Kamera till iPhone 15 Pro

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• 6,1-tums reparationsbricka

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• Kameraskydd

• ESD-säker pincett

• JCIS-bit

• JCIS-bit för justerbar vridmomentnyckel

• Nitrilhandskar eller luddfria handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (grå, 0,55 kgf cm)

Var försiktig

Borttagning

1. Placera höljet i reparationsfacket med usb-C-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna.

3. Använd en vridmomentnyckel och JCIS-bit för att ta bort de tre stjärnskruvarna från kameran. Lägg skruvarna åt sidan.

•  Var försiktig: Rör inte kameralinserna.

4. Lyft ändarna på de två övre kameraflexkablarna från kontakterna.

• Obs! De två övre kameraflexkablarna täcker en tredje kameraflexkabel.

5. Använd den platta änden av det svarta petverktyget för att lyfta de två översta flexkablarna ur vägen. Lyft sedan bort änden på den tredje flexkabeln från kontakten.

6. Använd en ESD-säker pincett för att ta tag i kamerans övre vänstra skruvhål och lyft ut kameran ur höljet.

•  Var försiktig: Om du återinstallerar den befintliga kameran, placera den med framsidan nedåt på arbetsytan med kameraskyddet som täcker linserna.

Återmontering

Var försiktig

Ta inte bort kameraskyddet eller linsskydden förrän du är redo att placera kameran i höljet för att undvika att smutsa ned linserna.

1. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna.

2. Använd en ESD-säker pincett för att ta tag i kamerans övre vänstra skruvhål.

• Viktigt

• Ta bort linsskydden och fortsätt till steg 3 för att installera en ersättningskamera.

• Ta bort kameraskyddet och se om linserna har samlat på sig damm, repor eller fläckar innan du sätter tillbaka den befintliga kameran. Om du inte hittar något fortsätter du till steg 3. Om kameran är smutsig upprepar du steg 1 och 2 med en ersättningskamera, ta bort linsskydden och fortsätt till steg 3.

3. Samtidigt som du tar tag i kamerans övre vänstra skruvhål med den ESD-säkra pincetten vänder du kameralinsen nedåt. Sänk sedan ned kameran i höljet.

4. Använd den platta änden av det svarta petverktyget för att lyfta de två översta kameraflexkablarna ur vägen. Tryck ned änden på den nedre kamerans flexkabel mot kontakten.

5. Tryck ändarna på de två övre kameraflexkablarna mot kontakterna.

6. Tryck försiktigt på kameran för att säkerställa att den är korrekt placerad.

7. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm på 16 Ncm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och JCIS-biten för att skruva in två nya stjärnskruvar (923-09956) (1) (923-09957) (3) i kameran.

8. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm på 17,5 Ncm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och JCIS-biten för att skruva in en ny stjärnskruv (923-09958) (2) i kameran.

9. Inspektera jordningsfjädern ovanför kameran. Om jordningsfjädern inte är böjd eller skadad kan du slutföra återmonteringen. Om jordningsfjädern är böjd eller skadad fortsätter du till steg 10.

10. Notera riktningen av kamerans jordningsfjäder. Ta sedan bort stjärnskruven från jordningsfjädern med en vridmomentnyckel och JCIS-biten. Kasta jordningsfjädern och lägg skruven åt sidan.

11. Placera den nya kamerajordningsfjädern ovanför kameran. Använd sedan den grå vridmomentnyckeln och JCIS-biten för att skruva in en ny stjärnskruv (923-09909) i jordningsfjädern.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

• Ta bort iPhone-enheten från reparationsbrickan och kontrollera om kameralinserna har samlat på sig damm, repor eller fläckar. Om så är fallet upprepar du alla borttagningssteg och installerar en ersättningskamera.

• När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration på support.apple.com/sv-se/self-service-repair.

• Under systemkonfigurationen kommer du att köra en LiDAR-skannerkalibrering. Förbered dig för kalibreringen genom att gå igenom följande steg:

1. Använd en arbetsyta med bra belysning och föremål i olika former och storlekar.

2. Sitt eller stå 1,2 meter från föremålen.

3. Håll enheten lodrät och vila armbågen mot kroppen för att stabilisera armen.

4. Börja att skanna av området genom att långsamt föra enheten fram och tillbaka till vänster och höger från startpunkten. Följ instruktionerna som visas på enhetens skärm.

Obs! Kalibreringsprocessen tar ungefär 5 minuter.