Så här använder du din MagSafe Duo-laddare med iPhone och Apple Watch

Läs om hur du laddar din iPhone 12, iPhone 13 eller iPhone 14 och Apple Watch trådlöst med MagSafe Duo-laddaren.

MagSafe Duo-laddaren är utformad för att fungera med alla iPhone 12-, iPhone 13- och iPhone 14-modeller, alla Apple Watch-modeller, Apple MagSafe-tillbehör och Qi-certifierade enheter och tillbehör.

MagSafe Duo-laddaren ligger med framsidan uppåt på en plan yta

Använd den medföljande USB-C till Lightning-kabeln för att ansluta MagSafe Duo-laddaren till rekommenderad usb-C-strömadapter från Apple* eller en kompatibel usb-C-adapter från tredje part på 20 watt eller mer. Du kan även ansluta laddaren till en USB-C-port på en Mac eller pc.

Placera MagSafe Duo-laddaren med vänd uppåt, som på bilden, på en plan yta, fri från metallföremål eller annat främmande material.

*Usb-C-strömadaptern från Apple på 29 watt är inte kompatibel med MagSafe Duo-laddaren.

Få snabbare trådlös laddning för iPhone 12-, iPhone 13- och iPhone 14-modeller

MagSafe Duo-laddaren är utformad för att samtidigt ladda din iPhone 12, iPhone 13 eller iPhone 14 och Apple Watch trådlöst, snabbt och säkert. Systemet anpassar sig efter förhållandena för att optimera laddningen av kompatibel iPhone med en maxeffekt på upp till 14 watt. Den faktiska effekt som levereras till din iPhone varierar beroende på strömadapterns wattal och förutsättningarna i systemet. För iPhone 12 mini och iPhone 13 mini levererar MagSafe Duo-laddaren som mest 12 watt.

Innan du placerar din iPhone på MagSafe Duo-laddaren är det viktigt att du ansluter den till en strömkälla. Då kan MagSafe kontrollera att det är säkert att leverera maximal effekt. Om du råkar placera din iPhone på MagSafe Duo-laddaren innan du har anslutit den till en strömkälla tar du bort din iPhone från MagSafe Duo-laddaren, väntar i tre sekunder och sätter sedan tillbaka den igen för att återuppta leveransen med maximal effekt.

MagSafe Duo-laddaren har utformats för att förhandla om en maxeffekt på upp till 9 volt (V) och 3 ampere (A) med en usb pd-kompatibel strömadapter. MagSafe optimerar dynamiskt den ström som levereras till din iPhone. Den ström som levereras till din iPhone vid varje givet tillfälle varierar beroende på olika faktorer, bland annat temperatur och nivån av aktivitet i systemet.

Alla strömadaptrar har olika märkning när det gäller den frekvens och effekt som levereras. MagSafe Duo-laddaren kräver följande märkvärden för att ge snabbare trådlös laddning:

• USB-C-kontakt (usb-A stöds inte)

• Strömadaptrar på 9 V/2,22 A ger en maxeffekt på upp till 11 watt

• Strömadaptrar på 9 V/3 A och högre ger en maxeffekt på upp till 14 watt

• iPhone 12 mini och iPhone 13 mini kan erhålla upp till 12 watt för snabbare trådlös laddning med minst 9 V/2,62 A

• Adaptrar med högre wattal på eller över 9 V/3 A levererar också en toppeffekt på upp till 14 watt till din iPhone

MagSafe Duo-laddaren kräver minst 15 watt (5 V/3 A eller 9 V/1,67 A) för att ladda både iPhone och Apple Watch samtidigt, men detta kommer att resultera i långsammare laddning.

När Lightning-hörlurar eller andra Lightning-tillbehör är anslutna begränsas laddningen till 7,5 watt i överensstämmelse med gällande regelverk.

Så här laddar du Apple Watch

Du kan ladda din Apple Watch när den ligger plant med armbandet öppet eller när den ligger på sidan genom att lyfta den induktiva laddningskontakten.

Placera baksidan av Apple Watch på laddningskontakten, med kontakten i upprätt eller platt position. När din Apple Watch börjar laddas kan du se laddningsindikatorn på bildskärmen.

MagSafe Duo-laddare vänd uppåt med en iPhone och en Apple Watch som laddas

Om du använder Apple MagSafe Duo-laddare med en större Apple Watch-modell (44 mm, 45 mm eller 49 mm) kan du behöva justera laddarens position. Justera laddaren i en annan vinkel eller lägg den helt platt för att se till att magneterna i laddaren är inriktade med magneterna i klockan. Om du inte ser laddningsindikatorn på din Apple Watch Ultra-skärm även när den ligger plant, provar du att ta bort armbandet innan du placerar klockan på laddaren.

Läs mer

• MagSafe Duo-laddaren har utvecklats för att ladda din Apple Watch och för snabbare och mer effektiv laddning av alla iPhone 12-, iPhone 13- och iPhone 14-modeller och Apple MagSafe-tillbehör.

• När du laddar en enhet som inte är MagSafe Duo Qi-kompatibel med MagSafe Duo-laddaren är effekten begränsad och laddningen kan ta längre tid än med en typisk Qi-laddare.

• MagSafe Duo-laddaren är kompatibel med alla iPhone 13-modeller. Magneterna i laddaren och i din iPhone anpassas för optimal laddning. Om du justerar positionen för din iPhone 13 efter att den börjar laddas kan det leda till längre laddningstid.

• MagSafe Duo-laddaren stöder inte snabbladdning med Apple Watch Series 7, Apple Watch Series 8 och Apple Watch Ultra. För att snabbladda din Apple Watch Series 7, Apple Watch Series 8 och Apple Watch Ultra använder du en magnetisk snabbladdningskabel med usb-C-kontakt från Apple.

• Lägg inte kreditkort, säkerhetsbrickor, pass eller nyckelbrickor mellan din iPhone och MagSafe Duo-laddaren. Magnetremsorna och RFID-chippen i dessa föremål kan skadas. Har du ett fodral där du förvarar ett eller flera av dessa känsliga föremål ska du ta bort dem innan du laddar eller se till att de inte befinner sig mellan baksidan på din iPhone och laddaren.

• Om din iPhone ansluts till både en MagSafe Duo-laddare och till nätström via en Lightning-port kommer den att laddas via Lightning-anslutningen.

• Precis som med andra trådlösa laddare kan din iPhone och MagSafe Duo-laddaren bli varma under laddningen. Om batteriet blir för varmt kan mjukvaran begränsa laddning över 80 % för att utöka batteriets livslängd.

• Om du förvarar din iPhone i ett läderfodral under laddningen med MagSafe Duo-laddaren kan det uppstå ringformade märken i lädret. Detta är normalt men om du vill undvika detta föreslår vi att du använder ett fodral av ett annat material än läder.

• Ytan på tillbehör kan uppvisa vanligt slitage över tid, som de flesta mjuka material gör. Området vid gångjärnet på MagSafe Duo-laddaren kan få beständiga veck om den är i vikt position över en längre tid. Om du lämnar din MagSafe Duo-laddare i en väldigt varm miljö (till exempel inuti en bil under en varm dag) i den vikta positionen kan det leda att området får mer synliga och djupare veck. Detta påverkar inte tillbehörets funktionalitet.

• Läs om magneterna i MagSafe-produkterna.