Flexkabel till skärmens bakgrundsbelysning för iMac (24 tum, 2023)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Obs!

Proceduren är identisk för iMac (24 tum, 2023, två portar) och iMac (24 tum, 2023, fyra portar). Bilderna i den här proceduren visar en av modellerna. Stegen för att utföra reparationen är dock desamma för båda.

Verktyg

• Sats med stödkilar (076-00507)

Se en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Borttagning

1. Placera höljet med moderkortet uppåt.

2. Dra bort polyesterfilmen från änden av flexkabeln till skärmens bakgrundsbelysning. Spara polyesterfilmen till återmonteringen.

3. Tryck på båda sidorna på änden av flexkabeln till skärmens bakgrundsbelysning och dra den rakt ut ur kontakten.

Återmontering

1. Skjut in änden av flexkabeln till skärmens bakgrundsbelysning i kontakten.

2. Sätt tillbaka polyesterfilmen på kontakten till flexkabeln till skärmens bakgrundsbelysning.

• Viktigt: Installera ny polyesterfilm när den medföljer en ny reservdel.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: