Ljudkort till iMac (24 tum, 2023)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• 3,5 mm sexkantshylsmejsel (923-06029)

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Nm) (923-02995)

• ESD-säker pincett

• Nylonpetverktyg (svart)

• Sats med stödkilar (076-00507)

• Torx plus 3IP-bit 25 mm (923-07593)

• Torx T6-bit 70 mm (923-07592)

Se en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Var försiktig

Flexkabeln till strömbrytaren ansluts till ljudkortet. Skada på flexkabeln till strömbrytaren kräver ett nytt hölje.

Borttagning

1. Placera höljet med moderkortet uppåt.

2. Lossa försiktigt fästmaterialet mellan ljudkortet och flexkabeln till strömbrytaren och höljet. Använd det svarta petverktyget om det behövs för att lossa fästmaterialet.

3. Använd den platta änden av det svarta petverktyget och håll ned knappen PUSH på ljudkortets och strömbrytarens ZIF-kontakt på moderkortet (1). Skjut sedan ut änden av flexkabeln till ljudkortet och strömbrytaren ur kontakten (2).

4. Lyft försiktigt på flexkabeln till ljudkortet och strömbrytaren så att du kommer åt ZIF-kontakten till ljudkortet nära höljets kant. Använd sedan den platta änden av det svarta petverktyget och håll ned knappen PUSH på ZIF-kontakten på ljudkortet (1). Använd en ESD-säker pincett, ta tag i änden av flexkabeln och dra ut den från kontakten (2).

5. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm och 3IP-biten till att ta bort de fyra 3IP-skruvarna från wifi- och Bluetooth-antennen.

• 923-05574 (1)

• 923-09773 (2)

6. Flytta försiktigt wifi- och Bluetooth-antennen åt sidan så att du kommer åt skruvarna på ljudkortet. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm och 3IP-biten till att ta bort de två 3IP-skruvarna från ljudkortet.

• 923-10012 (1)

• 923-09775 (2)

7. Använd sedan sexkantshylsmejseln på 3,5 mm och ta bort sexkantshylsskruvarna på 3,5 mm (923-09774) från ljudkortet.

8. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm och Torx T6-biten till att ta bort de två T6-distansskruvarna.

9. Fäll upp låsspärren på strömbrytarens kontakt (1). Använd sedan en ESD-säker pincett för att dra ut änden av flexkabeln till strömbrytaren från kontakten på ljudkortet (2).

•  Varning: Hantera flexkabeln till strömbrytaren varsamt. Kabeln går inte att ta bort. Om den skadas måste du byta ut höljet.

10. För in den platta änden av det svarta petverktyget under ljudkortet enligt bilden för att lossa fästmaterialet mellan ljudkortet och höljet (1).

11. Flytta sedan det svarta petverktyget uppåt och nedåt enligt bilderna (2, 3) för att lossa det återstående fästmedlet mellan ljudkortet och höljet.

12. Använd sedan en ESD-säker pincett till att försiktigt dra upp ljudkortet och ta bort det från höljet.

Återmontering

1. Om du installerar ett nytt ljudkort tar du bort de tre delarna självhäftande material från det nya ljudkortet.

2. Sätt i ljudkortet i höljet.

•  Varning: Se till att flexkabeln till strömbrytaren inte sitter fast under ljudkortet innan du går vidare till nästa steg.

3. Rikta in ljudkortet så att hörlursuttaget är i linje med hålet på höljets utsida.

4. Ställ in vridmomentet på den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm till 11,5 Ncm.

5. Använd det svarta petverktyget och tryck försiktigt ljudkortet mot höljets vänstra sida medan du använder den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm och 3IP-biten till att återmontera en 3IP-skruv (923-09775) på ljudkortet (1).

6. Använd det svarta petverktyget och tryck försiktigt ljudkortet mot höljets vänstra sida medan du använder sexkantshylsmejseln på 3,5 mm till att återmontera sexkantshylsskruven på 3,5 mm (923-09774) på ljudkortet (2).

7. Använd det svarta petverktyget och tryck flexkabeln till ljudkortet mot höljet enligt bilden för att rikta in flexkabeln mot skruvhålet i höljet.

8. Se till att flexkabeln till strömbrytaren är i linje med kontakten (1). Om den är i linje trycker du på flexkabeln till ljudkortet i området som visas (2) så att den fäster vid höljet. Gå sedan vidare till nästa steg. Om flexkabeln till strömbrytaren inte är i linje med kontakten upprepar du steg 7 och 8.

9. Behåll den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm inställd på 11,5 Ncm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 3IP-biten till att återmontera en 3IP-skruv (923-10012) i ljudkortet.

10. Tryck på flexkabeln till ljudkortet i de tre områden som visas för att fästa den vid höljet.

11. Skjut in änden på flexkabeln till strömbrytaren i kontakten (1). Fäll sedan ned låsspärren (2).

12. Skjut in änden av flexkabeln till ljudkortet i ZIF-kontakten på ljudkortet nära höljets kant.

•  Varning: Se till att flexkabeln till ljudkortet är helt införd i ZIF-kontakten på ljudkortet. En flexkabel som inte är helt ansluten kan göra att datorn inte startar.

13. Skjut in änden av flexkabeln till ljudkortet och strömbrytaren i ZIF-kontakten på moderkortet.

14. Tryck längs flexkabeln till ljudkortet och strömbrytaren för att aktivera fästmaterialet mellan flexkabeln och höljet.

15. Ställ in vridmomentet för den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm till 17,5 Ncm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och Torx T6-biten till att återmontera de två T6-distansskruvarna.

16. Ställ in vridmomentet för den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm till 10 Ncm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 3IP-biten till att återmontera de fyra 3IP-skruvarna i wifi- och Bluetooth-antennen.

• 923-05574 (1)

• 923-09773 (2)

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: