Lägga till musik du vill spela i din kö på iPhone, iPad eller iPod touch eller en Android-enhet

Spela en låt och spela sedan upp liknande låtar automatiskt. Eller lägg till musik du vill spela i en kö. Dela kontrollen över kön.  Och för över din kö mellan iPhone och HomePod så att du kan fortsätta lyssna utan att missa en sekund – med Apple Music.

Låt Autouppspelning välja nästa låt

Med Autouppspelning slipper du bestämma vad du ska spela. Spela bara en låt så hittar Autouppspelning liknande låtar och spelar dem.

Så här ser du kön i Autouppspelning:

1. Tryck på låten som spelas upp längst ned på skärmen.

2. I det nedre högra hörnet på skärmen trycker du på Nästa som spelassymbolen Nästa som spelas.

3. Rulla nedåt till Autouppspelning.

Du kan slå på eller stänga av Autouppspelning genom att trycka på knappen Autouppspelningsymbolen för knappen Autouppspelning i det övre högra hörnet av skärmen. Om du stänger av Autouppspelning på någon av dina enheter kommer Autouppspelning vara avstängt på alla enheter där du är inloggad med ditt Apple-ID.

iPhone som visar knappen Autouppspelning på skärmen Nästa som spelas

Autouppspelning är bara tillgängligt när du prenumererar på Apple Music.

Välj nästa låt att spela upp

1. Öppna Apple Music-appen och spela upp musik.

2. Hitta den låt, spellista eller det album du vill spela härnäst.

3. När du hittar något du vill ha trycker du på objektet och håller kvar, och väljer när du vill spela upp det:

• Du kan spela upp valet direkt efter låten du lyssnar på genom att trycka på Spela härnäst symbolen för Spela härnäst.

• Du kan lägga till valet sist i musikkön genom att trycka på Spela sistsymbolen för Spela sist.

iPhone som visar en vald låt som ska spelas upp som nästa låt

Se och ändra vad som ska spelas upp som nästa låt

1. Tryck på låten som spelas längst ner på skärmen.

2. I det nedre högra hörnet på skärmen trycker du på Nästa som spelassymbolen Nästa som spelas.

3. Här kan du se och redigera köerna Nästa som spelas och Autouppspelning.

• Sortera musik: Dra de tre linjerna symbolen Ändra ordning vid en låt uppåt eller nedåt.

• Ta bort en låt: Svep vänster över en låt och tryck sedan på Ta bort.

iPhone som visar musiksortering på skärmen Nästa som spelas

Om du spelar musik som inte ligger i din kö kommer du att se ett alternativ för att rensa din musikkö. Om du väljer Rensa kommer musiken i din kö att ersättas med musiken du spelar upp.

Dela styrningen av musikkön på Apple TV eller HomePod

Om du är på besök hos en vän eller har gäster på besök, kan ni alla lägga till musik i kön på en Apple TV eller HomePod. Alla som vill lägga till musik behöver ha en prenumeration på Apple Music och en iPhone, iPad eller iPod touch.

1. Anslut din iPhone, iPad eller iPod touch till samma wifi-nätverk som Apple TV eller HomePod.

2. Öppna Apple Music-appen på iPhone, iPad eller iPod touch.

3. Tryck på musikspelaren längst ned på skärmen.

4. Tryck på AirplayAirPlay-symbolen.

5. Rulla nedåt och tryck på kortet för HomePod eller Apple TV. Tryck sedan på kortet igen och gå tillbaka till Apple Music-appen och se musikkön för den enheten.

6. Hitta en låt, ett album eller en spellista du vill spela upp, tryck på objektet och håll ned och välj när du vill spela upp det:

• Du kan spela upp valet direkt efter låten du lyssnar på genom att trycka på Spela härnäst symbolen för Spela härnäst.

• Du kan lägga till valet sist i musikkön genom att trycka på Spela sist symbolen för Spela sist.

Överföra din musikkö mellan iPhone och HomePod

Uppdatera din HomePod och iPhone till den senaste versionen av iOS. Sedan kan du föra över det du lyssnat på mellan de två enheterna automatiskt eller bara med ett tryck.

• Håll din iPhone inom 90 cm från din HomePod för att föra över det som spelas på din iPhone eller HomePod. Tryck sedan på meddelandet på din iPhone där det står Spela på HomePod.

• Håll din iPhone nära ovanför din HomePod för att automatiskt överföra det som spelas fram och tillbaka mellan iPhone och HomePod.

HomePod är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.