Så här parkopplar du din Apple Watch med en ny iPhone

Redo för en ny iPhone? Läs om att överföra din Apple Watch från din gamla iPhone till den nya.

Detta behöver du

Om du inte har kvar din gamla iPhone behöver du följa några andra steg. Välj ett alternativ nedan.

Om du har kvar din gamla iPhone

Följ de här stegen för att säkerhetskopiera din Apple Watch innan du parkopplar den med en ny iPhone.

Uppdatera din gamla iPhone

Innan du kan byta din Apple Watch till en ny iPhone måste du uppdatera din gamla iPhone Uppdatera även din Apple Watch. Det kan ta från flera minuter till en timme innan uppdateringen är klar. Kanske vill du uppdatera under natten eller vänta tills du har tid och se till att båda dina enheter är laddade.

* Du kanske ser att din iPhone är uppdaterad till den aktuella versionen och att det finns en uppdatering tillgänglig. Även om din iPhone till exempel är uppdaterad till den senaste iOS 14-versionen kan det finnas ett alternativ för att uppdatera till iOS 15.

ios-17-iphone-14-pro-watch-settings-general-software-update-available-steps-crop

Kontrollera inställningarna för Hälsa och Aktivitet

Om du säkerhetskopierar med iCloud öppnar du Inställningar > [ditt namn] > iCloud och ser till att Hälsa är på.

Om du säkerhetskopierar med datorn ska du komma ihåg att kryptera din säkerhetskopia för att spara innehåll från Hälsa och Aktivitet.

iCloud sparar inte dina data för aktivitetsdelning.

ios-17-iphone-14-pro-account-apple-id-icloud-health-callout-crop

Säkerhetskopiera din gamla iPhone

Följ de här stegen för att säkerhetskopiera din gamla iPhone Din iPhone säkerhetskopierar också din Apple Watch. Läs om vad som säkerhetskopieras.

Ställa in en ny iPhone

Ställa in en ny iPhone. När du blir tillfrågad om du har en säkerhetskopia i iCloud eller iTunes väljer du den senaste säkerhetskopian för att återskapa data från din gamla enhet till den nya. Se till att din iPhone och Apple WatchApple Watch

Om din iPhone frågar om du vill använda din Apple Watch ser du till att din klocka är olåst och på handleden. Sedan trycker du på Fortsätt. Du kan ställa in din Apple Watch manuellt i nästa steg om du inte blir tillfrågad. Få hjälp om din iPhone inte frågar dig om du vill använda din Apple Watch.

ios-17-iphone-14-pro-setup-apps-data-steps-crop

Öppna appen Apple Watch på din nya iPhone

Ha din Apple Watch olåst och på handleden med din iPhone i närheten. Öppna appen Apple Watch på iPhone-enheten.

Om din iPhone ber dig bekräfta att du vill använda din klocka följer du stegen på skärmen för att slutföra inställningen.

Om din iPhone ber dig att Starta parkoppling tar du bort parkopplingen till din Apple Watch så att du kan ställa in den.

Efter inställningen kan du börja använda Apple Watch med din nya iPhone.

Behöver du ytterligare hjälp?

Följ stegen nedan som passar din situation.

Om du inte har din gamla iPhone eller om du har raderat den

Din Apple Watch är kanske fortfarande parkopplad till din gamla iPhone. Följ stegen nedan för att ta bort parkopplingen:

1. Radera din Apple Watch.

2. Ställ in din nya iPhone och logga in på iCloud.

3. Öppna appen Apple Watch på din nya iPhone och parkoppla din klocka med din nya iPhone.

4. Försök återskapa från en säkerhetskopia. Se till att din iPhone och Apple Watch är uppdaterade. I annat fall kanske du inte ser säkerhetskopian i listan.

• Om du uppmanas att återskapa från en säkerhetskopia av klockan väljer du den senaste säkerhetskopian.

• Om du inte har någon säkerhetskopia så behöver du ställa in din Apple Watch som ny.

5. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra inställningarna.

6. Börja använda din Apple Watch med din nya iPhone. Du kan behöva vänta några dagar innan alla iCloud-data dyker upp.

iCloud sparar inte dina data för aktivitetsdelning.

Om du har kvar din gamla iPhone och inte har raderat den

Ta bort parkopplingen till din Apple Watch från din gamla iPhone.

Om din Apple Watch fastnar under parkopplingen

Gör så här om din Apple Watch fastnar på den svarta skärmen som visar den vita Apple-logotypen:

1. Tryck och håll ned Digital Crown och sidoknappen samtidigt tills klockan startar om. Sedan släpper du Digital Crown och sidoknappen.

apple-watch-series7-force-restart-diagram
  2. Tryck hårt på skärmen eller tryck på och håll ned Digital Crown efter att klockan har startat om.

3. Tryck på Nollställ.

4. När klockan har nollställts kan du parkoppla den med din iPhone. Håll din iPhone nära klockan och följ sedan instruktionerna på skärmen.

Om din iPhone inte frågar dig om du vill använda din Apple Watch under installationen

Ta bort parkopplingen mellan Apple Watch och din gamla iPhone och sedan parkoppa den med din nya iPhone. Återskapa Apple Watch från en säkerhetskopia när du uppmanas att göra det. Se till att din iPhone och Apple WatchApple Watch

Om du har överfört ditt innehåll till din nya iPhone med hjälp av datorn men innehåll för Hälsa och Aktivitet saknas

Om du använder iCloud till att hålla Hälsa uppdaterad på din gamla iPhone så kommer informationen uppdateras automatiskt på din nya iPhone när du är ansluten till wifi och är inloggad på iCloud. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud och se till att Hälsa är påslaget på både din gamla och nya iPhone.

Om du inte använder iCloud kan du prova med att återskapa från en säkerhetskopia på datorn av din gamla iPhone. Du kan skapa en ny iCloud-säkerhetskopia eller krypterad säkerhetskopia på datorn om du har kvar din gamla iPhone och om du inte har raderat den. Radera sedan din nya iPhone Kom ihåg att parkoppla din Apple Watch och iPhone igen. Om du använder en dator ser du till att kryptera din säkerhetskopia.

Om du inte har kvar din gamla iPhone eller inte kan säkerhetskopiera den kan du inte återställa innehåll från Hälsa och Aktivitet.