Om din Apple TV inte har något ljud

Läs om vad du ska göra om du har bild men inget ljud på din Apple TV-enhet.

Försök först med det här

Kontrollera om problemet har åtgärdats efter varje steg.

1. Koppla ur HDMI-kabelns båda ändar och koppla sedan in dem ordentligt igen.

2. Prova med en annan HDMI-kabel. För HDMI 2.1 använder du en Ultra High Speed HDMI-kabel. För HDMI 2.0 använder du en Premium High Speed HDMI-kabel.

3. Stäng av din tv och koppla bort Apple TV-enheten från eluttaget. Anslut Apple TV-enheten igen till eluttaget och slå sedan på din tv igen. Om du använder en AV- eller högtalarmottagare kopplar du bort den från eluttaget och ansluter den sedan igen.

4. Om du använder en HDMI-omkopplare eller en mottagare provar du att ansluta din Apple TV direkt till din tv istället för till omkopplaren eller mottagaren. Om problemet är löst ber du tillverkaren av HDMI-omkopplaren eller mottagaren om hjälp.

5. Gå till Apple TV-inställningar > Video och ljud > Ljudformat, aktivera Ändra format och välj ett annat ljudformat. Du kan till exempel välja Stereo istället för Dolby Digital 5.1. Läs mer om ljudformat som stöds på Apple TV.

6. Gå till Apple TV-inställningar > Video och ljud och ställ in Ljudläge på 16 bitar. Om du använder tv-högtalare, en ljudlimpa eller en mottagare för ljud ställer du in Ljud ut på Apple TV.

7. Stäng av volymjustering eller andra ljudkontroller på din tv eller mottagare. Om problemet är löst ber du tillverkaren av tv:n eller mottagaren om hjälp.

Få mer hjälp

Om du fortfarande behöver hjälp kan du kontakta Apple-supporten.