Apple Watch Ultra - Teknisk information

Introduktionsår: 2022

Identifiera din Apple Watch

Finishar

• Titan

Tillverkad av flygindustriklassat titan som gör den lätt, robust och korrosionsbeständig. Boett med upphöjda kanter som skyddar det platta safirglaset på framsidan från att bli kantstött. Otroligt robust för att stå emot väder och vind.

Funktioner

• Gps (L1 och L5), Glonass, Galileo, QZSS och BeiDou

• Kompass

• Höjdmätare som alltid är på

• Vattentålig

• 100 meter4

• Certifierat dammtät enligt IP6X2

• Testad enligt MIL-STD-810H15

• Sensor för syrenivå i blodet

• (appen Syrenivå i blodet)3

• Elektrisk hjärtsensor

• (appen EKG)5

• Optisk hjärtsensor (tredje generationen)

• Internationella nödsamtal6

• Nödanrop SOS1

• Internationell roaming7

• Accelerometer för höga g‑krafter

• Upp till 256 g‑krafter med falldetektering och kraschdetektering

• Gyroskop med stort dynamiskt omfång

• Sensor för omgivande ljus

• Sensor för vattentemperatur

• Djupmätare

• dykning ner till 40 m

• Dubbla högtalare

• 40 % starkare ljud än på Series 8

• Tre strålformande mikrofoner med vindbrusreducering

• Apple Pay

• GymKit

• Kapacitet: 32 GB

• Baksida i keramik och safirglas

Skärm

• 49 mm

• 410 × 502 pixlar

• 1185 mm² skärmyta

• Retina LTPO OLED-skärm som alltid är på

• Ljusstyrka på upp till 2000 cd/m²

Chip

• S8 SiP med 64-bitars 2-kärnig processor

• W3

• Trådlöst chip från Apple

• U1-chip

• (Ultra Wideband)10

Uppkoppling

Batteri

• Inbyggt uppladd­ningsbart litiumjonbatteri

• Upp till 36 timmar9

• Upp till 18 timmar med LTE

• Magnetisk snabbladdningskabel med usb‑c-kontakt

Miljöegenskaper11

• 100 % återvunnen volfram i Taptic Engine

• 100 % återvunna sällsynta jordarts­metaller i alla magneter

• 100 % återvunnet tenn i SiP

• Energieffektiv12

• Ansvarsfullt tillverkade förpackningar13

• Arsenikfritt glas i skärmen14

• Fri från kvicksilver, bromerade flamskyddsmedel, pvc och beryllium14

Mått

49 mm

• Höjd: 49 mm

• Bredd: 44 mm

• Djup: 14,4 mm

Vikt

49 mm

• Titan: 61,3 g

Detta ingår

• Apple Watch Ultra

• Armband/loop

• Magnetisk snabbladdningskabel med usb-c-kontakt till Apple Watch (1 m)

Materialet i höljena och armbandstyperna baseras på ditt val

1. Nödanrop SOS kräver mobil uppkoppling eller wifi-samtal med internetanslutning från din Apple Watch eller din iPhone i närheten.

2. Apple Watch Ultra är dammtät enligt IP6X.

3. Mätvärden i appen Syrenivå i blodet är inte avsedda för medicinskt bruk, vare sig vid självdiagnos eller i samråd med läkare. De är endast avsedda för träning och allmänt välbefinnande.

4. Apple Watch Ultra är klassificerad som vattentålig ner till 100 meter enligt ISO-standard 22810. Den kan användas vid sportdykning (med en kompatibel tredjepartsapp från App Store) ner till 40 meter och för vattensporter i hög fart. Apple Watch Ultra bör inte användas vid dykning djupare än 40 meter. Vattentåligheten är inte permanent och kan minska med tiden. Läs mer på support.apple.com/sv-se/HT205000.

5. Appen EKG och varningen om oregelbunden rytm kräver den senaste versionen av watchOS och iOS och är inte avsedda att användas av personer som är under 22 år. Appen EKG finns på Apple Watch Series 4 och senare (men inte på Apple Watch SE). Varningarna om oregelbunden rytm är inte avsedda att användas av personer som tidigare har diagnostiserats med förmaksflimmer.

6. Funktionen för internationella nödsamtal kräver en Apple Watch Ultra (Cellular), Apple Watch Series 8 (GPS + Cellular), Apple Watch Series 7 (GPS + Cellular) eller en Apple Watch SE (GPS + Cellular). Se vilka länder och regioner som har stöd för funk­tionen på apple.com/se/watchos/feature-availability.

7. Täckning för roaming i utlandet avgörs av din operatör. Kontakta din operatör för mer information. Se vilka operatörer som har stöd för funk­tionen på apple.com/watch/cellular.

8. Abonnemang krävs för tillgång till mobilnät. Kontakta din mobiloperatör om du vill veta mer. Uppkopplingen kan variera beroende på vilka nät som är tillgängliga. På apple.com/watch/cellular finns information om medverkande mobiloperatörer och villkor. Mer information om inställning finns på support.apple.com/sv-se/HT207578.

9. Batteritid för en hel dag är baserat på följande användning: se vad klockan är 180 gånger, få 180 notiser, använda appar under 90 minuter samt träna i 60 minuter med musikuppspelning från Apple Watch via Bluetooth, fördelat över 36 timmar, användning av Apple Watch Ultra (GPS + Cellular) inkluderade sammanlagt 8 timmars LTE-anslutning och 28 timmars anslutning till iPhone via Bluetooth fördelat över 36 timmar. Testerna genomfördes av Apple i augusti 2022 med förhandsversioner av Apple Watch Ultra (GPS + Cellular). Alla enheter var parkopplade med en iPhone och testades med en förhandsversion av mjukvaran. Batteritiden varierar beroende på användning, konfiguration, mobilnätverk, signalstyrka och flera andra faktorer. De faktiska resultaten varierar.

10. Ultra Wideband är inte tillgängligt i alla regioner.

11. Uppgifterna stämmer vid produktlanseringen.

12. Uppfyller California Energy Commissions energi­effek­tivitets­standarder för små batteriladdar­system i enlighet med beskrivningen i California Code of Regulations.

13. 100 % av träfibrerna kommer från ansvars­fullt skogs­bruk och minst 90 % av förpacknings­materialet är fiber­baserat.

14. Apples specifikation om reglerade ämnen innehåller definitioner av begränsningar som gäller för skadliga ämnen samt definitioner av vad Apple anser att ”fritt från” innebär. Alla Apples produkter är pvc- och ftalatfria, med undantag för AC-strömsladdar i Indien, Thailand (AC-strömsladdar med två stift) och Sydkorea där vi väntar på att myndigheterna ska godkänna våra ersättningar för pvc och ftalater.

15. Testad i följande underkategorier: hög höjd, hög temperatur, låg temperatur, temperaturchock, nedsänkning, nedfrysning med upptining, stötar och vibrationer.

Apple Watch Ultra, Apple Watch Series 8 och Apple Watch SE kräver en iPhone 8 eller senare med iOS 16 eller senare.

Funktionerna kan ändras. Vissa funktioner, appar och tjänster är inte tillgängliga i alla länder eller på alla språk. Visa hela listan.