Adapterkort till iMac (24 tum, 2023, fyra portar)

Innan du börjar

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Nm) (923-02995)

• ESD-säker pincett

• Nylonpetverktyg (svart)

• Sats med stödkilar (076-00507)

• Vridmomentnyckel (turkos, 0,75 kgf cm) (923-08085)

• Torx plus 3IP-bit 25 mm (923-07593)

• Halvmåneformad Torx Plus 3IP-bit (923-08468)

Se en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Borttagning

1. Placera höljet med moderkortet uppåt.

2. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm och 3IP-biten på 25 mm för att ta bort de fem 3IP-skruvarna (923-05559) från låghastighetsflexkabelns kontakthölje. Ta bort höljet och spara det till återmonteringen.

3. Använd den platta delen av det svarta petverktyget för att lyfta de två ändarna av låghastighetsflexkabeln från kontakterna.

4. Använd en ESD-säker pincett för att dra bort polyesterfilmfliken från den högra högtalarens kabelkontakt.

5. Använd den platta delen av det svarta petverktyget för att lyfta upp änden av den högra högtalarens kabel från kontakten.

6. Placera den platta delen av det svarta petverktyget under batterikabeln nära kontakten. Lyft sedan bort änden av kabeln till batterikortet från kontakten.

7. Dra i fliken för att fälla upp låsspärren på höghastighetsflexkabeln (1). Skjut sedan ut änden av höghastighetsflexkabeln ur kontakten (2).

8. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och den halvmåneformade 3IP-biten till att ta bort de fem 3IP-skruvarna (923-05560) från adapterkortet.

9. Placera den platta änden av det svarta petverktyget mellan adapterkortet och höljet enligt bilden. Använd sedan den platta änden av det svarta petverktyget till att lyfta adapterkortet ut ur höljet.

Återmontering

1. Placera adapterkortet i höljet.

•  Varning: Se till att inga kablar fastnar under adapterkortet.

2. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och den halvmåneformade 3IP-biten till att sätta tillbaka de fem 3IP-skruvarna (923-05560) på adapterkortet i den ordning som visas.

3. Tryck in de två ändarna på låghastighetsflexkabeln mot kontakterna på adapterkortet.

•  Varning: Böj inte kontakterna.

4. Ställ in vridmomentet på den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm till 11,5 Ncm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 3IP-biten på 25 mm till att montera de fem 3IP-skruvarna (923-05559) i låghastighetsflexkabelns kontakthölje.

5. Skjut in änden av höghastighetsflexkabeln i kontakten (1). Fäll ned låsspärren på höghastighetsflexkabeln (2).

6. Tryck änden av kabeln till batterikortet mot kontakten.

7. Tryck änden på kabeln till höger högtalare mot kontakten.

8. Sätt polyesterfilmfliken över den högra högtalarens kabelkontakt enligt bilden.

• Viktigt! Använd den platta änden på det svarta petverktyget och vira den vänstra sidan av polyesterfilmfliken runt adapterkortets kant.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: