SDXC-kortplatskort till Mac Studio (2023)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• ESD-säker pincett

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (orange, 0,85 kgf cm)

• Halvmåneformad Torx Plus 3IP-bit

• Torx Plus 5IP-bit 50 mm

Borttagning

1. Placera datorn så att de bakre portarna är vända mot dig.

2. Använd den orangefärgade vridmomentnyckeln och Torx Plus 3IP-biten för att ta bort de fyra 3IP-skruvarna (923-09162) från de två kontakthöljena till SDXC-kortplatskortet.

3. Ta bort de två kontakthöljena till SDXC-kortplatskortet och spara dem till återmonteringen.

4. Använd det svarta petverktyget för att lyfta båda ändarna av flexkabeln till SDXC-kortplatskortet från kontakterna. Ta bort flexkabeln från höljet.

• Viktigt: Lägg märke till flexkabelns riktning så att du kan sätta tillbaka den på rätt sätt.

5. Använd den platta änden på det svarta petverktyget för att fälla upp låsspärren på flexkabeln till statuslampan.

6. Skjut ut änden av flexkabeln till statuslampan ur kontakten (1). Dra sedan försiktigt bort flexkabeln från sidan på SDXC-kortplatskortet (2).

7. Ställ datorn med framsidan nedåt och de bakre portarna vända uppåt.

8. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 5IP-biten för att ta bort de två 5IP-skruvarna (923-08930) från SDXC-kortplatskortet.

9. Lyft ut SDXC-kortplatskortet ur höljet.

Återmontering

1. Ställ datorn med framsidan nedåt och de bakre portarna vända uppåt.

2. Leta reda på de två inriktningsstiften (1) på framsidan av SDXC-kortplatskortet.

3. Se till att de två inriktningsstiften på framsidan av SDXC-kortplatskortet är i linje med de två hålen i höljet (1). Se till att flexkabeln till statuslampan (2) inte fastnar mellan SDXC-kortplatskortet och höljet.

4. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 20,5 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och Torx Plus 5IP-biten för att sätta tillbaka de två 5IP-skruvarna (923-08930) i SDXC-kortplatskortet.

5. Placera datorn så att de bakre portarna är vända mot dig.

6. Skjut in änden av flexkabeln till statuslampan i kontakten (1). Fäll sedan ned låsspärren (2). Tryck på flexkabeln för att fästa den på sidan av SDXC-kortplatskortet.

7. Placera ändarna av flexkabeln till SDXC-kortplatskortet över kontakterna. Tryck in flexkabelns ändar mot motsvarande kontakter.

8. Placera kontakthöljena till SDXC-kortplatskortet över flexkabelns ändar.

9. Använd den orangefärgade vridmomentnyckeln och Torx Plus 3IP-biten för att sätta tillbaka de fyra 3IP-skruvarna (923-09162) i kontakthöljena till SDXC-kortplatskortet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: