Använda Skärmridå med VoiceOver på Mac, iPhone, iPad, iPod touch och Apple Watch

Använder du VoiceOver på enheten låter Skärmridå dig stänga av skärmen för utökad integritet, eller om du inte behöver skärmen för enhetens drift.

Om Skärmridå

När Skärmridå är aktiverat förblir enheten och VoiceOver-navigering aktiva även om skärmen stängs av. Om du exempelvis vill kontrollera ditt bankkonto på allmän plats inaktiverar Skärmridå skärmen så informationen inte är synlig.

VoiceOver måste vara aktiverat för att du ska kunna använda Skärmridå på din enhet.

Använda Skärmridå på din Mac-dator

Använd det här kommandot för att aktivera Skärmridå om VoiceOver är aktiverat:

• Tryck på VO-Shift-Fn-_

Använd samma kommando för att stänga av Skärmridå.

Om du använder styrplattestyrningen på din Mac

1. Använd tre fingrar och tryck tre gånger på din styrplatta.

2. Repetera tryckningen med tre fingrar tre gånger på din styrplatta om du vill inaktivera Skärmridå.

Läs om hur du styr VoiceOver med styrplattestyrning här.

Använd hjälpguiden online för VoiceOver-kommandon på din Mac-dator för att aktivera Skärmridå

1. Tryck på VO-HH för att komma till VoiceOver Command Help Guide.

2. Skriv ”skärmridå” och tryck på returtangenten.

Använda Skärmridå på iPhone, iPad och iPod touch

Slå på eller av Skärmridå med gester:

1. Väcka din enhet.

2. Tryck snabbt tre gånger med tre fingrar på skärmen. Om zoom-funktionen används med VoiceOver trycker du på skärmen fyra gånger med tre fingrar.

Om du använder ett bluetooth-tangentbord till enheten trycker du Control-Alt-Skift-S för att aktivera eller inaktivera Skärmridå.

Använda Skärmridå på din Apple Watch

Aktivera Skärmridå i Apple Watch via iPhone:

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone och gå till fliken Min klocka.

2. Tryck på Hjälpmedel > VoiceOver > Skärmridå. Den här inställningen håller Skärmridå aktivt när VoiceOver är på.

3. Upprepa de här stegen om du vill stänga av Skärmridå.

Läs mer

Du kan fortfarande ta skärmbilder på din iOS-enhet när Skärmridå är aktiverat.