Använda Game Center för att spela med vänner

Skicka vänförfrågningar, hantera din profil, lås upp prestationer och tävla om en plats på ledartavlorna på olika enheter med Game Center.

Skapa en Game Center-profil

Se hur du skapar en profil med en personlig Memoji och anpassade initialer.

På din iPhone eller iPad

1. Öppna Inställningar. Rulla till Game Center och tryck sedan på det.

2. Om Game Center inte är aktiverat, aktiverar du det och loggar sedan in med ditt Apple-ID.*

Inställningar för Game Center på en iPhone. Du kan se din profil, ditt smeknamn och andra alternativ.
  3. Tryck på fältet Smeknamn och ange ett namn som visas för dina vänner när ni spelar tillsammans. Om du inte kan komma på ett namn kan du välja något av de slumpvisa förslagen.

4. Om du vill anpassa bilden som visas med ditt smeknamn trycker du på Redigera Avatar. Härifrån kan du skapa en Memoji, använda en befintlig eller anpassa hur initialerna i ditt smeknamn ska se ut.

*Om du ser ett smeknamn eller andra uppgifter som redan är inställda, kanske du redan har en Game Center-profil. Du kan verifiera att du är inloggad med ditt Apple-ID på din iPhone eller iPad genom att gå till Inställningar och leta reda på ditt Apple-ID. Du kan verifiera att du är inloggad med ditt Apple-ID på din Mac genom att välja Apple-menyn  > Systeminställningar och sedan klicka på Game Center och leta reda på ditt Apple-ID.

På din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Game Center.

2. Om Game Center inte är aktiverat, aktiverar du det och loggar sedan in med ditt Apple-ID.*

3. Om du vill ange ett namn som dina vänner ser när ni spelar spel tillsammans, klickar du på fältet Smeknamn och börjar skriva. Om du inte kan komma på ett namn kan du välja något av de slumpvisa förslagen.

Inställningar för Game Center på macOS. Du kan redigera din profil, ditt smeknamn och andra alternativ.
  4. Om du vill anpassa bilden som visas med ditt smeknamn går du tillbaka till Inställningar på din iPhone eller iPad. Rulla till Game Center och tryck sedan på det. Härifrån kan du skapa en Memoji, använda en befintlig avatar eller anpassa hur initialerna i ditt smeknamn ska se ut.

Läs om hur din Game Center-profil används

Du kan använda Game Center till att komma åt dina sparade spel på alla dina enheter.

Lägga till vänner

Du kan lägga till vänner i Game Center.

På din iPhone eller iPad

1. Öppna Inställningar. Rulla till Game Center och tryck sedan på det.

2. Tryck på Bjud in vänner.

3. Ange telefonnumret eller e-postadressen till personen som du vill bjuda in som vän i Game Center. Du kan också trycka på knappen Lägg tillIngen bildtext för denna bild för att bjuda in en av dina kontakter. När personen har accepterat din förfrågan i appen Meddelanden, kan du se honom eller henne i din lista över vänner.

På din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Game Center.

2. Klicka på Visa profil för att se din profil i App Store.

3. Klicka på Vänner.

4. Välj en vän från Förslag eller klicka på Bjud in vänner.

5. Om du klickade på Bjud in vänner anger du telefonnumret eller e-postadressen till den person du vill bjuda in som vän i Game Center.

Ta bort vänner eller rapportera Game Center-användare

Läs om att sluta vara vän med någon i Game Center.

På din iPhone eller iPad

1. Öppna Inställningar. Rulla till Game Center och tryck sedan på det.

2. Tryck på ditt Apple-ID för att se din profil.

3. Tryck på Vänner för att se en lista över användare som du är vän med och användare som du har spelat med senast.

4. Svep åt vänster över användarens namn för att visa fler alternativ.

Väninställningar för Game Center på en iPhone. Ta bort en vän genom att svepa åt vänster för att visa rapporten och ta bort alternativ.
  5. Tryck på Ta bort om du vill sluta vara vän med någon i Game Center. Du tas samtidigt bort från personens vänlista.Du kan rapportera en profil för fusk, olämpligt innehåll eller ett annat problem genom att trycka på Rapportera och följa anvisningarna på skärmen.

På din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Game Center.

2. Klicka på Visa profil för att se din profil i App Store.

3. Klicka på Vänner för att se en lista över användare som du är vän med och användare som du har spelat med senast.

4. Klicka på användarnamnet på användaren som du vill ta bort.

5. Klicka på knappen MerIngen bildtext för denna bild i det övre högra hörnet av fönstret.

6. Välj Ta bort vän om du vill sluta vara vän med någon i Game Center. Du tas samtidigt bort från personens vänlista. Du kan rapportera en profil för fusk, olämpligt innehåll eller ett annat problem genom att klicka på Rapportera användare och följa anvisningarna på skärmen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.