Pro Display XDR - Teknisk information

Finish

• Standardglas

• Glas med nanotextur

Skärm

• Retina 6K-skärm

• 32-tums (diagonalt) LCD-skärm med oxid-TFT och IPS-teknik

• Upplösning: 6016 × 3384 pixlar (20,4 miljoner pixlar) med 218 pixlar per tum

• Format: 16:9

• XDR (Extreme Dynamic Range)

• Ljusstyrka, XDR: 1000 cd/m² kontinuerlig ljusstyrka över hela skärmen, toppljusstyrka 1600 cd/m²1 (endast HDR‑innehåll)

• Kontrast­förhållande: 1 000 000:1

• Färg: stort färgomfång (P3), 10-bitars färgdjup för 1,073 miljarder färger

• SDR-ljusstyrka: 500 cd/m2

• Betraktningsvinkel: enormt stor betraktningsvinkel med verklighets­trogen färg och kontrast vid 89° vänster, 89° höger, 89° upp, 89° ner

• Helt laminerad: 1,65 % reflektivitet (normalt)

Pro Stand och VESA-monterings­adapter säljs separat

Teknik

• 2D-bakbe­lysningssystem med hela 576 lokala dimningszoner

• Apple-designad timingkontroll via TCON-chip som utformats för exakt kontroll av höghastighetsmodulering av både 20,4 miljoner lcd-pixlar och 576 LED-lampor i bakbe­lysningen för omärkbar synkronisering

• True Tone-teknik med dubbel ALS-design (sensor för omgivande ljus) som ger en optimal tittarupplevelse i alla ljusförhållanden

Uppdaterings­frekvenser

• 47,95Hz

• 48,00Hz

• 50,00Hz

• 59,94Hz

• 60,00Hz

Referenslägen

Tillgängliga referenslägen:

• Hdr-video (P3-ST 2084)

• Hdtv-video (BT.709-BT.1886)

• NTSC-video (BT.601 SMPTE-C)

• PAL- och SECAM-video (BT.601 EBU)

• Digital film (P3-DCI)

• Digital film (P3-D65)

• Design och tryck (P3-D50)

• Foto (P3-D65)

• Internet och webb (sRGB)

Mjukvarufunk­tioner

Följande funktioner kräver macOS Catalina 10.15.2 eller senare:

• Referenslägesval

• Anpassade referenslägen

• Referensstatusindikator

• Justering av ljusstyrka

• Avkänning av stående/liggande läge

• Night Shift

• True Tone

• Stöd för uppspelning i Dolby Vision, HDR10 och Hybrid-Log Gamma (HLG)

• Användarkalibrering

Mått och vikt

• Bredd: 71,8 cm

• Höjd: 41,2 cm

• Djup: 2,7 cm

• Vikt: 7,48 kg2

Anslutningar

• En uppströmsport för Mac Pro eller annan Thunderbolt 3-värd (96 W laddning)

• Tre usb‑c-portar (usb-2) för laddning och synkronisering3

Learn more about Thunderbolt 3

Läs mer om SDI-anslutning

Kompatibilitet

Pro Display XDR är kompatibel med följande Mac-modeller med macOS Catalina 10.15.2 eller senare:

• Mac Pro (2019) med grafik­processorer med MPX-modul

• Mac Studio (2022)

• Mac mini (2018 eller senare)

• MacBook Pro 16 tum (2019 eller senare)

• MacBook Pro 14 tum (2021 eller senare)

• MacBook Pro 15 tum (2018 eller senare)

• MacBook Pro 13 tum (2016 eller senare)

• MacBook Air (2020 eller senare)

• iMac 27 tum (2019 eller senare)

• iMac 24 tum (2021)

• iMac 21,5 tum (2019)

• iMac Pro (2017)

• Alla Mac-modeller med Thunderbolt 3-portar och Blackmagic eGPU eller Blackmagic eGPU Pro

Detta ingår

• Pro Display XDR

• Strömkabel (2 m)

• Apple Thunderbolt 3 Pro-kabel (2 m)

• Rengöringsduk

EStrömför­sörj­ning och driftskrav

• Nätspänning: 100–240 V växelström

• Frekvens: 50–60 Hz, enfas

• Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 % till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet: testad för användning upp till 5 000 meter

Pro Display XDR och miljön

På Apple väger vi in produkternas hela livscykel när vi beräknar vår miljöpåverkan. Läs mer

För att minska effekterna på miljön har Pro Display XDR utformats enligt följande principer:

Tillverkad med bättre material

• Aluminiumhölje med lågt koldioxidutsläpp vid tillverkningen

Energieffektiv

• Uppfyller kraven i ENERGY STAR4

Ansvarsfullt tillverkade förpackningar

• Återvinningsbara förpackningar främst tillverkade av fiber

• 100 procent av de primära träfibrerna kommer från ansvarsfullt skogsbruk

Smartare kemi

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Kvicksilverfri LED-bakbelyst skärm

• Fri från bromerade flamskyddsmedel, PVC och beryllium

1. Vid temperaturer som är lägre än 25 °C.

2. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

3. På MacBook Pro 16 tum har usb-c-portarna samma överföringshastighet som usb 3.1 gen 1.

4. ENERGY STAR och ENERGY STAR-märket är registrerade varumärken som tillhör den amerikanska miljöskyddsmyndigheten (U.S. Environmental Protection Agency).