PCI Express-kortplatsram för Mac Pro (2023)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Nr 1 stjärnskruvmejsel

• Justerbar vridmomentnyckel (0,3–1,2 Nm)

• Ethernet-kabel

• Torx Plus 8IP-bit 25 mm

• Torx Plus 8IP-bit 89 mm

Borttagning

1. Använd nr 1-stjärnskruvmejseln för att helt lossa de två nr 1-stjärnskruvarna på den övre klämplattan. Ta sedan bort klämplattan och spara den till återmonteringen.

• Obs! De två nr 1-stjärnskruvarna är fasta och förblir fästa vid klämplattan.

2. Skjut ut alla höljen till PCI Express-kortplatserna (PCIe) ur PCIe-kortplatsramen.

3. Ställ datorn på handtagen med fötterna vända uppåt. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln på 0,3–1,2 Nm och 8IP-biten på 89 mm för att ta bort de tre 8IP-skruvarna (923-03423) från övre delen av PCIe-kortplatsramen.

4. Ställ datorn på fötterna med fläkten vänd mot dig. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och 8IP-biten på 25 mm för att ta bort de fyra 8IP-skruvarna (923-03409) från vänster sida av moderkortet.

5. Vinkla PCIe-kortplatsramen enligt bilden och lyft ut den ur distansramen.

Återmontering

1. Rikta in hålen på undersidan av PCIe-kortplatsramen med gummipackningarna på PCIe-kortplatsramens monteringsplatta. Vinkla sedan PCIe-kortplatsramen på plats.

• Obs! Nya gummipackningar är endast tillgängliga med en ny monteringsplatta för PCIe-kortplatsramen.

2. Använd den justerbara vridmomentnyckeln på 0,3–1,2 Nm och 8IP-biten på 25 mm för att delvis sätta tillbaka de tre 8IP-skruvarna (923-03423) i övre delen av PCIe-kortplatsramen.

3. Ställ in vridmomentet på den justerbara vridmomentnyckeln på 0,3–1,2 Nm till 0,5 Nm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 8IP-biten på 89 mm för att helt sätta tillbaka de tre 8IP-skruvarna i övre delen av PCIe-kortplatsramen.

4. Anslut båda ändarna av Ethernet-kabeln till Ethernet-portarna för att säkerställa att PCIe-kortplatsramen är inriktad. Justera PCIe-kortplatsramen tills ändarna på Ethernet-kabeln är enkla att sätta i och ta bort.

5. Vrid datorn så att fläkten är vänd mot dig. Behåll den justerbara vridmomentnyckeln inställd på 0,5 Nm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 8IP-biten på 25 mm för att sätta tillbaka de fyra 8IP-skruvarna (923-03409) på sidan av moderkortet. Ta sedan bort Ethernet-kabeln.

6. Skjut in höljena till PCIe-kortplatserna i PCIe-kortplatsramen.

7. Placera den övre klämplattan enligt bilden. Använd sedan nr 1-stjärnskruvmejseln för att dra åt de två nr 1-stjärnskruvarna helt i den övre klämplattan.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: