Om din Apple Watch inte är ansluten eller parkopplad till din iPhone

Om du ser en röd iPhone-symbol på Apple Watch, eller om du försöker parkoppla men inte kan hitta i-symbolen, prövar du att ansluta dina enheter igen.

Kontrollera din Apple Watch-anslutning

Om du inte får notiser, meddelanden eller samtal på Apple Watch kanske din Apple Watch-enhet och iPhone-enhet inte är anslutna. När dina enheter kopplas från visas den röda iPhone-symbolenNo alt supplied for Image eller den röda X-symbolenNo alt supplied for Image på urtavlan. Du kan även kontrollera anslutningen i Kontrollcenter. När din Apple Watch ansluts igen visas en grön iPhone-symbolNo alt supplied for Image.

Börja med att lägga din Apple Watch och din parkopplade iPhone närmare varandra. Om du ser att enheterna fortfarande är frånkopplade och behöver hjälp kan du testa stegen nedan. Kontrollera om det går att ansluta enheterna efter varje steg.

Frånkopplad status på Apple Watch-skärmen.Anslutningsstatus på Apple Watch-skärmen.

Pröva att ansluta din Apple Watch och iPhone igen

1. Håll din Apple Watch och den parkopplade iPhone-enheten nära varandra så att de är inom räckvidden.

2. Kontrollera att flygplansläget är avaktiverat och att wifi och Bluetooth är aktiverade på iPhone-enheten. Kontrollera genom att öppna Kontrollcenter.

Kontrollcenter på iPhone 14
  3. Om du ser symbolen för FlygplanslägeNo alt supplied for Image på urtavlan är Flygplansläget aktivt. Öppna Kontrollcenter och stäng sedan av Flygplansläge.

4. Starta om din Apple Watch och starta om din iPhone.

Ta bort parkopplingen från enheterna och parkoppla dem sedan igen

Om din Apple Watch fortfarande inte kan ansluta tar du bort parkopplingen från din iPhone. Därefter parkopplar du din Apple Watch och din iPhone igen.

Kontakta oss

Om du fortfarande behöver hjälp kontaktar du Apple-supporten.