Spela upp Apple Podcasts med Alexa

Be Alexa spela upp dina favoritprogram.

Detta behöver du

• En Amazon Fire TV eller Amazon Echo-enhet

• iPhone-, iPad- eller Android-enheten som du använde för konfigurationen

• Amazon Alexa-appen installerad på din enhet

Om du vill använda alla funktioner med Apple Podcasts på Alexa ser du till att uppdatera till den senaste versionen av iOS eller iPadOS. Du bör också kolla i App Store eller Google Play Store för att se om det finns uppdateringar till Amazon Alexa-appen.

Om du behöver hjälp med att ställa in eller använda Alexa, Amazon Echo-enheten eller Fire TV-enheten får du hjälp hos Amazon.

Apple Podcasts för Alexa är endast tillgängligt i vissa länder och regioner.*

Ställa in Apple Podcasts med Alexa

Om du vill starta eller återuppta ett avsnitt med Alexa från det ställe där du slutade, länkar du Apple Podcasts till Amazon Alexa-appen.

1. Öppna Amazon Alexa-appen och tryck sedan på fliken More (Mer) längst ned på skärmen.

2. Tryck på Settings (Inställningar).

3. Rulla nedåt och tryck på Music & Podcasts (Musik och podcaster).

4. Tryck på Link New Service (Länka ny tjänst) och sedan på knappen Apple Podcasts.

5. Tryck på Enable to Use (Aktivera för användning) och sedan på Settings (Inställningar).

6. Tryck på Link Account (Länka konto) och autentisera sedan med Face ID, Touch ID eller din lösenkod.

Du kan också aktivera Apple Podcasts-färdigheten i Alexa-färdighetsbutiken på webben.

Be Alexa spela upp Apple Podcasts

Säg något liknande: Alexa, play Wow in the World on Apple Podcasts (Alexa, spela Wow in the World på Apple Podcasts). Om du inte vill säga "på Apple Podcasts" varje gång kan du göra Apple Podcasts till din standardtjänst för poddar.

1. Öppna Amazon Alexa-appen och tryck sedan på fliken More (Mer) längst ned på skärmen.

2. Tryck på Settings (Inställningar).

3. Tryck på Music & Podcasts (Musik och podcaster).

4. Tryck på Default Services (Förvalda tjänster) under Settings (Inställningar).

5. Tryck på Change (Ändra) under Podcasts (Podcaster).

6. Tryck på Apple Podcasts.

Barnförbjudet innehåll stöds inte med Alexa i vissa länder och regioner.

Inaktivera Apple Podcasts i Alexa

1. Öppna Amazon Alexa-appen och tryck sedan på fliken More (Mer) längst ned på skärmen.

2. Tryck på Settings (Inställningar).

3. Tryck på Music & Podcasts (Musik och podcaster).

4. Tryck på Apple Podcasts.

5. Tryck på Disable Skill (Inaktivera färdighet).

Att inaktivera Apple Podcasts-färdigheter tar också bort länken till ditt Apple Podcasts-konto från Amazon Alexa-appen.

*Apple Podcasts for Alexa är endast tillgängligt i Argentina, Australien, Österrike, Belgien, Brasilien, Kanada, Chile, Colombia, Costa Rica, Danmark, Ecuador, Finland, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Indien, Indonesien, Irland, Italien, Japan, Luxemburg, Malaysia, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Peru, Filippinerna, Polen, Portugal, Puerto Rico, Saudiarabien, Singapore, Sydafrika, Sydkorea, Spanien, Sverige, Schweiz, Taiwan, Thailand, Turkiet, Förenade Arabemiraten, Storbritannien och USA.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.