Wifi- och Bluetooth-antenn till iMac (24 tum, 2023)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Nm) (923-02995)

• Antennverktyg

• ESD-säker pincett

• Nylonpetverktyg (svart)

• Sats med stödkilar (076-00507)

• Vridmomentnyckel (turkos, 0,75 kgf cm) (923-08085)

• Torx plus 3IP-bit 25 mm (923-07593)

• Halvmåneformad Torx Plus 3IP-bit (923-08468)

Se en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Borttagning

1. Placera höljet med moderkortet uppåt.

2. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och den halvmåneformade 3IP-biten till att ta bort en 3IP-skruv (923-05174) från antennjordningsklämman på moderkortet.

3. Använd den justerbara vridmomentnyckeln på 10–34 Ncm och 3IP-biten på 25 mm till att ta bort de fyra 3IP-skruvarna från wifi- och Bluetooth-antennen.

• (923-05574) (1)

• (923-09773) (2)

• Obs! Den nedre skruven (2) har ett större huvud än de tre övre skruvarna (1).

4. Använd antennverktyget och lyft upp änden av koaxialkabeln till wifi- och Bluetooth-antennen från moderkortet.

5. Använd det svarta petverktyget och dra försiktigt bort tejpen på koaxialkabeln till wifi- och Bluetooth-antennen från högtalaren och höljet.

6. Lyft försiktigt ut koaxialkabeln till wifi- och Bluetooth-antennen ur kanalen i högtalaren. Ta sedan bort antennen från höljet.

Återmontering

1. Placera wifi- och Bluetooth-antennen i det nedre vänstra hörnet på höljet enligt bilden.

2. För in koaxialkabeln till wifi- och Bluetooth-antennen genom kanalen i högtalaren.

3. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 10 till 34 Ncm till 10 Ncm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 3IP-biten på 25 mm till att återmontera de fyra 3IP-skruvarna i wifi- och Bluetooth-antennen.

• (923-05574) (1)

• (923-09773) (2)

4. Använd den platta änden på antennverktyget och tryck änden av koaxialkabeln till wifi- och Bluetooth-antennen mot moderkortet.

5. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och den halvmåneformade 3IP-biten till att återmontera en 3IP-skruv (923-05174) i antennjordningsklämman på moderkortet.

6. Tryck tillbaka tejpen på koaxialkabeln till wifi- och Bluetooth-antennen mot högtalaren och höljet. Använd sedan den platta änden av det svarta petverktyget och tryck på tejpen så att den ligger platt och jämnt mot högtalaren och höljet enligt bilden.

• Viktigt: Om du installerar en ny wifi- och Bluetooth-antenn drar du bort fästmaterialets släppskikt från tejpen innan du fäster den vid högtalaren och höljet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: