Apple TV 4K (3:e generationen) - Teknisk information

Introduktionsår: 2022

Mått och vikt

• Höjd: 31 mm

• Bredd: 93 mm

• Djup: 93 mm

• Vikt (modellen med wifi): 208 g1

• Vikt (modellen med wifi + Ethernet): 214 g1

Kapacitet2

• 64 GB (modellen med wifi)

• 128 GB (modellen med wifi + Ethernet)

Uppkoppling

No alt supplied for Image
  • Modellen med wifi

• HDMI 2.13

• Wifi 6 (802.11ax) med 2×2 MIMO

• Trådlös Bluetooth 5.0-teknik

• IR-mottagare

• Inbyggt strömaggregat

• Modellen med wifi + Ethernet

• HDMI 2.13

• Wifi 6 (802.11ax) med 2×2 MIMO

• Trådlös Bluetooth 5.0-teknik

• IR-mottagare

• Inbyggt strömaggregat

• Thread-nätverk4

• Gigabit Ethernet

Siri Remote (3:e generationen)

No alt supplied for Image

Mått och vikt

• Höjd: 136 mm

• Bredd: 35 mm

• Djup: 9,25 mm

• Vikt: 66 g1

Funktioner

• Trådlös Bluetooth 5.0-teknik

• IR-sändare

• Usb-c för laddning

• Uppladdningsbart batteri som räcker i flera månader per laddning (vid normal daglig användning)

• Laddas via usb‑c-kabel till dator eller strömadapter (båda säljs separat)

• Styr din tv eller mottagare via IR eller CEC5

Processor

• A15 Bionic-chip

Systemkrav

• För att köpa och hyra filmer och använda Hemmadelning behöver du ha ett Apple-ID som du använder till App Store och andra Apple-tjänster

• Kräver tv med 4K och HDR för streaming i 4K och HDR

• Kräver godkännande av programlicensavtal på apple.com/se/legal/sla

• Kräver HDMI-kabel (säljs separat)

• Wifi-modellen

• Kräver trådlös anslutning med 802.11 eller bredbandsuppkoppling

• Modell med wifi + Ethernet

• Kräver trådlös anslutning med 802.11, Ethernet-nätverk eller bredbandsuppkoppling

Videoformat

• SDR-video med AVC/hevc (Main-/Main 10-profil) upp till 2160p, 60 bilder/s

• Dolby Vision (profil 5) upp till 2160p, 60 bilder/s

• HDR10+/HDR10/HLG med hevc (Main 10-profil) upp till 2160p, 60 bilder/s

• H.264 Baseline Profile nivå 3.0 eller lägre med aac-lc-ljud upp till 160 Kbit/s per kanal, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov

• Mpeg-4-video upp till 2,5 Mbit/s, 640 × 480 pixlar, 30 bilder/s, Simple Profile med aac-lc-ljud upp till 160 Kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov

• HDMI Quick Media Switching (QMS) för smidig övergång mellan olika format

Ljudformat

• He-aac (V1), aac (upp till 320 Kbit/s), skyddad aac (från iTunes Store), mp3 (upp till 320 Kbit/s), mp3 vbr, Apple Lossless, flac, aiff och wav, ac-3 (Dolby Digital 5.1), e-ac-3 (Dolby Digital Plus 7.1-surroundljud) och Dolby Atmos

Bildformat

• Heif, jpeg, gif, tiff

Kompatibilitet

• Fungerar med HD- och UHD-tv-apparater med HDMI3

• Fungerar med Bluetooth-tangentbord6

Hjälpmedel

Tack vare hjälpmedelsfunktioner kan du som har särskilda behov få ut mesta möjliga av din nya Apple TV. Med inbyggt stöd för syn, hörsel, rörlighet och inlärning kan du enkelt hitta och njuta av underhållning du gillar.

Bland funktionerna finns:

• VoiceOver

• Zoom

• Hovra över text

• Öka kontrast

• Minska rörelse

• Dold textning och stöd för SDH

• Ljudbeskrivningar

• Siri och diktering

• Skriv till Siri

• Reglagestyrning

El- och omgivningskrav

• Nätspänning: 100 V till 240 V växelström

• Frekvens: 50 Hz till 60 Hz

• Temperatur vid användning: 0 °C till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -20 °C till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 % till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet: testad för användning upp till 3 000 m

Detta ingår

• Apple TV 4K (3:e generationen)

• Siri Remote (3:e generationen)

• Strömsladd

• Dokumentation

Apple TV och miljön

För att minska effekterna på miljön har Apple TV 4K med Siri Remote utformats enligt följande principer:7

Läs miljörapporten om Apple TV 4K

Tillverkad av bättre material

• 80 % återvunnet aluminium i värmeavledningsmodulen i Apple TV 4K

• 100 % återvunnet aluminium i höljet på Siri Remote

• 100 % återvunnet guld i pläteringen på flera mönsterkort

• 100 % återvunnet tenn i legeringen på flera mönsterkort

• Minst 35 % återvunnen plast i flera komponenter

Smartare kemi8

• Fri från kvicksilver, bromerade flam­skydds­medel, pvc och beryllium

Grön tillverkning

• Apples nollavfallsprogram hjälper leverantörer att eliminera sin avfalls­deponering

• Alla leverantörers anläggningar för slutmontering övergår till 100 % förnybar energi för Apple-tillverkning

Ansvarsfullt tillverkade förpackningar

• All ny träfiber kommer från ansvarsfullt skogsbruk

• 90 % eller mer fiberbaserat förpackningsmaterial och ingen plast runt kartongen

Apple och miljön

Vi strävar efter att tillverka produkter utan att tära på jordens resurser. Vårt mål är att hela vår verksamhet och alla våra produkter ska vara koldioxidneutrala år 2030.

Se Apples miljöåtaganden

1. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. 1 GB = 1 miljard byte. Formaterat utrymme är mindre.

3. Endast stöd för HDR-video i 4K upp till 60 bilder/s, Audio Return Channel (ARC eller eARC) och Quick Media Switching (QMS). Kräver HDCP vid uppspelning av skyddat innehåll och kompatibel tv eller mottagare.

4. Fungerar endast med HomeKit- eller Matter-kompatibla Thread-tillbehör. Thread-tillbehör kräver en Thread-kompatibel hemhubb, till exempel Apple TV 4K eller en Thread-gränsrouter från en annan tillverkare.

5. Sätt på och stäng av, byt ingång till Apple TV, reglera volym och stäng av ljudet.

6. Fungerar med Magic Keyboard och Apple Wireless Keyboard (2011). På support.apple.com/sv-se/HT201806 kan du se efter vilken modell du har.

7. Uppgifterna stämmer vid produktlanseringen.

8. I Apples specifikation om reglerade ämnen beskrivs Apples begränsade användning av vissa kemiska ämnen i material som ingår i Apples produkter, tillbehör, tillverkningsprocesser och förpacknings­material som används när produkterna transporteras till Apples slutkunder. Begränsningarna är hämtade från internationella lagar eller direktiv, tillsynsmyndigheter, krav för miljömärkning, miljöstandarder och Apples egna riktlinjer. Alla Apples produkter är pvc- och ftalatfria, med undantag för AC-strömsladdar i Indien, Thailand (AC-strömsladdar med två stift) och Sydkorea där vi väntar på att myndigheterna ska godkänna våra ersättningar för pvc och ftalater. Apples produkter uppfyller kraven i EU:s direktiv 2011/65/EU med tillägg, inklusive undantag för användning av bly, till exempel vid lödning i höga temperaturer. Apple håller på att fasa ut dessa undantagna ämnen för nya produkter där det är tekniskt möjligt.

Tjänsterna är inte tillgängliga i alla länder eller regioner och kan komma att ändras.