OS X Yosemite 10.10.3 kombo-uppdatering

Systemkrav: OS X Yosemite 10.10

Filstorlek: 2 GB

Hämta

OS X Yosemite 10.10.3-uppdateringen rekommenderas för alla OS X Yosemite-användare.

OS X Yosemite 10.10.3-uppdateringen ger Mac-datorn bättre stabilitet, kompatibilitet och säkerhet och innehåller det nya programmet Bilder.

Med Bilder kan du:

• Bläddra genom dina bilder efter tid och plats i vyerna Ögonblick, Samlingar och År

• Navigera i biblioteket med de praktiska flikarna Bilder, Delat, Album och Projekt

• Spara alla bilder och videor i iCloud-bildbiblioteket i sina ursprungsformat och i full upplösning

• Komma åt bilder och videor som sparats i iCloud-bildbiblioteket från Mac, iPhone och iPad eller från iCloud.com via en webbläsare

• Skapa perfekta bilder med kraftfulla och lättanvända redigeringsverktyg där du kan välja mellan att optimera dina bilder med en enkel klickning eller ett skjutreglage, eller också ange precisa värden i detaljerade kontroller

• Skapa fotoböcker med proffskvalitet med hjälp av enkla verktyg och nya, Apple-utformade teman och fyrkantiga bokformat

• Köpa utskrifter i nya storlekar som fyrkantigt format och panorama

Det är enkelt att uppgradera iPhoto-biblioteket till Bilder – du behöver bara öppna programmet för att komma igång. Du kan läsa mer om Bilder på: https://www.apple.com/se/osx/photos/

Uppdateringen innehåller dessutom följande förbättringar:

• Lägger till över 300 nya Emoji-tecken

• Lägger till Spotlight-förslag till Slå upp

• Hindrar Safari från att spara Favicon URL:er vid Privat surfning

• Förbättrar stabiliteten och säkerheten i Safari

• Förbättrar prestanda och anslutningskapaciteten för wifi i olika användningsscenarier

• Förbättrar kompatibiliteten med låsta wifi-nätverk

• Åtgärdar ett problem som kan göra att Bluetooth-enheter kopplas från

• Förbättrar tillförlitligheten vid skärmdelning

Företagsinnehåll

För företagskunder innehåller uppdateringen följande:

• Åtgärdar ett problem som kunde medföra att Mac-datorer som var bundna till en Active Directory-server inte svarade vid start

• Ger möjlighet att ställa in en umask som är anpassad till GUI-program

• Åtgärdar ett problem vid installation av en konfigurationsprofil för 802.1x med EAP-TLS

• Åtgärdar ett problem där mappar från en DFS-resurs kunde ”försvinna” från vyn i Finder på en del Mac-datorer

Säkerhetsinnehåll

Detaljerad information om säkerhetsinnehållet i denna uppdatering finns i Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Så här uppdaterar du Mac-datorn

1. Du bör säkerhetskopiera din Mac-dator före installationen. Det kan du göra med hjälp av Time Machine.

2. Använd panelen Uppdateringar i Mac App Store när du vill söka efter de senaste programuppdateringarna från Apple, inklusive den här uppdateringen.

3. Det kan finnas andra programuppdateringar som publiceras för din dator och i så fall bör du installera dem. En del uppdateringar visas inte förrän andra uppdateringar har installerats.

4. Avbryt inte installationsprocessen när du har startat den för att uppdatera systemet.

5. Du kan få oväntade resultat om du har installerat modifieringar av systemmjukvaran från tredje part eller om du har modifierat operativsystemet på annat sätt.

Du kan även hämta det manuella installationsprogrammet för den här uppdateringen. Detta är praktiskt om du behöver uppdatera flera datorer och inte vill hämta uppdateringen mer än en gång. Det finns manuella installationsprogram tillgängliga på Apples hämtningssida.

Språk som stöds:  Bahasa Indonesia, British English, Crna Gora, Dansk, Deutsch, Eesti, English, Español, Français, Hrvatski, Italiano, Latviešu, Lietuvių, Magyar, Melayu (Malaysia), Nederlands, Norsk Bokmål, Polski, Português, Português (Brasil), Pусский, Română, Shqip, Slovenčina, Slovenščina (Slovenija), Suomi, Svensk, Tiếng Việt, Türkçe, Íslenska, Čeština, Ελληνικά, Български, Македонија, Українська, עברית, العربية (مصر), ไทย, 日本語, 简体中文, 繁體中文, 한국어