introduktionsår: 2016
Kapacitet: 32, 128, 256 GB
Färger: svart, gagatsvart, guld, rosa guld, silver
Modellnummer på bakstycket: A1660, A1778, A1779 (Japan*)

Detaljer: Skärm på 4,7 tum (diagonalt). Framsidan av glas är plan med rundade kanter. Baksidan består av anodiserat aluminium. Vilo-/väckningsknappen finns på enhetens högra sida. Enheten har en solid hemknapp med Touch ID. Det finns en True Tone-LED-lampa på baksidan och ett SIM-fack på högersidan med plats för ett nano-SIM-kort av typen 4FF-kort (”fourth form factor”). IMEI-numret är inetsat i SIM-facket.

Läs teknisk information om iPhone 7.

iPhone 7 Plus

Introduktionsår: 2016
Kapacitet: 32, 128, 256 GB
Färger: svart, gagatsvart, guld, rosa guld, silver
Modellnummer på bakstycket: A1661, A1784, A1785 (Japan*)

Detaljer: Skärm på 5,5 tum (diagonalt). Framsidan av glas är plan med rundade kanter. Baksidan består av anodiserat aluminium. Vilo-/väckningsknappen finns på enhetens högra sida. Enheten har en solid hemknapp med Touch ID. Det finns en dubbel 12 MP-kamera på baksidan och ett SIM-fack på högersidan med plats för ett nano-SIM-kort av typen 4FF-kort (”fourth form factor”). IMEI-numret är inetsat i SIM-facket.

Se den tekniska informationen om iPhone 7 Plus.

iPhone 6s

Introduktionsår: 2015
Kapacitet: 16, 64 och 128 GB
Färger: rymdgrå, silver, guld, rosa guld
Modellnummer på bakstycket: A1633, A1688, A1700

Detaljer: Skärm på 4,7 tum (diagonalt). Framsidan av glas är plan med rundade kanter. Baksidan består av anodiserat aluminium och har ett lasergraverat S. Vilo-/väckningsknappen finns på enhetens högra sida. Hemknappen har Touch ID. Det finns en True Tone-LED-lampa på baksidan och ett SIM-fack på högersidan med plats för ett nano-SIM-kort av typen 4FF-kort (”fourth form factor”). IMEI-numret är inetsat i SIM-facket.

Läs teknisk information om iPhone 6s.

iPhone 6s Plus

Introduktionsår: 2015
Kapacitet: 16, 64 och 128 GB
Färger: rymdgrå, silver, guld, rosa guld
Modellnummer på bakstycket: A1634, A1687, A1699

Detaljer: Skärm på 5,5 tum (diagonalt). Framsidan är plan med rundade kanter och är tillverkad av glas. Baksidan består av anodiserat aluminium och har ett lasergraverat S. Vilo-/väckningsknappen finns på enhetens högra sida. Hemknappen har Touch ID. Det finns en True Tone-LED-lampa på baksidan och ett SIM-fack på högersidan med plats för ett nano-SIM-kort av typen 4FF-kort (”fourth form factor”). IMEI-numret är inetsat i SIM-facket.

Läs teknisk information om iPhone 6s Plus.

iPhone 6

Introduktionsår: 2014
Kapacitet: 16, 64 och 128 GB
Färger: rymdgrå, silver, guld
Modellnummer på bakstycket: A1549, A1586, A1589

Detaljer: Skärm på 4,7 tum (diagonalt). Framsidan är plan med rundade kanter och är tillverkad av glas. Baksidan består av anodiserat aluminium. Vilo-/väckningsknappen finns på enhetens högra sida. Hemknappen har Touch ID. Det finns en True Tone-LED-lampa på baksidan och ett SIM-fack på högersidan med plats för ett nano-SIM-kort av typen 4FF-kort (”fourth form factor”). IMEI finns inetsat på bakstycket.

Läs teknisk information om iPhone 6.

iPhone 6 Plus

Introduktionsår: 2014
Kapacitet: 16, 64 och 128 GB
Färger: rymdgrå, silver, guld
Modellnummer på bakstycket: A1522, A1524, A1593

Detaljer: Skärm på 5,5 tum (diagonalt). Framsidan har rundade kanter och är tillverkad av glas. Baksidan består av anodiserat aluminium. Vilo-/väckningsknappen finns på enhetens högra sida. Hemknappen har Touch ID. Det finns en True Tone-LED-lampa på baksidan och ett SIM-fack på högersidan med plats för ett nano-SIM-kort av typen 4FF-kort (”fourth form factor”). IMEI finns inetsat på bakstycket.

