Om förändringar av prenumerationspris

Om priset på din prenumeration planeras höjas så blir du meddelad innan det händer via e-post, pushnotiser och meddelanden i appar.

Om du har en prenumeration från App Store eller en Apple-tjänst så har vårt transparenta och omfattande prenumerationssystem skyddsåtgärder för att upprätthålla en bra användarupplevelse. Apple ger dig till exempel regelbundet information om återkommande avgifter. Du kan när som helst se vilka prenumerationer du har samt hantera eller säga upp en prenumeration direkt från Inställningar på iPhone eller iPad, eller i App Store på Mac. Du kan även begära återbetalning eller rapportera ett problem från App Store, från din köphistorik eller på reportaproblem.apple.com.

Utvecklare som erbjuder prenumerationer kan endast under särskilda förhållanden höja priset på en prenumeration utan att avbryta tjänsten. Om höjningen inte överskrider cirka 5 USD och 50 % av prenumerationspriset, eller 50 USD och 50 % för årsprenumerationer, samt om lagen tillåter det, kan utvecklare höja priset utan att avbryta tjänsten. Utvecklare får göra detta högst en gång om året.

Apple kommer alltid att meddela dig om höjningen i förväg om du har en prenumeration på en app vars pris kommer att höjas enligt dessa särskilda förhållanden. Du kommer att bli meddelad på flera sätt, inklusive e-post, pushnotiser (om pushnotiser är aktiverade) samt ett meddelande som visas i appen och som du måste godkänna. Apple kommer också att informera dig om hur du kan se information om din prenumeration och hur du säger upp prenumerationen, om du vill det.

Om prishöjningen för prenumerationen hamnar ovanför målvärdena, överskrider den årliga gränsen eller sker inom områden där lagen kräver det så måste du godkänna den innan prishöjningen tillämpas. Om du inte godkänner det nya priset kommer prenumerationen inte att förnyas vid nästa faktureringsperiod. Du kan prenumerera igen inne i appen eller på sidan Hantera prenumerationer.

Du kan se en lista med dina prenumerationer eller säga upp en prenumeration när som helst.

Läs om hur du säger upp en prenumeration