Läs teknisk information om iPhone 6 Plus.

iPhone SE

Introduktionsår: 2016
Kapacitet: 16 och 64 GB
Färger: rymdgrå, silver, guld, rosa guld
Modellnummer på bakstycket: A1723, A1662, A1724

Detaljer: Skärm på 4 tum (diagonalt). Platt framsida av glas. Baksidan består av anodiserat aluminium med matta avfasade kanter och en infälld logotyp i rostfritt stål. Vilo-/väckningsknappen finns på enhetens ovansida. Hemknappen har Touch ID. Det finns en True Tone-LED-lampa på baksidan och ett SIM-fack på högersidan med plats för ett nano-SIM-kort av typen 4FF-kort (”fourth form factor”). IMEI finns inetsat på bakstycket.

Läs teknisk information om iPhone SE.

iPhone 5s

Introduktionsår: 2013
Kapacitet: 16, 32 och 64 GB
Färger: rymdgrå, silver, guld
Modellnummer på bakstycket: A1453, A1457, A1518, A1528,
A1530, A1533

Detaljer: Framsidan är plan och tillverkad av glas. Baksidan består av anodiserat aluminium. Hemknappen har Touch ID. Det finns en True Tone-LED-lampa på baksidan och ett SIM-fack på högersidan med plats för ett nano-SIM-kort av typen 4FF-kort (”fourth form factor”). IMEI finns inetsat på bakstycket.

Läs teknisk information om iPhone 5s.

iPhone 5c

Introduktionsår: 2013
Kapacitet: 8, 16 och 32 GB
Färger: vit, blå, rosa, grön, gul
Modellnummer på bakstycket: A1456, A1507, A1516, A1529, A1532

Detaljer: Framsidan är plan och tillverkad av glas. Baksidan består av hård polykarbonatplast. Det finns ett SIM-fack på högersidan med plats för ett nano-SIM-kort av typen 4FF-kort (”fourth form factor”). IMEI finns inetsat på bakstycket.

Läs teknisk information om iPhone 5c.

iPhone 5

Introduktionsår: 2012
Kapacitet: 16, 32 och 64 GB
Färger: svart och vit
Modellnummer på bakstycket: A1428, A1429, A1442

Detaljer: Framsidan är plan och tillverkad av glas. Baksidan består av anodiserat aluminium. Det finns ett SIM-fack på högersidan med plats för ett nano-SIM-kort av typen 4FF-kort (”fourth form factor”). IMEI finns inetsat på bakstycket.

Läs teknisk information om iPhone 5.

iPhone 4s

Introduktionsår: 2011
Kapacitet: 8, 16, 32 och 64 GB
Färger: svart och vit
Modellnummer på bakstycket: A1431, A1387, A1387

Detaljer: Fram- och baksidan är platta och av glas med en kant av rostfritt stål runt om. Knapparna för volymkontroll är markerade med ett plus- och ett minustecken. Det finns ett SIM-fack på högersidan med plats för ett mikro-SIM-kort av typen 3FF (”third form factor”).

Läs teknisk information om iPhone 4s.

iPhone 4

Introduktionsår: 2010 (GSM), 2011 (CDMA)
Kapacitet: 8, 16 och 32 GB
Färger: svart och vit
Modellnummer på bakstycket: A1349, A1332

Detaljer: Fram- och baksidan är platta och av glas med en kant av rostfritt stål runt om. Knapparna för volymkontroll är markerade med ett plus- och ett minustecken. Det finns ett SIM-fack på högersidan med plats för ett mikro-SIM-kort av typen 3FF (”third form factor”). CDMA-modellen har inget SIM-fack.

Läs teknisk information om iPhone 4.

iPhone 3GS

Introduktionsår: 2009
Kapacitet: 8, 16 och 32 GB
Färger: svart och vit
Modellnummer på bakstycket: A1325, A1303

Detaljer: Baksidan är i plast. Präglingen på det bakre höljet har samma ljusa, skinande silverfärg som Apple-logotypen. Det finns ett SIM-fack på ovansidan med plats för ett mini-SIM-kort av typen 2FF (”second form factor”). Serienumret är tryckt på SIM-facket.

Läs teknisk information om iPhone 3GS.

iPhone 3G

Introduktionsår: 2008, 2009 (Kina)
Kapacitet: 8 och 16 GB
Modellnummer på bakstycket: A1324, A1241

Detaljer: Baksidan är i plast. Präglingen på telefonens baksida är inte lika skinande som Apple-logotypen ovanför. Det finns ett SIM-fack på ovansidan med plats för ett mini-SIM-kort av typen 2FF (”second form factor”). Serienumret är tryckt på SIM-facket.

Läs teknisk information om iPhone 3G.

iPhone

Introduktionsår: 2007
Kapacitet: 4, 8 och 16 GB
Modellnumret på bakre höljet är A1203.

Detaljer: Baksidan är tillverkad av anodiserat aluminium. Det finns ett SIM-fack på ovansidan med plats för ett mini-SIM-kort av typen 2FF (”second form factor”). Serienumret är inetsat på det bakre höljet.

Läs teknisk information om iPhone.

*iPhone 7- och iPhone 7 Plus-modellerna som säljs i Japan – A1779 och A1785 – innehåller FeliCa för betalning och överföring med Apple Pay.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.